Ana Sayfa » Makaleler » Halil ÖZDEMİR » MÜCADELEMİZİ COVİD 19 SALGININA RAĞMEN BAŞARIYLA YÜRÜTÜYORUZ

MÜCADELEMİZİ COVİD 19 SALGININA RAĞMEN BAŞARIYLA YÜRÜTÜYORUZ

Örgütlenme, ideolojik yönlendirmeler sonucu sadece bir kavram olarak değil, aynı zamanda pratik olarak da toplumsal hayattan ötelenmiş ve uzaklaştırılmıştır. Günümüzde örgütlülük, zararlı bir sosyolojik oluşum olarak gösterilmeye çalışılsa da durum tam tersidir.

Şu bilinmelidir ki; işçi hak ve özgürlüklerinin elde edilmesinde sendikalara bugün daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Sendikaların örgütlenerek gelişmesi ve büyümesi, demokrasinin sağlıklı işlemesi için de bir zorunluluktur.

Bu anlamda HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak üstlendiğimiz rolün önemi daha da artmaktadır. Bir taraftan ideolojik sendikacılığın oluşturduğu tahribatı ortadan kaldırmaya çalışırken diğer taraftan örgütlülüğümüzle emekçilere ve demokrasimize katkı vermeye çalışıyoruz.

İlkelerimizle, duruşumuzla, ortaya koyduğumuz faaliyetlerimizle sadece üyelerimize değil, tüm emekçilere, devletimize ve milletimize fayda sağlıyoruz. Taşeron emekçilerine kadro verilmesi HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve HİZMET-İŞ Sendikamızın büyük mücadelesi sonunda gerçekleşmiş ve 1 milyona yakın emekçinin iş güvencesi sağlanmıştır.

Bu başarı, bugün dünyanın tüm emek örgütleri tarafından referans kabul edilmektedir. Ne üzücüdür ki, bu başarımıza rağmen 100 bini aşkın üyemiz, bir kanun düzenlemesiyle 1 Kasım 2020’de sendikamızdan koparıldı. Yıllarca kader birlikteliği yaptığımız üyelerimizle ayrılmak üzücü olsa da bu ayrılığı mücadelenin başka bir safhası olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum.

Şunu iyi bilinmesini istiyoruz; HİZMET-İŞ’in mücadelesi sayısal çoğunluk mücadelesi değildir. Hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir. Pandemi koşullarına rağmen örgütlenmeye devam ediyoruz.

Teşkilat mensuplarımızın takdire şayan gayretleriyle hem örgütlenme safhasında yeni atılımlar gerçekleştiriyor, hem de sahadan gelen öneri ve temennilere anında reaksiyon gösteriyoruz.

696 sayılı KHK ile kadro alan belediye şirket çalışanlarının 1 Temmuz 2020 itibariyle başlayan toplu iş sözleşmelerini başarıyla yürütüyoruz. İmzaladığımız sözleşmelerle enflasyonun çok çok üstünde rakamlara ve sosyal haklara imza atıyor, üyelerimizin yüzünü güldürüyoruz.

Geride bıraktığımız 2020’de salgın haricinde pek çok olaya şahit olduk. Elâzığ ve İzmir depremleriyle sarsıldık, Van, Bursa ve Hatay’da meydana gelen doğal felaketlerle sınandık, Karadeniz’de çıkan doğalgaz, Azerbaycan’ın Karabağ zaferi ve Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasıyla gururlandık, Vatanımızı korumak ve mazlumlara umut olmak için hayatlarını feda eden kahraman Mehmetçiklerimizi toprağa vererek acı günler yaşadık…

2020’de kaybettiğimiz şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, 2021 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni ediyorum. Bir dahaki görüşmemize kadar esen kalın.