“KURBAN BAYRAMI’NIN ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN SAĞLIK, HUZUR VE BEREKET GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

Genel Yönetim Kurulumuz, bu yıl Koronavirüs salgını döneminde kutladığımız ikinci dini bayram olan Kurban Bayramı’nın ülkemiz ve milletimiz için huzur, refah ve sağlık getirmesini temenni etti.

Genel Yönetim Kurulumuz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Sevinç, paylaşma, kaynaşma ve yardımlaşma günü olan Kurban Bayramımızı bu sene Kovid-19 salgını nedeniyle milletçe farklı bir şekilde idrak edeceğiz. Her bayramda alışılagelmiş şekilde eda ettiğimiz ibadetlerimizi bu sene, Sağlık Bakanlığımızın ve ilgili Bakanlıklarımızın çizdiği kurallar çerçevesinde yapacağız. Geleneklerimizden ve alışkanlıklarımızdan farklı bir bayram geçirmek, hepimizde bir nebze olsun burukluğa neden olsa da, ibadetlerimizi özgürce yerine getirebilmenin sevinci içindeyiz. Hazreti İbrahim’den bu yana devam eden mübarek Kurban Bayramımızı ailelerimizle sağlıklı bir şekilde geçirmek, toplumumuzun sağlığını korumak, geleneklerimizi evlatlarımıza sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için devletimizin belirlediği kurallara harfiyen uyarak geçirmeliyiz. İçinde bulunduğumuz salgın döneminde kurallara riayet etmenin de bir ibadet etme şekli olduğunu unutmamalıyız.

Koronavirüs sürecinde ve bu Kurban Bayramı’nda cansiperhane şekilde çalışan belediye emekçileri ve sağlık emekçileri başta olmak üzere, temizlik, taşıma, gıda, banka, güvenlik, haberleşme, basın emekçileri ile kamu ve özel bütün sektörlerdeki emekçilere ve HAK-İŞ/HİZMET-İŞ teşkilatı mensuplarına çalışmalarından dolayı yürekten teşekkür ediyoruz.

Bu süreçte vefat eden emekçilerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Kovid-19 salgınının yayılmaya devam etmesi, kalabalık ortamların ve uluslararası ulaşımın daha riskli olması, küresel vaka sayılarının ciddi şekilde artması nedeniyle bu sene Hac ibadetimizi de yerine getirememenin hüznü içindeyiz.

En kısa zamanda koronavirüs salgının bitmesini ve Hac ibadetimizi Müslüman kardeşlerimizle birlik içinde Kabe-i Muazzama’da yerine getirmeyi Cenabı-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Pandemi dönemi içerisinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramımızı fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları aşıp birbirimizi kucaklamalı, huzur ve sağlık içerisinde yaşamaya özen göstermeliyiz.

Bu güzel vatan için şehit düşmüş ecdadımızın ve kahraman askerlerimizin şanına yakışan sorumluluk duygusu içinde, asırlardır sergilediğimiz milli birlik ve beraberlik ruhumuzu bu sene daha da canlı tutmalıyız.

Büyük HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Ailesi”nin, emekçilerimizin, ülkemizin ve tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz.

Bayramın ülkemize ve dünyamıza huzurun, barışın ve kardeşliğin inşâ edilmesinde dönüm noktası olması temennisiyle; sağlık, refah ve huzur getirmesini diliyoruz.”

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI

GENEL YÖNETİM KURULU