Ana Sayfa » Haberler » ORDU ŞUBEMİZİN 2. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ORDU ŞUBEMİZİN 2. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Aralık 2021 tarihinde Ordu Şube Başkanlığımızın 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın telekonferans yöntemiyle canlı katıldığı Genel Kurula; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Keskin ve Halil Özdemir, Kurucu Başkanımız ve Ak Parti 22,23 ve 24. dönem Milletvekilli Hüseyin Tanrıverdi, Ordu Şube Başkanımız Nevzat Acu, Tokat Şube Başkanımız Resul Demir, Samsun Şube Başkanımız Ziya Uzun, Trabzon Şube Başkanımız İsmail Hakkı Kaplan, İstanbul 12 No’lu Şube Başkanımız Ramadan Aygün, Sendikamız Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan, Genel Denetleme Kurulu Üyemiz Ayşe Usta, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Ordu Şube ve İl Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının Ordu temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurula telekonferansla katılarak bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HİZMET-İŞ olarak Ordu’da 1980’li yıllardan beri örgütlüyüz. Pek çok belediye ve beldede mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlarımızın izleri var” dedi.

“Ordu, Taşerona Kadro Mücadelemizde Önemli Bir Kilometre Taşıdır”

HAK-İŞ ve HİZMET-İş Sendikamızın yürüttüğü taşeron mücadelesinde Ordu’nun önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Arslan, “2007 yılında Ordu Devlet Hastanelerinde örgütlendik. Taşeron şirketlerindeki ilk toplu sözleşmeyi Ordu Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirdik. Her ne kadar sözleşmeyle elde ettiğimiz haklarımız o günkü taşeron şirket tarafından verilmese de bu, taşerona kadro mücadelemizde önemli bir kilometre taşı oldu” diye konuştu.

“HAK-İŞ’i ve HİZMET-İŞ’i Ordu’da Daha Da Güçlendireceğiz”

Başarılı çalışmalarından dolayı Ordu Şube Başkanımız Nevzat Acu ve ekibine teşekkür eden Arslan, “Ordu Şubemizi daha güçlü bir hale getirileceğiz. HAK-İŞ’i ve HİZMET-İŞ’i Ordu’da daha da güçlendireceğiz” dedi.

“Ordu Büyükşehirde Başarılı Bir Sözleşme İmzaladık”

Ordu Büyükşehir Belediye iştiraklerinde çalışan emekçilere sendikamıza gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür eden Arslan, büyükşehirde çalışanlar adına başarılı bir toplu iş sözleşmesi imzalandığını kaydetti.

“Türkiye’nin En Büyük Emek Örgütü Olmak Zorundayız”

HAK-İŞ’in 750 bini aşan üye sayısı ve 81 il başkanıyla Türkiye’nin en güçlü örgütlerinden biri olduğunu ifade eden Arslan, “750 bini 7 milyona taşımak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük emek örgütü olmak sorumluluğumuz ve zorunluluğumuzdur” dedi.

“HAK-İŞ’in Gücünü Türkiye’nin Gücü Olarak Görüyoruz”

“46 yıl önce HAK-İŞ’in kurulmasına neden ihtiyaç duyulmuşsa bugün HAK-İŞ’in varlığına o günden daha fazla ihtiyaç var” diye konuşan Arslan, “HAK-İŞ’in gücünü Türkiye’nin gücü olarak görüyoruz. Bu düşüncemizde samimiyiz” dedi.

“Finansal Operasyonlara Karşı Devletimizle Birlikte Mücadele Veriyoruz”

Terörle mücadeleden afetle mücadeleye, uyuşturucuyla mücadeleden kadın cinayetleriyle mücadeleye varana dek, HAK-İŞ’in devletimizle birlikte mücadele ettiğini kaydeden Arslan, şunları kaydetti: “İçerden ve dışardan kuşatılmak istenmesine, bir kısım oyunlarla büyümesinin önüne engeller konulmasına, son dönemde başlatılan finansal ve döviz operasyonlarıyla ekonomimizin küçültülmesine yönelik oyunlara karşı devletimizle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin döviz ile oluşturulmak istenen operasyonları boşa çıkaracak gücü ve imkânı var.”

