Ana Sayfa » Makaleler » YENİ NORMALE DÖNÜŞ…

YENİ NORMALE DÖNÜŞ…

Çin’in Wuhan şehrinde 2019 yılının Aralık ayında başlayan, daha sonrasında dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde görülen ve ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs ile karşı karşıyayız.

Yaşanılan bu küresel çaptaki olumsuz durum, insan sağlığını kötü şekilde etkilemiş, dünya genelinde yaklaşık olarak 2 milyon, ülkemizde ise 20 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Bir süredir hayatımızda olan salgın nedeniyle zor zamanlardan geçiyoruz. Bu süreç iş ve sosyal hayatımızı haliyle oldukça etkiledi. Sarılamadık, kucaklaşamadık, ziyaret edemedik, karşılıklı sohbet edemedik… Yüz yüze gerçekleşen toplantılar, yerini online toplantılara bıraktı. Bu süreçte bizlerde HAKİŞ/HİZMET-İŞ ailesi olarak karşılıklı olarak bir araya gelemesek de çalışma ve çabamızdan geri durmadık. Mümkün olan şartlarla üyelerimize ulaşmaya ve hizmet etmeye çalıştık.

Türkiye salgınla topyekûn mücadele ediyor ve başarılı bir süreç geçiriyoruz. Elbette bedeller ödedik, önce kendi sağlığımız sonra yakınlarımız, sevdiklerimiz, gelirimiz, emeğimizle sınandık. Ancak tüm bunları korumak adına da ülkemizde birçok önemli adım atıldı, bu adımları da önemli buluyoruz.

Covid 19 salgınının bertaraf edileceğine ve normal hayatımıza döneceğimize tüm kalbimle inanıyorum. Pandemiyle mücadelede ön saflarda yer alan başta sağlık ve belediye çalışanları olmak üzere tüm emekçilerimiz insan üstü bir çabayla hizmet ürettiler. Ailelerinden, evlerinden, evlatlarından feragat ettiler. Belediye emekçileri bizlerin rahat etmesi için mahalleleri, caddeleri, sokakları tek tek temizlediler, dezenfekte ettiler. Toplumumuz için yoğun çaba gösteren tüm emekçilere buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Biz de HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak bu salgınla mücadelede üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirdik ve bu tehdit hayatımızdan çıkıncaya kadar da getirmeye devam edeceğiz. Her ne kadar kısıtlamalar ve tedbirler sebebiyle bir araya gelemiyor olsak da online toplantılar ve çalışmalarla üyelerimizi ve sendikamıza gönül verenleri hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Tedbirlere riayet ederek mücadelemizi canla başla sürdürüyoruz.

Tabi bu süreç gündelik hayatımızda sıklık la yaptığımız pek çok şeyi de sorgulamamıza sebep oldu. Pandemi süreci gerek sosyal gerekse çalışma hayatında önemli bir dönüşüme sebebiyet verdi. Salgının bitmesi durumunda kuşkusuz tüm dünya olarak yeni normale kapı aralayacağız.

Maske, mesafe ve hijyen kuralının hayat kurtarıcı nitelikte olduğunu bir kez daha anımsatarak, hepinizle en kısa sürede pandemisiz bir hayatta buluşmayı ümit ediyor, herkese sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum.