Ülkemiz ne yazık ki dünden bugüne 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat darbeleri, 27 Nisan e-bildirisi, 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi pek çok ihanetle karşı karşıya kalmıştır.
Yine yakın zamanda bir grup emekli amiral darbe dönemlerini çağrıştıran bir bildiri yayınlamıştır. Nisan ayında yapılan bu girişim bizlere darbe sevdalılarının unuttuğu bir şeyler olduğunu göstermiştir: 15 Temmuz’da aziz milletimiz tüm darbe sevdalılarını bertaraf etmiş, hepsine unutamayacakları bir ders vermiştir.
Ülkemizin ilerlemesini hazmedemeyen, kaos simsarlığına soyunan bu odaklar sinsice çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca biliyoruz ki vesayet gölgesindeki anayasalar dönemseldir ve bir süre sonra işlevini kaybetmektedir. Tüm bunlar; üzerinde pek çok kez değişiklik ve düzenleme yapılan, bütünlüğünü kaybeden, 12 Eylül zihniyeti taşıyan anayasanın değişmesinin zaruri olduğunu ve Türkiye’nin yeni anayasasına kavuşması gerektiğini ortaya koymaktadır. Mevcut anayasada değişmeyen sadece 58 maddenin yer alması da yeni anayasanın gerekliliğinin bir başka işaretidir.
Toplumu derinden yaralayan bu süreçler maalesef emekçilerimizi de olumsuz yönde etkilemekte ve çok büyük zararlar vermektedir. Bizler bu süreçlerden en çok etkilenen emekçilerimizin yaşadıkları zorluklara bizzat şahit olduk, bizzat yaşadık. Özellikle 28 Şubat sürecinde çok ağır bedeller ödedik. Dolayısıyla ülkemizdeki istikrarı muhafaza edecek, toplumun tüm kesimini kucaklayan, bireyi, toplumu ve demokratik yapıyı ön plana alan bir anayasayı desteklemek bizim görevimizdir. Çünkü demokrasinin olmadığı yerde güçlü bir sendikal yaşam da muhafaza edilemez.
HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak her dönemde devletimizin, milletimizin, demokrasimizin yanında yer aldık. Bundan sonra da demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Gelecek nesillerimizin asırlar boyu referans alabilecekleri, toplumun her kesiminin katıldığı, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa bu ülkenin ve evlatlarının hakkıdır.
Birliğimizin ve bütünlüğümüzün korunması ve özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye için yeni anayasa şart olduğunu düşünüyoruz.