Ana Sayfa » Haberler » SİNCAN BELEDİYESİ ŞİRKETİ SİNKENT İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ’ÜN KATILIMLARIYLA İMZALANDI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Sendikamız ile Sincan Belediyesi İnşaat, Temizlik İşleri, Organizasyon Hizmetleri Ltd. Şti. (Sinkent) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

13 Ocak 2022 tarihinde Sincan Belediyesi Kültür Evi’nde gerçekleştirilen imza törenine HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sinkent Ltd. Şti. Genel Müdürü Recep Sivri, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Mahmut Tosun ve Sinkent çalışanları katıldı.

Genel Başkan Vekilimiz Öz’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Asgari Ücret Teşekkürü

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, asgari ücrete getirilen artıştan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, pandemi kaynaklı ekonomik sıkıntının devam ettiği bir süreçte asgari ücrete %50 artış yapmasından dolayı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Asgari ücretin sendikamız tarafından imzalanan toplu iş sözleşmelerin tabanını belirlediğine dikkat çeken Öz, “Enflasyonun çift haneli olduğu bu dönemde asgari ücrete emekçileri enflasyona ezdirmemek için yapılan artışı çok önemli buluyoruz” dedi.

Genel Başkan Vekilimiz Öz, emeğe ve emekçiye verdiği değerden dolayı Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a da teşekkür etti.

Başarılı bir toplu iş sözleşmesinin üç kriteri

Bir toplu iş sözleşmesinin başarılı sayılması için üç kriteri yerine getirmesi gerektiğini belirten Öz, “Birincisi; ücret ve sosyal hakların zamanında ve kesiksiz alınmasıdır. İkincisi; iş barışını tesis etmesidir. Üçüncüsü; iş güvencesini sağlamasıdır. Hizmet-İş olarak toplu iş sözleşmelerimizi bu kriterlere göre hazırlıyor ve imzalıyoruz” diye konuştu.

Sendikamız ile Sincan Belediyesi şirketi Sinkent arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde de bu üç kritere göre hareket ettiklerini ifade eden Öz, toplu iş sözleşmesinin bereketli olması temennisinde bulundu.

Konuşmasında Covid-19 pandemisine de değinen Öz, Covid-19 pandemisinin bütün insanlığı ilgilendiren bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, mutlaka aşı olunması çağrısında bulundu.

Genel Başkan Vekilimiz Öz, pandeminin ülkemizde ilk ortaya çıkışından itibaren toplum sağlığı için kendi hayatını riske ederek çalışan belediye ve sağlık işçilerine teşekkür etti.

Sincan Belediye Başkanı Ercan: “Belediye Emekçilerimizin Çalışmalarıyla Gurur Duyuyoruz”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da konuşmasında belediye emekçilerinin çalışmalarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Sincan Belediyesi ve Sinkent şirketi işçilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Ercan, “Başımız dik yürüyorsak, bu, işçilerimizin sayesindedir. Belediye emekçilerimizin çalışmalarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

Sendikamız ile yürütülen sözleşme müzakerelerinde, aynı işi yapanların aynı ücreti alması için çalışma yaparak iyi bir ücret skalası oluşturduklarını kaydeden Ercan, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Törende Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Mahmut Tosun ile Sinkent Ltd. Şit. Genel Müdürü Recep Sivri de konuşma yaparak, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dilediler.