Ana Sayfa » Manşet » ÇORUM BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

ÇORUM BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

[tie_full_img]
[/tie_full_img]

Çorum, Uğurludağ ve Ortaköy Belediyeleri ile HİZMET-İŞ arasında toplu sözleşme imzalandı. Toplu iş sözleşmesi taşerondan kadroya geçen bin 500 üyemizi kapsıyor.

14 Mart 2019 tarihinde yoğun katılımla gerçekleştirilen imza törenine Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, Çorum Şube Başkanımız Mustafa Köroğlu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Onursal Başkanı ve Eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Ak Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İşbir, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, HİZMET-İŞ Sendikamızın Çorum’da 19 yıldır örgütlü olduğunu kaydederek, “Buradaki örgütlülüğümüz; belediyelerimizle sosyal ortaklığımız, üyelerimizle kardeşliğimiz 19 yıldır hiçbir sekteye uğramadan devam etmektedir. İstikametten sapmadan, değerlerden vazgeçmeden yola devam edebilmek bir başarıdır. Bundan dolayı Çorum teşkilatımızı kutluyorum” dedi.

Taşeron işçilikle mücadelenin HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve HİZMET-İŞ Sendikamızın yoğun çalışmaları sonucunda büyük oranda tamamlanmış bir mücadele olduğunu belirten Yıldız, “Taşeron düzenlemesi, Türk çalışma hayatında gerçekleştirilen en önemli ve en kapsamlı çalışmalardan biridir. Taşeron sorununun çözümüyle sizler kazandınız, devletimiz kazandı, milletimiz kazandı” diye konuştu.

Yıldız, toplu iş sözleşmemizin Çorum Belediyesine, HİZMET-İŞ Sendikamıza ve üyemiz emekçilere hayırlı olmasını temenni etti.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül de sözleşmeyle iyi bir artış yapıldığını kaydederek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Çorum Şube Başkanımız Mustafa Köroğlu ise törene katılımlarından dolayı bütün katılımcılara teşekkür etti. Toplu iş sözleşmesi hakkında da bilgi veren Köroğlu, sözleşmenin 2 yıl süreli olarak imzalandığını ve toplam bin 500 üyemizi kapsadığını söyledi

Törende Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Onursal Başkanı ve Eski Çorum Milletvekili Salim Uslu da bir selamlama konuşması yaparak, sözleşmenin hayırlı olmasını dilediler.