Ana Sayfa » Haberler » İBB’DE İŞTEN ÇIKARILAN EMEKÇİLER İŞE GERİ ALINIYOR

İBB’DE İŞTEN ÇIKARILAN EMEKÇİLER İŞE GERİ ALINIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan emekçilerin işe geri alınması amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, İBB Başkan Danışmanları Murat Ongun, Yiğit Oğuz Duman, Av. Mustafa Ertürk Eras ve eylemdeki emekçileri temsilen sekiz kişilik bir grup katıldı.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN İŞE GERİ ALINMASINI İÇEREN PROTOKOL İMZALANDI

Toplantıda HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalandı.

Protokol, 2019 Ağustos’unda işten çıkarılan emekçilerden 208’inin işe iadesini öngörüyor. İşçiler belirli gruplar halinde 30 Haziran’a kadar işe geri alınacak.

İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na imzalanan protokolden dolayı teşekkür etti.

Keskin, “HİZMET-İŞ Sendikası olarak, mücadelede tek amacımız işten çıkarılan üyemiz emekçilerin işlerine geri dönmesiydi. Bu mücadelemiz siyasi bir kavga değil, mağduriyetin giderilmesi mücadelesiydi. Bugün yaşanan mağduriyet görülmüş ve bunun giderilmesi yönünde önemli bir adım atılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve ekibine teşekkür ediyoruz. 208 emekçinin işlerine tekrar kavuşacak olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

KURUMSAL ANLAMDA AİDİYETTEN YANAYIZ

Doğruyu yapmak adına hareket ettiklerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Elbette adaletten elbette ahlaktan yanayız. Kurumsal anlamda aidiyetten yanayız. Siyaseten ve ahlaken geçmişinde hiçbir sıkıntısı olmayan her arkadaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Bu bugün olduğu gibi yarında işe alacağımız işçilerde de geçerli olacak. Hiçbir zaman diyalogdan yana sıkıntımız olmadı” şeklinde konuştu.