Ana Sayfa » Haberler » MAMAK BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ’ÜN KATILIMIYLA İMZALANDI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve HİZMET-İŞ Sendikamız Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Sendikamız ile Mamak Belediyesi Personel Ltd. Şti. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

20 Ocak 2021 tarihinde Covid-19 önlemleri alınarak gerçekleştirilen törene, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Babuccu, Genel Sekreterimiz Remzi Karataş, Ankara 4 No’lu Şube Başkanımız Yusuf Güler, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Mamak Belediyesi Personel Ltd. Şti. bünyesinde çalışan üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, imza töreninde yaptığı konuşmada, 696 KHK’lı işçiler adına gelinen toplu iş sözleşmesi sürecine, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve HİZMET-İŞ Sendikamızın 17 yıl kararlılıkla yürüttüğü mücadele sonucunda gelindiğine işaret etti.

Genel Başkan Vekilimiz Öz, “2003 yılında Genel Kurulumuzda karar alarak, ardından 2014 yılında Ankara’da, 7 bin taşeron işçisiyle birlikte kamuda taşeron işçiliğini sonlandırmak ve kadro almak amacıyla başlattığımız mücadelemiz, 2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla beraber başarı ile sonuçlandı” dedi.

Her dönemin kendine has sıkıntıları olduğunu belirten Öz, “Zorlukların üstesinden gelebilmek için sendika olarak mücadelenin içerisinde yer aldık. Geçmişte ekonomik sıkıntılar vardı, şu an da var, biz her zaman üyelerimiz için en iyisini, en güzelini yapmaya çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Allah bu süreçte bizi birbirimize mahcup etmesin, başımızı öne eğdirmesin. Sözleşmeyle elde edilen ücretlerinizi helalinden kılsın” ifadelerini kullandı.

Toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını temenni eden Öz, korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden emekçilere Allah’tan rahmet, kalanlara sağlıklı yaşam diledi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, sözleşmeyle ücretlerde önemli oranda artışlar yapıldığını belirtti.

Sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Köse, “İçinde yaşadığımız Mamak ve vatandaşlarımız için personellerimizle birlikte güzel işler yapıyoruz. Birlikte çalışarak, güzel işler ortaya koyarak işimizi ve aşımızı büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, Mamak Belediyesinde taşeron bünyesinde çalışan işçilerin, daha taşeron emekçilerine kadro öngören yasa çıkmadan sendikamız tarafından örgütlendiğini ve burada, taşeron işçileri adına ilk toplu iş sözleşmelerden birinin imzalandığını kaydetti.

Yıldız, “Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışan taşeron emekçilerinin kadro alabilmesi için uzun yıllar mücadele verdik, 81 ilde üye çalışması yaptık. 1 milyona yakın emekçiyi kadrolarına kavuşturduk. Kölelik olarak tanımlanabilecek bir sistemi geride bıraktık” diye konuştu.

Ankara 4 No’lu Şube Başkanımız Yusuf Güler, toplu iş sözleşmesinin kapsamı hakkında bilgi verdi.

Güler, imzalanan toplu iş sözleşmesinin, 696 sayılı KHK ile belediyelerin şirketlerine geçişi yapılan işçiler adına Ankara’da imzalanan sözleşmelerin en iyisi olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi alkışlar eşliğinde imzalandı.

En düşük ücret 3 bin 500 TL oldu

Toplu iş sözleşmesi, Mamak Belediyesi iştiraki Personel şirketinde çalışan bin 300 üyemizi kapsıyor.

Sözleşme kapsamında üyelerimizin ücretlerinde, yevmiyelerinin durumuna göre yüzde 19,5 ile yüzde 29,5 arasında artış sağlandı. Ücretlere yapılan artışa ek olarak, sosyal yardımlarda da iyileştirmeler yapıldı. Böylece, en düşük ücret 3 bin TL olarak gerçekleşti.

Fidan Bağışı Sertifikası Takdimi

Törenin ardından Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye, Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.

Üyemiz emekçiler Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz’e çiçek takdim ederek, sözleşmeye katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Program imza töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.