Ana Sayfa » KADIN KOMİTEMİZ HABERLERİ » KADIN KOMİTEMİZ FAS YEREL SENDİKA KADIN KOMİTESİ İLE VİDEOKONFERANS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Genel Merkez Kadın Komitemiz, 20 Haziran 2020 tarihinde Fas Yerel Sendikası Kadın Komitesiyle video konferans toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye ve Fas İş Kanunları Kapsamında Çalışan Kadınların Hakları ve “Covid-19 Döneminde Türkiye-Fas Kadın Dayanışması konulu toplantıya Kadın Komite Başkanımız Hatice Ayhan, Fas Yerel Sendikası Kadın Komite Başkanı Hatice Tomoyo, Başkan Yardımcıları Sevilay Özgür Çatma, Arzu Tekin, Arzu Kahveci ve Esma Hatun Taşpınar, Genel Denetleme Kurulu Üyemiz Ayşe Usta, Genel Disiplin Kurulu Üyemiz Nevin Er katıldı.

Koranavirüs salgınının bütün dünyayı etkisi altına aldığını belirten Kadın Komite Başkanımız Hatice Ayhan, “Pandemi sürecinde de HİZMET-İŞ Sendikası olarak aralıksız çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.  Üyelerimiz bu zor süreçte iş hayatlarına devam ettiler ve biliyoruz ki daha çok morale ihtiyaçları var. COVID-19’un ruh sağlığı üzerindeki etkisi, sendika üyelerinin ve ailelerinin acil ihtiyaçlarını desteklemek, bu salgın sırasında durumla daha iyi başa çıkmaya, uyum sağlamaya ve “yeni normal” için stratejiler geliştirdik” dedi.

KADIN KOMİTELERİMİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Sendika’mızın 70 bin kadın üyesi bulunduğunu hatırlatan Ayhan “Kadın komitelerimize çok iş düşüyor. Kadınlar iş hayatında haksızlıklara, mobbinglere maruz kalıyorlar. Bu sorunlarla mücadele edecek olan kadın komite başkanlarımız olması gerekiyor. “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in davası Türkiye’nin davasıdır” ve bu kutlu davada Vizyon sahibi sendikacı kadın liderler  yetiştirmek için mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Pandemi sürecinde kadın komitemizin çalışmalarını aktaran Ayhan, “Salgın sürecinde Covid-19’ dan Korunma Yöntemleri, Sosyal Medya hesaplarımızda sağlıkta çalışan komite başkanlarımızın fotoğraflarının profil resmi yapılarak onlara moral çalışması, ‘Korona Günleri Günlükleri’ projesi. Aile bağlarının kuvvetlenmesini sağlamak için, kinin, öfkenin yerini affetmeyi sağlayan, günlük tutmalarını sağlamak, edebiyatı sevmelerini sağlamak, ifade yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak. ‘Virüse Karşı Maske Sosyal Sorumluluğumuzdur’ temasıyla maskesiz dolaşanlara farkındalık sağlamak amacıyla maskeli kadın komiteler projesi hayata geçirdik. Genel Merkez Kadın Komite Yönetimi, Denetim ve Disiplinin Kurullarının sürekli irtibat halinde olması sağlandı” dedi.

Kadın Komite Başkanımız Hatice Ayhan, toplantıda Türkiye’deki Analık izni hakkı, Kısmi Süreli Çalışmanın Süresi, Şekli ve Şartları, Analık Geçici İş Göremezlik Ödeneği, Emzirme Ödeneği, Doğum Borçlanması konularında bilgiler verdi.

Fas Yerel Sendikası Kadın Komite Başkanı Hatice Tomoyo, video konferans ile gerçekleştirilen toplantının yararlı olduğunu, Fas’ta Koronavirüs sürecinde Fas’ta yürütülen çalışmaları ve sendikaların yürüttüğü çalışmaları ve Kadın Komitesi olarak yaptıkları çalışmaları aktararak, şunları kaydetti; “Dünya olarak salgının başladığı zamandan bu yana kadar ağır kayıplar verdik. Vefat eden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaptığımı bu toplantı iki ülkenin kadınlarını biraz daha yakınlaşmıştır. Bu toplantıların tekrarlanarak karşılıklı işbirliğimizi artırmalıyız” dedi.