Ana Sayfa » Hakkımızda » Genel Kurullar » ARSLAN, YABANCI KONUK SENDİKACILARLA BİRARAYA GELDİ

ARSLAN, YABANCI KONUK SENDİKACILARLA BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Arslan, 12. Olağan Genel Kurulumuzuna katılan yabancı konuk sendikacılarla yemekte birlikteydi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın 12. Genel Kuruluna katılan yabancı konuk sendikacılarla yemekte bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra Genel Yönetim Kurulu üyelerimizin de hazır bulunduğu yemekli toplantıya 17 ülkedeki 22 sendikadan genel başkanlar, yönetim kurulu üyeleri ve farklı düzeyde temsilciler katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, toplantıda Hizmet-İş’in uluslararası sendikal işbirliğini önemsediğini ve bu doğrultuda 29 ülkeden 43 sendika ile sendika ili işbirliği protokolü imzaladığını kaydederek, birlikte mücadele etme talebinde bulundu.

Arslan, “Bizler konuştuğumuz dilimiz, bulunduğumuz coğrafya ve rengimiz ne olursa olsun birlikte çalışmak zorundayız. Sermayenin uluslararası bir boyut kazandığı bir çağda bizler de mücadelemize küresel bir boyut kazandırmak durumundayız. Yeryüzünde zulme uğramış, mağdur edilmiş bütün mazlumların, bütün emekçilerin bizden alacağı olduğuna inanıyoruz. HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası olarak bu yönde alınmış kararlarımız var ve bizler, bu kararları 4 yıllık sürede hayata geçirmek için sorumlu kılındık. Bu konuda bize yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi.

Konuk sendikacılar da yaptıkları konuşmalarda Genel Başkanımız Arslan’ın vizyon ve çalışmalarının kendileri için yol gösterici olduğuna dikkat çekerek, birlikte çalışmak için fazlasıyla umutlu olduklarını söylediler.

Genel Başkanımız Arslan ve Hizmet-İş Sendikamızın deneyimlerinden yararlandıklarını belirten sendikacı konuklar, ayrıca, Hizmet-İş’in katkılarından dolayı da teşekkür ettiler.