RAMAZAN BAYRAMI’MIZ MÜBAREK OLSUN

Genel Yönetim Kurulumuz, Ramazan Bayramı’nın ülkemiz ve dünyamızda huzurun, barışın ve kardeşliğin inşâ edilmesinde dönüm noktası olması temennisiyle; sağlık, refah ve huzur getirmesini diledi.

Genel Yönetim Kurulumuz, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“İnsani hassasiyetlerin doruğa çıktığı Ramazan Bayramı birbirimizi anlamanın, diyalog ve hoşgörü zeminleri oluşturmanın doğru zamanıdır.

Bu yıl bir Ramazan ayını daha huzurla ve bereketle tamamlamış bulunuyoruz. Ramazan ayı rahmet, mağfiret ve bereket demektir. Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularımızın yükseldiği, sevginin, hoşgörünün ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği bir aydır.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (KOVİD-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle bu yıl sevdiklerimizle aynı iftar sofralarında buluşamadık. Biliyoruz ki, bu salgının üstesinden hükümetimizin ve devletimizin belirlediği kurallara uyarak ve sosyal mesafemizi koruyarak gelebiliriz. Devletimiz bu süreçte tüm kurum ve kuruluşlarıyla büyük bir özveriyle mücadele etmiştir. Koronavirüs salgınının önüne geçilmesi, kişisel ve kurumsal tedbirlerle mümkün olacaktır. Milletimizin zor zamanlarda birlik olma, birbirinden güç alarak kenetlenme gücüne her zaman inandık. Salgın dolayısıyla binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği bugünlerde ülkemizin Koronavirüsü yenmek için daha fazla birliğe ve dayanışmaya ihtiyacı vardır. Koronavirüs salgınıyla mücadelede tüm milletimizin, hükümetimizin ve devletimizin KOVİD-19 ile mücadele kapsamında aldığı kararlara uymasını istiyoruz.

Yeni umutlarla girdiğimiz Ramazan Bayramı’mızı bu yıl salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle evlerimizde karşılamak durumundayız. Salgın nedeniyle, bu yıl bayramlaşma ve kucaklaşma imkanımız ne yazık ki olamayacak. Büyüklerimizi ziyaret ederek ellerini öpemesek de, çocuklarımızla kucaklaşamasak da, omuz omuza olamasak da, biliyoruz ki yüreklerimiz bir olacak. Büyüklerimizi, dostlarımızı, kardeşlerimizi uzaktan da olsa selamlıyoruz. Her bayram olduğu gibi bu bayram da gönlümüz ve yüreğimiz onlarla beraberdir. Bütün bunların geçiciliğine ve yeniden kucaklaşacağımız günlerin çok yakın olduğuna inanıyoruz.

Koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirilen tüm tedbirleri çok önemli buluyoruz.Türkiye bütün gücü ve kararlılığıyla Koronavirüs salgınıyla mücadelesini sürdürmeye devam ederse, iki bayramı bir arada yaşayacağımıza gönülden inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Hazine Bakanımız ve Maliye Bakanımız başta olmak üzere bütün bakanlarımızın ve hükümetimizin gayreti ve milletimizin dirayetiyle, Koronavirüsle mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz.

Bu zor süreçte iş başında fedakârca, cesurca ve özveri ile çalışan başta sağlık, belediyeler ve KYK emekçileri olmak üzere tüm emekçi kardeşlerimize, milletimize ve HAK-İŞ/HİZMET-İŞ teşkilatı mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

“Büyük HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Ailesi”nin, tüm emekçilerin, ülkemizin ve tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz.

Bayramın ülkemiz ve dünyamızda huzurun, barışın ve kardeşliğin inşâ edilmesinde dönüm noktası olması temennisiyle; sağlık, refah ve huzur getirmesini diliyoruz.”

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI

GENEL YÖNETİM KURULU