“Belediye Şirket Emekçilerinin Toplu Sözleşmelerini Daha İleriye Taşıyacağız”

Belediye emekçilerinin mevzuattan kaynaklı sorunları olduğunu bildiren Arslan, taşerondan gelen emekçilerin ilave tediye ve kadrolu işçilerin izin haklarının aynısına sahip olmaları yönündeki çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Arslan, belediye şirketlerinde sendikamıza üye olan emekçilerin toplu sözleşmelerini gelecek dönemlerde daha ileriye taşıyacakların söyledi.

Genel Başkan Vekilimiz Öz: “Pandeminin Ekonomik Faturasını Ödüyoruz”

Genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, aşı çalışmalarının başarılı geçmesi ve aşılamanın başlamasıyla taşların yerine oturması beklenirken, dünya bu kez de pandeminin ekonomiye vurduğu ağır darbenin sonuçlarıyla boğuştuğunu söyledi.

Tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de pandemi kaynaklı ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğine dikkat çeken Öz, “Pandeminin ekonomik faturasını ödüyoruz” dedi.

“Asgari Ücret Belirlenirken İşçinin Ailesi De Dikkate Alınmalı”

Genel Başkan Vekilimiz Öz, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak tüm emekçilerin yaşanabilir bir ücrete kavuşmasını istediklerini, asgari ücretin işçinin kendisi, eşi ve çocukları da göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

“Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısına İtirazımız Var”

Asgari ücretin objektif kriterlerle belirlenmesi gerektiğini kaydeden Öz, bunun için de öncelikle Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısının değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Öz, “HAK-İŞ olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısına yönelik itirazlarımız var. 15 milyon çalışanın sadece 2 milyonu sendikalı, geriye kalanlar örgütlü değil. Komisyonun belirleyeceği ücret sadece asgari ücretlileri değil, asgari ücret üzeri çalışanları, emeklileri de ilgilendiriyor. Dolayısıyla yaşanabilir bir ücretin tespiti için Asgari Ücret Tespit Komisyonunun demokratik ve çoğulcu bir yapıya kavuşturulmasını istiyoruz. Komisyonda HAK-İş ve diğer emek konfederasyonları da temsil edilmelidir” diye konuştu.

“Ordu’da Köklü Bir Sendikal Geçmişimiz Var”

HİZMET-İş Sendikamızın Ordu’da 35 yılı aşkın süredir örgütlü olduğunu kaydeden Öz, “Ordu’da örgütlenme sürecimiz ‘80’li yıllara uzanıyor. Burada köklü bir geçmişimiz var. Ordu’da ilk Erenyurt Belediyesinde örgütlendik. Karadeniz uzun bir coğrafya. Karadeniz’de olmak istiyorsanız Samsun’da, Ordu’da, Rize’de, Trabzon’da var olmak durumundasınız” diye konuştu.

Taşeron işçilikle mücadele sürecinde Ordu’da gerçekleştirilen örgütlenme çalışmalarının yol açıcı olduğunu ifade eden Öz, “Ordu’da, Aydın’da bu kadar mücadele etmeseydik taşeron konusunda başarılı olamazdık” dedi.

6552 Sayılı Kanun Taşeron İşçilikle Mücadelede Milattır”

Taşeron işçilikle mücadelede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla çıkan 6552 sayılı kanunun bir milat olduğunu kaydeden Öz, “2014 yılında yapılan 6552 sayılı kanunun çıkması Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir milat oldu ve çoğu arkadaşımız da bu kanun sayesinde sendikalarımıza üye oldu. Bu Kanunun yapım aşamasında gece-gündüz hep beraber mücadele ettik. En nihayetinde 5 Aralık 2017’de Cumhurbaşkanımız kadro düzenlemesini ilan etti ve 850 bin arkadaşımız kadroya geçebildi. Ben onlar adına can-ı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcımız Özdemir: “HİZMET-İŞ’in Olduğu Yerde Huzur Vardır”

