Ana Sayfa » Haberler » ÖZ, KKTC’Lİ İZCİ ÇOÇUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

ÖZ, KKTC’Lİ İZCİ ÇOÇUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen Zirve İzcilik Derneği ve Beşparmak İzcilik Derneği lider ve izci çocuklar ile 9 Kasım 2018 tarihinde Sendikamız HİZMET-İŞ’in Sosyal tesisi olan Emek Konukevi’nde akşam yemeğinde bir araya geldi.

Programa, Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Ali Rıza Yılmaz, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş,  Zirve İzcilik Derneği ve Beşparmak İzcilik Derneği liderler öğretmenleri Hakan İnce, Hilmi Bağcıer, Sözer Özkaramehmet, Özlem Kuyucuoğulları, Huriye Uçaroğlu, Fatoş Özdilek ve Pembe Güneşer, Dış İlişkiler Uzmanımız Burhan Yıldız ve izci çocuklar katıldılar.

“DEDELERİNİZİN ANAVATININA HOŞGELDİNİZ”

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz izci çocuklara hitaben yaptığı konuşmasına “Dedelerinizin, babalarınızın anavatanı olan Türkiye topraklarına hoşgeldiniz” diyerek başladı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE KKTC HEM SİZİN HEM DE BİZİM VATANIMIZ”

“Bizler iki ülkenin vatandaşları olarak bir annenin iki evladı gibiyiz” diyen Öz, “Türkiye anavatan Kıbrıs yavru vatan. Geçmişe baktığımız zaman köklerimizin aynı olduğunu görüyoruz. Dilimiz, dinimiz, örf ve adetlerimiz aynı. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC hem sizin hem de bizim vatanımız. Babalarınızın, dedelerinizin ve büyük dedelerinizin yaşadığı Türkiye’yi geziyorsunuz. Bu gezinizde Ankara ve Konya’yı göreceksiniz. Türkiye’nin daha görünecek birçok tarihi yerleri var. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Gelecekte ülkenizi yöneteceksiniz. O yüzden anavatanla ilişkilerinizi sıkı tutun. Bu iki vatanın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu açıdan da eğitim hayatı hem sizler hem de ülkemiz çocukları açısından önem arz ediyor” dedi.

“ANAVATANIMIZDA BULUNMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

İzci lideri Hakan İnce de yaptığı konuşmada, anavatan Türkiye’de bulunmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, “Anavatanımızı daha yakından tanımak adına bu geziler çok önemli. Siz çocuklarında Türkiye’yi daha yakından tanımanız ülkemize ve anavatanımız Türkiye’ye bağlı gençler olarak yetişmenize katkı verecektir. Bizlere bu imkanı tanıyan HİZMET-İŞ Sendikası’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İZCİ ÇOCUKLARA HEDİYE VERİLDİ

Yemek sonrası Öz, izci çocuklara sendikamızı hatırlamaları adına hediyeler verirdi.