Ana Sayfa » Haberler » SERİK BELEDİYE ŞİRKETİ SİN-KAR A.Ş. ÇALIŞANLARI, HİZMET-İŞ’Lİ OLDU

SERİK BELEDİYE ŞİRKETİ SİN-KAR A.Ş. ÇALIŞANLARI, HİZMET-İŞ’Lİ OLDU

Antalya Serik Belediyesi’ne bağlı SİN-KAR A.Ş. çalışanları, aldıkları toplu kararla Sendikamız HİZMET-İŞ’e üye oldular.

SİN-KAR A.Ş. çalışanlarının Sendikamıza toplu geçişleri nedeniyle, Serik Belediyesi Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi.

Toplu geçiş törenine Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Antalya Şube Başkanımız Muhammed Talha Kandil ve SİN-KAR A.Ş. çalışanları katıldı.

ÖZ, SİN-KAR ÇALIŞANLARINA SEDİKAMIZA KATILIMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Törende bir konuşma yapan Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, SİN-KAR A.Ş. çalışanlarına sendikamızı tercih etmelerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye genelinde, yaklaşık 450 bini belediyelerde olmak üzere 900 bin taşeron emekçisinin yerel yönetimler ve kamunun kadrosuna geçtiğini ancak belediyelerde kadroya geçen emekçilerin sadece 200 bininin sendikalı olduğunu belirten Öz, SİN-KAR A.Ş. çalışanlarının Sendikamızı tercih ederek önemli bir karar verdiklerini ifade etti. Öz, “Bu vesile ile Serik Belediye Başkanımız Ramazan Çalık’a, ekibine ve SİN-KAR A.Ş. çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Taşeron emekçilerin kadro yolunda sendika, işverenler ve çalışanlar olarak uzun bir yoldan geçtiğini kaydeden Öz, “2014 yılının Ocak ayında Ankara’da, “Sendika Seni Korur” ve “Hakkın Bize Emanet” sloganı ile taşeron işçilere kadro çalışmalarına başladık. Genel Başkanımızın talimatlarıyla büyük bir mücadelenin içine girdik. Kamuda çalışanların sendikalı olabilmesi için bir yürüyüş başlattık” dedi.

“GÜVENCESİZ ÇALIŞMA SONA ERDİ”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2017 yılı içerisinde hükümet değişikliği sonrası dönemin Çalışma Bakanına kadro meselesinin çözümü için talimat verdiğini hatırlatan Öz, “4 Aralık 2017 itibariyle bu çalışma tamamlandı ve yasal düzenleme için düğmeye basıldı. 2 Nisan 2018 tarihinde Belediye şirketlerinde çalışanlar, kamuda çalışanlar, kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde kadrolu işçi pozisyonuna geldi ve güvencesiz olarak çalışma sona erdi. Bu düzenlemenin gerçekleşmesinde başta Genel Başkanımız olmak üzere, siyasi bir irade ortaya koyarak en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, dönemin Çalışma Bakanımıza ve bu düzenlemeye destek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kadrolu olmakla birlikte sendikalı olma hakkı, toplu iş sözleşmesi hakkı ve kamuda kadrolu işçi pozisyonunda çalışma hakkı elde edildiğini hatırlatan Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Taşeron şirketlerde çalışan işçilerin kadro meselesi, işçilerin yerel yönetimlerin kendi sermaye şirketlerinin bünyesine geçirilmesiyle çözülmüş oldu” dedi.

ÖZ, GEÇİŞ SÜRECİNİN KISALTILMASINI İSTEDİ

Taşeron emekçilerinin kadroya alınmasıyla birlikte yepyeni bir dönemin içerisine girildiğini belirten Öz, şunları kaydetti: “Özellikle geçiş süreci olarak öngörülen dönem tamamladıktan sonra tüm Türkiye genelinde belediye şirketlerinde çalışanlar adına yetki belgesi alacağız ve toplu iş sözleşmeleri yapmaya başlayacağız. Biz Konfederasyon ve Sendika olarak geçiş sürecinin kısaltılmasını istiyoruz. Ülkemize uygulanan ekonomik ambargo ve abluka nedeniyle, enflasyon ve yüksek faiz baskısı altında almakta olduğumuz ücretler kısmen erimiş durumda. Çalışma Bakanlığı’nın uygulamış olduğu Yüksek Hakem Kurulu’ndan çıkan ücret zamları %4+4 bandında kaldı. Hükümetimizden ve yerel yönetimlerden talebimiz, bu sözleşmenin kamu çerçeve sözleşmesi ile 2019 Ocak ayında revize edilmesi ve geçiş süreci içerisinde işçilerin ücretlerinin ve sosyal haklarının günün ekonomik koşullarına uygun hale getirilmesini istiyoruz. Bu noktada talebimiz var ve bunun da takipçisiyiz. Çalışanlar enflasyona ezdirilmesin.”

“TÜM ÜYELERİMİZE FERDİ KAZA SİGORTASI YAPTIRIYORUZ”

Sendikamız HİZMET-İŞ’in önemli bir sosyal projesi olan Ferdi kaza Sigortası’ndan da bahseden Öz, “Tüm üyelerimizi ferdi kaza sigortasına kavuşturuyoruz. Bizim işkolumuzda oldukça düşük olmasına rağmen ülkemizdeki iş kazalarının boyutunu düşündüğünüzde, nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılır. Bu durumdan yola çıkarak, sendikamızın bütün üyelerine iş kazalarına karşı ferdi kaza sigortası yaptırıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ÇALIK: VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık da yaptığı konuşmada, çalışanların kararına her zaman saygı gösteren bir belediye başkanı olduğunu belirterek, SİN-KAR A.Ş. çalışanlarını Hizmet-İş Sendikamızı tercih etmelerinden dolayı kutladı.