Ana Sayfa » Haberler » ÖZ, KKTC’DEN GELEN EĞİTİMCİLERLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

ÖZ, KKTC’DEN GELEN EĞİTİMCİLERLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen eğitimcilerle 8 Temmuz 2019 tarihinde, sendikamızın toplantı salonunda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıya Öz’ün yanı sıra, Genel Sekreterimiz Ali Rıza Yılmaz, Eğitim ve Sosyal İlişkiler Başkanımız Fatih Mehmet Bakırtaş ve K.K.T.C’den gelen ilk, orta ve lise eğitim düzeylerinde eğitim veren öğretmenler katıldı.

İki ülkenin birbirinden farkı olmadığını belirten Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz,  “Atalarınızın ve babalarınızın anavatanı olan Türkiye topraklarına hoşgeldiniz. Sizleri ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve K.K.T.C hem sizin hem de bizim vatanımız. Bu iki vatanın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Kıbrıs ve Türkiye birbirinin ayrılmaz parçası. Bu iki parça tarih boyunca ayrılmadı bundan sonrada ayıramayacaklar. Bu yüzdendir ki Türkiye ve K.K.T.C olarak birbirimizi daha iyi tanımak ve birbirimizi daha iyi bilmemiz gerekmektedir. Biz HİZMET-İŞ olarak, Kıbrıs’taki çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin mümkün olduğu kadar Türkiye’ye gelip belli bir süre içerisinde belli başlı şehirleri görmelerini gezmelerine istiyoruz. Bizi yani kendilerini tanımlarını istiyoruz. Burada eğitimciler olarak en büyük sorumluluk sizlere düşüyor. Gelecek nesiller bu iki ülkenin aynı olduğunu sizler sayesinde anlayacaklardır. Burada sendikamıza gelen bizleri sevindiren tüm eğitimci arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum “dedi.