Ana Sayfa » Haberler » ÖZ, KKTC’Lİ ÖĞRENCİLERLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

ÖZ, KKTC’Lİ ÖĞRENCİLERLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, kültür gezileri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen öğrencilerle 31 Ağustos 2018 tarihinde sendikamızın sosyal tesisi olan Emek Konukevi’nde kahvaltı da bir araya geldi.

Programa Genel Başkan Vekilimiz Öz’ün yanı sıra Proje Koordinatörümüz Fatih Mehmet Bakırtaş, Sipahi Köyü Muhtarı Göksal Hacıhasanoğlu, Emrah Yeşilırmak, Gülden Bayraktar, Songül Akçil, Yaşar Şahin, Mustafa Demir, Veli Çelik ve 39 öğrenci katıldı.

ÖZ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ HEM SİZİN HEM DE BİZİM ANAVATANIMIZ

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz yaptığı konuşmasında, “Dedelerinizin, babalarınızın anavatanı olan Türkiye topraklarına hoşgeldiniz. Ayrı ülkelerde yaşasakta köklerimizin aynı olduğunu biliyoruz. Bizler iki ülke vatandaşları olarak bir annenin iki evladı gibiyiz. Gurbet illerde yaşayan iki evlat gibiyiz. Sizin dedeleriniz Türkiye’den ayrılarak Kıbrıs’a yerleştiler. Dilimiz, dinimiz, örf ve adetlerimiz aynı. Türkiye Cumhuriyeti hem sizin hem de bizim anavatanımız. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bizler ayrılamayız. Sizler de bu bilinçle yetişmeli ve yaşantınızı buna göre sürdürmelisiniz. Eğitim hayatı hem sizler hem de ülkemiz çocukları açısından önem arz ediyor. O yüzden de eğitime çok değer vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

HACIHASANOĞLU: TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ÇOCUKLARIMIZA TANITMAK ADINA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Sipahi Köyü Muhtarı Göksal Hacıhasanoğlu da yaptığı konuşmasında Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Türk kültürünü çocuklarımıza tanıtmak adına önemli bir organizasyon. Çocuklarımızın anavatanlarını tanımaları için bize bu fırsatı veren HİZMET-İŞ Sendikası’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÖZ, ÇOCUKLARA HEDİYE TAKDİM ETTİ

Kahvaltı sonrası Öz, öğrencilere sendikamızı hatırlamaları adına hediyeler verdi.