Ana Sayfa » Haberler » İETT ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

İETT ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

İstanbul’da İETT şoförlerinin görevi başında maruz kaldığı şiddet, kötü muamele ve saldırılar 9 Ağustos 2019 tarihinde İETT Topkapı Garajı önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklamasına İstanbul 2 No’lu İETT Şube Başkanımız Ahmet Günce, İstanbul 3 No’lu İETT Şube Başkanımız Mustafa İluk, görevi başında kötü muamelelere maruz kalan ve yaralanan İETT şoförleri ve basın mensupları katıldı.

Basın açıklaması İstanbul 2 No’lu İETT Şube Başkanımız Ahmet Günce tarafından okundu.

İETT şoförlerine yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirten Günce, “7 Ağustos 2019 tarihinde şoför arkadaşımız hakaret ve darp edilerek bıçaklı saldırıya uğramıştır. İşi ve derdi insanları evine ve işine güvenlik bir şekilde ulaştırmak olan şoför arkadaşlarımızın, İstanbul trafiğinin yoğun ve stresli ortamı içerisinde bir de yolcular tarafından kötü muameleye maruz kalmaları bizleri derinden üzmektedir. Dün şoför arkadaşımıza yapılan bıçaklı saldırının son olmasını istiyoruz. Artık yeni bir hakaret, yeni bir darp, yeni bir saldırı olmasın istiyoruz. Şoför arkadaşlarımızın can güvenliği sağlansın istiyoruz” dedi.

NEFRETLE KINIYORUZ

Seyir halindeki aracın şoförünün yalnızca dikkatinin dağılması durumunda bile ağır sonuçları olduğunu hatırlatan Günce, “Şoför arkadaşlarımıza yönelik kötü muamele ve saldırıların kazalara sebebiyet vererek büyük facialara sebep olmasından korkmaktayız. Görev başındaki şoförlere yönelik saldırılar, şoför arkadaşımız ile birlikte araç içindeki yolcuların da canını tehlikeye atmaktadır.  Hem yolcuların hem de seyir halindeki aracın güzergâhındaki insanların hayatıyla ilgili korkunç sonuçlar doğuracak çirkin söz, darp, yaralama ve öldürmeyi amaçlayan saldırıları nefretle kınıyoruz” diye konuştu.