Ana Sayfa » Makaleler » Halil ÖZDEMİR » ÜYELERİMİZİN HAK KAYBINA UĞRAMAMASI İÇİN AZAMİ GAYRET GÖSTERİYORUZ

ÜYELERİMİZİN HAK KAYBINA UĞRAMAMASI İÇİN AZAMİ GAYRET GÖSTERİYORUZ

Çin’in Vuhan Eyaleti’nde geçtiğimiz Aralık ayının sonlarında ortaya çıkan, Mart ayı ile birlikte ülkemizde de görülmeye başlayan ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığımızın koordinasyonunda bakanlıklarımız çok sayıda tedbiri hayata geçirerek, özellikle Sağlık Bakanlığı’nın vaktinde aldığı tedbirlerle virüsün ülkemize girişi uzun süre engellenmiştir. Ancak, alınan tüm önlemlere nazaran maalesef pandemi ülkemizde de görülerek yüz binden fazla vatandaşımıza bulaşarak iki bin beş yüzden fazla vatandaşımızın ölümüne sebep olmuştur.

Virüs nedeniyle ülkemizin ekonomisi, işgücü piyasaları ve çalışma hayatı etkilenmiş, pek çok iş yeri kepenk kapatmak zorunda kalmış, birçok iş yeri ise uzaktan çalışma modeline geçmiştir.

Buna nazaran Sendikamızın örgütlüğü Belediyeler ve iştirakleri, Sağlık Bakanlığı, KYK ve DHMİ vd. iş yerlerinde kamusal hizmetler kesintisiz devam etmektedir.

Emekçiler, devletimizin ve milletimizin yanında yer alarak salgının atlatılabilmesi için insan üstü çaba gösteriyorlar. Salgın sürecinde canla başla çalışan tüm emekçilere tek tek teşekkürlerimi sunuyorum.

Devletimiz salgın kapsamında pek çok tedbir aldı. Alınan tedbirleri, virüsün yayılmasını önleyici tedbirler ve ortaya çıkan olumsuz etkileri giderecek tedbirler olarak ikiye ayırabiliriz. Yayılmayı önleyici tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız başta olmak üzere diğer bakanlıklar birçok idari tedbir aldı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan öncülüğünde KOVİD-19 salgınının etkilerini azaltmak için Ekonomik İstikrar Kalkanı adı verilen bir paket açıklandı. Bu pakette pek çok alanda KDV, SGK prim ödemeleri 6 ay ertelendi. Devlet banklarına borcu olan esnafların borçları 3 ay süreyle faizsiz ertelendi. Yine bunlara ek olarak Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun TBMM’de yasalaştı.

HİZMET-İŞ Sendikası olarak Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığında Genel Yönetim Kurulumuz’un kararıyla, Koronavirüs’ün ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren aldığımız kararlarla koruyucu önlemlere azami özen gösterdik. Bu kapsamda Genel Merkezimiz başta olmak üzere tüm teşkilat çalışanlarımızın işe giriş ve çıkışlarının yeniden düznlenmesi, işlerin asgari personelle görülmesi, iş ortamının hijyeninin sağlanması, hijyen malzemelerinin personelimize temini, tuvalet, yemekhane gibi ortak mekânların dezenfektesi sağlanmıştır.

Sendikamızın sosyal tesisi ‘Emek Konukevi’mizi, ülkemizin Koronavirüs ile mücadelesinde kendi ailelerinden ve yaşamlarından fedakarlık göstererek, gece-gündüz demeden sağlığımız için çaba harcayan, emek veren kahraman sağlık sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunduk. Bunlara ek olarak işyeri sendika temsilcilerimiz vasıtasıyla, yetkili olduğumuz iş yerlerinde üyelerimiz bilgilendirilmiş, salgın tedbirlerinin uygulanması için çalışmalar yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Koronanvirüs ile mücadelesine yönelik “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasına Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, profesyonel ve ücretli şekilde çalışan yöneticilerimiz ve sendika çalışanlarımız büyük bir dayanışma ruhu ile 1 aylık maaşlarını bağışlayarak 1 milyon 837 bin TL bağışlamıştır. Ayrıca Konfederasyonumuz HAK-İŞ bu kampanyaya 3 Milyon Türk Lirasından fazla bağış yapmıştır. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ, sivil toplum kuruluşu bilinciyle hareket ederek, devletimize ve milletimize olan bağlılığını ortaya koymuştur. Teşkilat mensuplarımıza kampanyaya gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz.

Yaşanan bu zor süreçte üyelerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Üyelerimizin hak kayıplarına uğramaması için azami dikkat ve gayret gösteriyoruz.

Koronavirüsle mücadelenin en kısa zamanda tamamlanmasını diliyorum.