Genel Kurulun hayırlı olması dileğinde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, “Sendikamız 60 ilde şube başkanlığı, 10 ilde de İl Başkanlığına sahip devasa bir örgüt. Sizlerde Ordu’dan buna destek veriyorsunuz, gücümüze güç katıyorsunuz. HİZMET-İŞ’in olduğu yerde huzur vardır. Sendikamız hiçbir dönemde ücret sendikacılığı yapmamıştır. Gece gündüz üyelerine hizmet etmiştir” dedi.

“Taşeron Sistemin Ortadan Kalkmasının Mimarı HİZMET-İŞ’tir”

Sendikamızın hiçbir zaman taşeron işçileri ayırmadığını ve verdiği mücadelelerle kadro mücadelesini zaferle sonuçlandırdığını belirten Özdemir, “Taşeronla mücadele Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın girişimleri ile sonuçlanmıştır. Taşeron sistemin ortadan kalkmasının mimarı HİZMET-İŞ’tir. Sendikamız üyesi olsun yada olmasın tüm emekçiler için mücadele etmeye hazırdır” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcımız Keskin: “Ordu Şubemiz Kısa Sürede Sendikamızın En Büyük Şubelerinden Biri Haline Geldi”

Kendilerini divan başkanı olarak seçen delegelerimize teşekkür eden Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “Ordu Şubemiz kısa sürede Sendikamızın en büyük şubelerinden biri haline geldi. Bu başarıda emekleri olan üyelerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Ordu’da HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in bayrağını dalgalandırma konusunda geç kalmamıza rağmen elhamdülillah bugün belli bir noktaya geldik. Eksiklerimiz bitmedi hala eksiklerimiz var” dedi.

Mehmet Keskin, “Komplolar Kurarak Varlığını Devam Ettiren Bir Sendika Değiliz”

Sendikamızın hem üye sayısı bakımından hem de etki bakımından Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduğunu belirten Keskin, “250 bine yaklaşan üyemiz var. Bu büyüklüğümüzün gereğini, yapmamız gereken tüm projeleri en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyoruz. Şunu net anlatmak isterim; biz komplolar kurarak varlığını devam ettiren bir sendika değiliz. İşverenlerimizi kendimize rakip yada hasım görmüyoruz. İşverenlerimiz var oldukça bizlerde var olacağız. Biz sendikacılığın nasıl yapılacağını belirliyoruz. Bizim tek derdimiz çalışanların menfaatini korumak” şeklinde konuştu.

Tanrıverdi: “İnançlı Bir Şekilde Yola Çıktık”

Sendikamızın tarihi yürüyüşü ile ilgili konuşan Kurucu Başkanımız ve Ak Parti 22,23 ve 24. dönem Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “44 yıl önce ‘Önce İnsan, Önce Emek’ sloganıyla yola çıktık. Şükürler olsun bugün sendikamız Türkiye’nin en büyük işçi sendikası oldu. O dönem mücadelemize başlarken bizlere başaramayacağımızı söyleyenleri sizlerin destekleriyle mahcup ettik. İnançlı bir şekilde yola çıktık. Tek hedefimiz emekçilerin yaşam koşullarını iyileştirmekti şükürler olsun başardık” şeklinde konuştu.

Genel Kurulda Ordu Şube Başkanımız Nevzat Acu, Genel Merkez Kadın Komite Başkanımız Hatice Ayhan ve Ordu Şube Kadın Komite Başkanımız Bahar Gül de birer selamlama konuşması yaptı.

Acu Güven Tazeledi

Yapılan seçim sonucunda Ordu Şube Başkanlığımıza yeniden Nevzat Acu seçildi. Şube Başkan Yardımcılarımız ise Furkan Yavuz, İsmail Zerey ve Hasan Altuntaş oldu.