Ana Sayfa » Haberler » KAĞITHANE BELEDİYESİ İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ’ÜN KATILIMIYLA İMZALANDI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Sendikamız ile Kağıthane Belediyesi şirketi Personel A.Ş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

28 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen Toplu iş sözleşmesi törenine HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcıları Levent Dirice ve Nedret Apaydın, MİKSEN Genel Sekreteri Av. Zekeriya Sancı ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

696 sayılı KHK ile kadro alan belediye şirket çalışanları için yeni bir dönem başladığını ifade eden Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “2003 yılında Sendikamızın 9. Olağan Genel Kurulu’nda aldığımız taşeron işçilikle mücadele kararımızın, bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle birlikte başarıya ulaştığını görmek bizler için büyük bir gururdur. Çıktığımız bu kutlu mücadelede bizleri asla yalnız bırakmayan emekçi kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Sendikamızın Kağıthane Belediyesi’nde çalışan üyelerimizle bağlarının köklü bir geçmişe dayandığını belirten Öz, “Kağıthane çalışanlarıyla mazimiz 25 sene öncesine tekabül ediyor. 1995 yılından bugüne kadar üyelerimizin sorunlarına çare olmak için hiç durmaksızın çalıştık. İş barışını bozmadan, uzlaşma yolunu kendimize şiar edindik. Alın terinin karşılığını alma mücadelesinden daha güzel bir hizmet olamaz. Bugün taşeron işçiliğinden uzun bir mücadele sonrasında kurtarıp kadroya kavuşturduğumuz emekçi kardeşlerimizin ilk toplu iş sözleşmesini imzalamanın gururunu yaşıyoruz. Toplu iş sözleşmemiz üyemiz emekçi kardeşlerimize ve Kağıthane Belediyemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de imzalanan toplu iş sözleşmesinin belediye çalışanlarına hayırlar getirmesini diledi.

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat de sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, sözleşmeye katkı ve katılımlarından dolayı  Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’e teşekkür etti.