Ana Sayfa » Haberler » SİYASİ PARTİ VE STK TEMSİLCİLERİ GENEL HAK-İŞ GENEL KURULUNDA HİTAP ETTİ

SİYASİ PARTİ VE STK TEMSİLCİLERİ GENEL HAK-İŞ GENEL KURULUNDA HİTAP ETTİ

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 14. Olağan Genel Kurulu, “Emek, Demokrasi, Özgürlük, Adalet İçin İleri” temasıyla şölen havasında gerçekleştirildi.

HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kurulu, üst düzey protokol, ITUC ve ETUC temsilcileri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası sendika temsilcileri, delegelerimiz ve binlerce HAK-İŞ’li emekçinin katılımıyla 10 Temmuz 2019 tarihinde ATO Congresium’da başladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TİSK Başkanı Öz Burak Akkol, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın genel kurulumuza katılarak bir konuşma gerçekleştirdiler.

“Zulme Uğrayan Emekçilerin Sonuna Kadar Yanındayız” 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, CHP’li ve HDP’li belediyelerde yaşanan işten çıkarmalar ve sendika değiştirme baskılarını kınadı.

Yıldırım, “MHP olarak HAK-İŞ ve zulme uğrayan emekçilerin sonuna kadar yanındayız” dedi.

“Demokrasinin Gelişmesinde HAK-İŞ’in Katkısı Büyük”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türk demokrasisinin gelişmesinde HAK-İŞ’in katkısı ve emeği çoktur. Bir siyasetçi olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Çalışma hayatında yaşanan problemlerden bahseden Destici, taşerondan kadroya geçen işçilerin yaşadığı sorunları anlattı. Destici, “Taşerona yüzde 4 artı yüzde 4 verilmesini bir haksızlık olarak görüyoruz” dedi.

Destici, Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarını da gündeme getirdi. Destici, “EYT erken emeklilik değil bir haktır. EYT’liler erken emekli değil, daha önce kendilerine verilmiş haklarını istiyorlar. Bu konudaki maliyet rakamları bize göre doğru değildir”

Destici, CHP ve HDP’li belediyelerde işten atılan işçilere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Destici, “İşçileri sokağa atanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Hangi belediye bunu yaparsa yapsın, bu mücadeleyi benim belediyem de yapsa bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz” dedi.

“Çalışanın ücreti alnının teri kurumadan verilmelidir”

Sadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Karamollaoğlu, “Biz her zaman adaletin tesisinden yana olduk. Adalet mülkün temelidir” dedi. İşlerde liyakatin önemine, şeffaflığa ve yolsuzlukla mücadeleye dikkat çeken Karamollaoğlu, “Birbirimizle olan münasebetlerimizde güzel ahlakı benimsemeye çalıştık. Bizler bunu önemsiyoruz ve bilinmesinde fayda görüyoruz” dedi.

Siyasette farklı fikirlerin olabileceğini, demokrasinin farklı fikirlerin ortaya çıktığı meydanlar olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “HAK-İŞ’in kurulması milli Görüşle başladı ve bugün doruğa çıktı” dedi.

“HAK-İŞ’in Asgari Ücret Görüşmelerinde Bulunmamasını Hayretle Karşılıyorum”

HAK-İŞ’in asgari ücret görüşmelerinde bulunmamasını hayretle karşıladığını ifade eden Karamollaoğlu, “HAK-İŞ’in işçi sendikalarının toplu görüşmelerde yer almamasını hayretle karşılıyorum. Konu çalışanları ilgilendirirken onların temsilcilerinin orada bulunmasına imkan vermeyeceksiniz, buna hafızam almıyor. Çalışanın, işçinin ücreti alnının teri kurumadan verilmelidir” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ ile Birlikte Büyük Değişiklikler Yapacağımıza Olan İnancım Tamdır”

TİSK Başkanı Öz Burak Akkol, “HAK-İŞ’in 43 yıllık tarihinde her daim çalışanların yanında olduğunu biliyoruz. Bu özellikleri neticesinde son 4-5 yıl içerisinde üye sayısını artırdı. Konfederasyonumuza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Akkol, dünyada yaşanan değişim ve dönüşümden, genç nüfusun öneminden bahsettiği konuşmasında, “Yeni dünyada sendikacılık da değişiyor. Burada işveren sendikası olarak işçi kardeşlerimizin refah seviyesini artırmak, nitelikli işgücüne katkıda bulunmak, yeni projeleri hayata geçirmek. Bundan önce de olduğu gibi sosyal diyaloga açık olacağız ve çalışma hayatına katkılarımız artacak. Uzun yıllardır yapmadığımız bundan sonraki sosyal diyalog toplantılarımıza devam edeceğiz. Ülkemizin refahı için yapılacak her türlü çalışmada var olduğumuzu belirtmek istiyorum. HAK-İŞ ile birlikte büyük değişiklikler yapacağımıza olan inancım tamdır” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İşçi arkadaşlarım, işçi kardeşlerim HAK-İŞ’in 14. Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. HAK-İŞ Türkiye’de kamu görevlilerinin örgütlenmesi noktasında çok ciddi payı olan, sendikalaşmanın artması noktasında bu hamurda suyu olan bu teşkilatın genel başkanını, kurucu başkanlarını, liderlerini, teşkilata emek vermiş, gönül vermiş bütün lider kadrolarını bu vesile ile saygı ile selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Belediyelerde yaşanan sendika değiştirme baskıları ve işten çıkarmalar konusunda değinen Yalçın, “El değiştiren belediyelerde ortaya çıkan dayatmalar, işten çıkarmalar, sendikal baskılar karşısında asla teslim olmayacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi. Emek ve Adalet Yürüşüyünde işçi ve memurların omuz omuza yürüdüğüne dikkat çeken Yalçın, “Temel talebimiz, işlerine iadeler, sendikalar baskıların bitmesi, sürgünlerden vazgeçilmesi” dedi. Yalçın, “Yetki aldığınız yerlerde emekçi ile hesaplaşmak, işine son vermek neyin nesidir. Emekçiyi kucaklayın diyorum. Onun için işçi memur bu konuda fark etmek, emekçiyiz, emekçiler olarak bu konuda çağrımızı yineleyeceğiz. Siyasi partilerin çekişme alanı kendi alanlarıdır, emek mücadelesi ile kavga etmesinler” sözlerine yer verdi.