Ana Sayfa » Haberler » SAKARYA ŞUBEMİZİN EĞİTİM SEMİNERİ GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ KESKİN’İN AÇILIŞ KONUŞMALARIYLA BAŞLADI

Sendikamızın ‘Bölgesel Eğitimler’ kapsamında Sakarya Şubemize yönelik düzenlediği Marmara 4. Grup Eğitim Seminerimiz, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Bolu’da 30 Kasım 2021 tarihinde Sakarya Şubemizi kapsayacak olan eğitim seminerine Sakarya Şube Başkanımız M. Mesut Gökdemir, Sakarya Şubemizin Şube Başkan Yardımcıları, komite başkanları ve iş yeri sendika temsilcileri katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Keskin, “Temsilcilik Yapmak Özveri ve Sorumluluk İsteyen Bir Süreç”

Sendikamızın Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmasında temsilcilerimizin gayretlerini vurgulayan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “Sizler sendikamız ve teşkilatımız için çok değerlisiniz. Sizler Sendikamızın, Genel Başkanımızın ve bizlerin en ücra köşelerdeki temsilcilerisiniz. Dolayısıyla sizler ayrıcalıklısınız. Belki de sendikacılığın en zor işini yapıyorsunuz. Temsilcilik yapmak özveri ve sorumluluk isteyen bir süreç. Üyelerimizin en zor zamanlarında dertlerini anlayışlı bir şekilde dinlemek ve çözüm bulmaya çalışmak kolay bir iş değil” dedi.

“Belediye Emekçilerine Teşekkür”

Sendikamızın hedefleri olduğunu ve Sendika olarak bulunduğumuz yerin yeterli olmadığını ifade eden Keskin, “Pandemi döneminde belediye işçilerinin emekleri gözden kaçırıldı. Bu dönemde görev yapan belediye emekçilerinin gayretlerini gerçekten takdire şayandır. Herkesin sokağa çıkmasının yasak olduğu dönemde, belediye çalışanlarının sokağa çıkması zorunlu hale getirildi. Bu dönemde HİZMET-İŞ olarak, belediye emekçilerinin gayretlerini çıktığımız her platformda dile getirdik. Pandemi dönemi yüzünden eğitim programlarımızı aksatmak zorunda kaldık. Durum bu haldeyken şartlara uygun eğitim programları düzenledik. Ama inşallah kurallara uyarak bu belayı arkamızda bırakacağız” ifadelerini kullandı.

“Sendikamız Modern Çağın Gereklerini Yerine Getiriyor”

Sendikamızın düzenlediği eğitim seminerlerinin farkına vurgu yapan Genel Başkan Yardımcımız Keskin, “Burada alacağınız eğitimleri sendikamızın bünyesinde görev yapan uzman arkadaşlarımız verecek. Bu bizi diğerlerinden ayıran en büyük özellik. Sendikamız modern çağın gereklerini yerine getiriyor. Bu doğrultuda sosyal medya birimimizi ve çağrı merkezimizi kurduk. Her konuda olduğumuz bu konuda da öncü olmanın gururunu yaşıyoruz. Kurulan çağrı merkezimin diğerlerinden farkı; çağrı merkezimize gelen soruların konusunda uzmanlar tarafından cevaplandırılıyor olmasıdır” dedi.

Sendikamızın geliştirdiği mobil uygulamanın Türkiye’nin en çok indirilen uygulamalardan biri olduğunu söyleyen Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, Sendikamızda kalıcı hale gelecek uygulamalara temsilcilerimizden gelen katkılarla imza atacağımıza inanıyorum, şeklinde konuştu.

“İBB Mücadelesi”

Sahada olmanın önemine değinen Keskin, İstanbul Büyükşehir’de gerçekleştirdiğimiz mücadeleyle ilgili şöyle konuştu: “İstanbul seçimlerinden sonra 1.500 arkadaşımız bir SMS ile işlerinden atıldı. Bunlardan sadece 300’ü sendikamız üyesiydi. Ancak buna rağmen ekmeğinden edilen tüm emekçiler için mücadelemizi yürüttük. Gece gündüz eylem yaptık. Emekçilerin yanında sadece HAK-İŞ ve sendikamız vardı. Bizlerle 7 ay boyunca mücadele eden 208 arkadaşımızı işe geri aldırdık.”

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin sonrası, Kurumsal İletişim Dairesi Sosyal Medya Personelimiz Hatice Yiğit sosyal medya konusunda, Toplu İş Sözleşmesi Daire Uzmanımız Özgürcan Kumral toplu iş sözleşmeleri konusunda, Hukuk Müşavirimiz  Av. Kiraz Bilge Akçomak’ta hukuki konularda bir sunum gerçekleştirdi.