Ana Sayfa » Haberler » HAK-İŞ KISA FİLM YARIŞMASI SİNEMA VE SANAT DÜNYASINI BULUŞTURDU

HAK-İŞ KISA FİLM YARIŞMASI SİNEMA VE SANAT DÜNYASINI BULUŞTURDU

HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği “Emeğe Saygı” temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni, 27 Kasım 2019 tarihinde Ankara Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleştirildi.

Sinema ve sanat dünyası HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında buluştu. 11 kategoride 22 dalda ödülün verildiği, 214’ü Türkiye’den olmak üzere 119 ülkeden toplam 4 bin 46 film yapımcısı başvuruda bulundu.

Ödül törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Genel Başkan Vekilimiz ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Kurucu ve Onursal Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreter Vekilimiz Remzi Karataş, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın,  TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, Kültür ve Teftiş Kurulu Başkanı Ekrem Diler, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Nuri Ekici, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Mesut Cem Erkul, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Akben, HAK-İŞ Onursal Başkanı ve TBMM Eski İdare Amiri ve Çorum Eski Milletvekili Salim Uslu, merhum Genel Başkanımız Necati Çelik’in eşi Şermin Çelik, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ Kültür, Sanat Komite Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı ve basın mensupları katıldı.

Ödül törenine Türk sinemasına yıllarını vermiş ünlü yönetmen Mesut Uçakan, başarılı yapımcı ve yönetmenler Metin Tunçtürk, Mustafa Uğur, Sidar Serdar Karakaş ve Yasin Uslu, Yeşilçam filmlerinin unutulmaz aktörü Yusuf Sezgin, ekranların güler yüzlü oyuncusu Hacı Ali Konuk, başarılı tiyatrocu ve oyuncu Burçak Kabadayı, televizyon dizilerinin sevilen oyuncusu Berat Yenilmez, dizilerdeki başarılı oyunculuğuyla tanıdığımız Mehmet Emin Kadıhan, Derda Yasir ve Arif Nazım Çiftçi’nin katılımlarıyla renk kattığı törene ayrıca, ödüllerini almak üzere İran, Hindistan, Uganda ve İspanya’dan sinema dünyasına emek verenler katıldı.

Ödül törenimizin açılışında aziz şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

“Emek Mücadelemizi Beyaz Perdeye Taşıyoruz”

Ödül töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, “Emeğe Saygı” temalı kısa film yarışmamızla 8 yıldır sanat ile emeği bir araya getiriyor, emek mücadelemizi beyaz perdeye taşıyoruz. Biz 2012 yılında emeğin sinema ve sanat dünyasındaki yansımasını görmek ve emeğin sanat dünyasındaki temsilini arttırma hayali kurduk. Bugün bu hayalimizin gerçekleştiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından, 119 ülkeden 4 bin 46 yönetmenin dikkatini çekmiş bir kısa film yarışması olmak bizi gelecek için çok umutlandırıyor” dedi.

“Sanatı Emekten Ayrı Düşünmediğimiz İçin Bu Yarışmayı Düzenledik”

Arslan, “HAK-İŞ olarak sanatı emekten ayrı düşünmediğimiz ve sanatın bizatihi emek olduğunun bilincini taşıdığımız için bu yarışmayı düzenledik. Çünkü biz emekçilerin ürettikleriyle sanata değer kattıklarını biliyoruz. Kültür ve medeniyet coğrafyamıza baktığımızda gördüğümüz bütün eserlerde emekçilerin sanata düşen alınteri ve hünerleri bulunmaktadır. Emeğin ve emekçinin sesi sizin hayallerinizle birleşerek beyaz perdeye düşüyor. Hayalleriniz devam etikçe, emeği merkezine alan filmler üreteceğinizden eminiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, hayallerini gerçeklerle bezeyip bize gösteren sinema dünyasının kıymetli temsilcilerini gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

“Üyelerimize ve Kamuoyuna Karşı Kültür ve Sanat Yükümlülüğümüz Var”

Sendikacılığın sadece toplu sözleşme ve ücret sendikacılığı ile sınırlı olmadığını vurgulayan Arslan, “Üyelerimize ve tüm kamuoyuna karşı kültür ve sanat yükümlülüğümüz olduğuna vurgu yapıyoruz. HAK-İŞ olarak 8 yıldır sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmenin araçlarından birisi olan kısa film yarışmalarıyla karşınıza çıkıyoruz” dedi.

