Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Dış İlişkiler » HİZMET-İŞ İLE ARNAVUT SENDİKA FEDERASYONU AİAKPSF ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sendikamız ile Arnavutluk İnşaat, Alt yapı, Kamu İdaresi ve Polis Hizmetleri Çalışanları Sendikalar Federasyonu (AİAKPSF) arasında ile iş birliği protokolü imzaladı.

İşbirliği protokolü 16 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da, Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz ile Arnavutluk İnşaat, Alt yapı, Kamu İdaresi ve Polis Hizmetleri Çalışanları Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Kujtim Myrtaj tarafından imzalandı. İmza töreninde Arnavutluk Sendikalar Konfederasyonu (KSSH) Genel Başkanı Kol Nikollaj, Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız ile sendikamız uzmanları da yer aldı.

Anlaşma metninde, tarafların bağımsız sendikacılığın gelişimine katkı sunmak, sendikal hak ve özgürlükler temelinde emekçiler için makul yaşam ve çalışma koşulları sunulmasına ve bölgelerinde ve uluslararası alanda olumlu gelişmelerin önünü açacak küresel bir anlayışın tesisine katkı sunmak konularında mutabakata varıldığına yer verildi.

İşbirliği anlaşmasıyla ayrıca bilgi ve deneyim paylaşımı, karşılıklı yarar çerçevesinde eğitim programları yapılması, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı alternatif politikalar geliştirilmesi ile sendikalar, devletler ve halklar arasında güçlü ilişkiler kurulması hedefleniyor.