Ana Sayfa » Haberler » KURUCU VE ONURSAL GENEL BAŞKANIMIZ TANRIVERDİ’YE, ÇEVRE DUYARLILIĞI ONUR ÖDÜLÜ

KURUCU VE ONURSAL GENEL BAŞKANIMIZ TANRIVERDİ’YE, ÇEVRE DUYARLILIĞI ONUR ÖDÜLÜ

Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, 7 Kasım 2019 tarihinde, Hacettepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Su ve Teknoloji Derneği (SUTEK) tarafından düzenlenen, 6. Su ve Çevre Konferansı’nda ‘Çevre Duyarlılığı Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Programa Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Tanrıverdi’nin yanı sıra, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, SUTEK Bilim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Yetkilisi Ozan Erdem, Su ve Teknoloji Derneği yöneticileri, belediye başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Törende Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi’ye, Sendikamızın suyla ilgili çalışmalarından dolayı, “Çevre Duyarlılığı Onur Ödülü” verildi.

Konferansta konuşan Hüseyin Tanrıverdi, “Yaşı dört buçuk milyar yılı geçen dünyamızda ekolojik dengeyi bozan tek unsur şüphesiz insanoğludur. Yeryüzünde, kişisel ve toplumsal ihtiyaçları her geçen gün değişen ve genişleyen insan bu ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiği teknolojiyle beraber çevreyi de ne yazık ki hoyratça kullanmaktadır. Özellikle Batı tarafından geliştirilen felsefi alt yapısı Allah inancının olmadığı veya seküler bir bakışla dünyayı, kâinatı anlamaya çalışan anlayışlar, maddiyatçı bir açıyla dünyaya hükmetmeyi istemektedirler. Bunun devamında da kendi medeniyeti dışındaki herkesi düşman, çevreyi de sadece kendisi için sunulan bir imkân olarak görmektedir” dedi.

“Çocuklarımıza Çevrenin Sahibi Değil, Emanetçisi Olduğumuzu Aşılamakla Başlamalıyız”

Çevre sorunlarında ve küresel ısınmada insan faktörünün en önemli etken olduğu belirten Tanrıverdi, “2001’de yayınlanan Birleşmiş Milletler Raporu’nda küresel ısınmadaki insan sorumluluğu %70 olarak belirtilmiş, son raporda da %90 olduğu ifade edilmiştir. Aslında insan, başta küresel ısınma olmak üzere, çevre problemlerinin hem sorumlusu ve bu problemlerin olumsuz sonuçlarından en fazla etkilenecek hem de problemlere çözüm üretebilecek tek varlıktır. Bu çerçevede insanın çevreye karşı yaklaşımı ve çevre bilincinin kazanılması ayrı bir önem kazanmaktadır. Zira çevre sorunlarının çözülmesi de insanların bu sorunları ve karşı karşıya kalacağı riskleri algılaması ve gerekli önlemleri almasıyla mümkün olacaktır. Bunun içinde ilk olarak çevreyi ve su kaynaklarımızı korumanın yanında gelecek nesilleri daha bilinçli bir şekilde yetiştirmek için, çocuklarımıza çevrenin sahibi değil, emanetçisi olduğumuzu aşılamakla başlamalıyız. Bu ödül töreninin isimsiz binlerce çevre ve su dostu insanlar için açtığı yolu önemsiyor, bu güzel etkinliğe imza atan ve emek sarfeden herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ödül töreni sonrası, ‘3. Su Teknolojileri Fuarı’nın ve 13. Uluslararası Şehircilik ve Çevre Fuarı’nın açılışı için kurdele kesilirken, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, fuar alanını gezerek çevre ve su alanında geliştirilen yerli ve milli teknolojilerle ilgili incelemelerde bulundu.