“Emekçilerin Problemlerinin Beyaz Perdeye Yansıtılmasından Memnuniyet Duyuyoruz”

Sendikal harekete örnek teşkil edecek bir yapılanma için film çalışmaları başta olmak üzere bütün sanat dallarında emeğin öne çıkarılması gerektiğine inandıklarını söyleyen Arslan, “HAK-İŞ olarak, hak ve emek konusunda verdiğimiz mücadelenin, sinemaya, dizilere, kısa filmlere konu edildiğinde milyonlarca kişiye çok daha hızlı şekilde ulaşacağını biliyoruz. İş kazalarından, sigortasız çalışmaya, çocuk işçiliğinden mobbinge, haksız yere işten çıkarılmadan sendikal örgütlenmeye ve kadınların çalışma hayatında yaşadıkları zorluklara kadar emekçilerin temel problemlerinin HAK-İŞ Kısa Film Yarışması aracılığıyla beyaz perdeye yansıtılmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sendikal Harekete Önemli Bir Sanat Damarı Açıyoruz”

Kameralarını emekçilere çeviren, emekçilerin dertleri ile dertlenen yapımcı, yönetmen ve oyunculara teşekkür eden Arslan, “Yurt içi ve yurtdışındaki bütün yönetmen ve yapımcıları emeği merkeze alan daha fazla film üretmeye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak kısa film yarışmasını geleneksel hale getirmekle sendikal harekete önemli bir sanat damarı açıyoruz. İnanıyorum ki bu tür faaliyetlerimiz sendikal dünya için özendirici, sanat dünyası için de teşvik edici bir etki yapacaktır” şeklinde konuştu.

Arslan’dan Sanatçılara Birlikte Mücadele Çağrısı 

Sinema ve dizi sektörü başta olmak üzere sanat sektöründe çalışan emekçilerin sorunlarını bildiklerini belirten Arslan, “Toplumsal sorunlara kamuoyunda farkındalık oluşturması için ayna tutan sanatçılarımızı, kendi sorunlarının çözümü için sendikalara, örgütlenmeye, HAK-İŞ’e davet ediyoruz. Gelin birlikte sanat ve sanatçı için mücadele edelim” çağrısında bulundu.

“HAK-İŞ Kısa Film Yarışması Vitrin İşi Değil, Gönül İşidir”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlık olarak sinema sektörüne etkin bir şekilde destek verdiklerini dile getirerek, “Bu desteklerin neticesinde gelinen nokta çok sevindiricidir. 2004 yılında vizyona giren yerli film sayısı sadece 18 idi, 2018 yılında 180 yerli film seyirci ile buluştu. Türk yapımlarının seyirci sayısı 11 milyondan 44 milyona ulaştı. HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışmasına bu pencereden baktığımızda değeri çok daha net anlaşılacaktır” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in 8. Uluslararası Kısa Film Yarışmasının önemini vurgulayan Bakan Ersoy, “HAK-İŞ kısa film yarışmasının bu yıl 8’incisini düzenleyerek bu projenin bir vitrin işi değil, bir gönül işi olduğunu göstermiştir. 119 ülkeden 4 bin 46 yapımcının katılımı göz önüne alındığında bu yarışmanın uluslararası kavramının içini ne kadar iyi doldurduğunu görüyoruz. Bu vesile ile HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle zengin bir katılıma sahip bir organizasyona destek vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gerçekleştirilen Her Çalışma Sinema Sektörünü İleriye Taşımak İçindir”

Sinemanın dünyada yüzlerce milyar dolarlık bir sektör konumuna yükselmesinin tesadüf olmadığını dile getiren Ersoy, “Ülkemizin barındırdığı potansiyel ile bu kazanç ve faydadan hak ettiği payı alması için çalışıyoruz. Bugün burada emeğe saygı plaketi takdim edeceğimiz sinemaya ve dizi sektörüne çok değerli katkılar sunan sanatçılara şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Gerçekleştirilen her çalışma, sizlerin alınteri ile var olan bu sektörü sizlerle birlikte daha ileri taşımak içindir. İnşallah hep birlikte çok daha büyük başarı ve güzel sanat hikayeleri yazacağız. Bu vesileyle bir başarı hikayesi olarak Uluslararası Emmy Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülü kazanan Haluk Bilginer’i bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kültür Bakanı Ersoy’dan Gençlere Sinema Çağrısı

Sinemaya gönül veren gençlere seslenen Bakan Ersoy, “Sevgili gençler, sizlerin taşıdığı cevherden asla şüphemiz yok. Unutmayın hayatın her alanında olduğu gibi sinemada da cesaret ile denemelerinizi yapmak zorundasınız. Ödüller birer vesile, esas kazanım ise deneyimlerdir. Bizim attığımız adımların tutuşturacağı meşaleyi geleceğe sizler taşıyacaksınız” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ’in Adını Sanat Camiasına Duyurmanın Gururunu Yaşıyoruz”

HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, “HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi olarak bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz Uluslararası Kısa Film Yarışmasını büyük bir başarıyla tamamlamanın ve dünya genelinde bir marka olmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Kültür-Sanat Komitesi olarak 8 yıldır daha iyiye ve daha güzele ulaşmak için büyük bir azim ve kararlılıkla çalıştıklarını belirten Odabaşı, “Bugüne kadar dünyanın dört bir yanından 20 bini aşkın film ve yüzbinlerce sinema emekçisiyle temas kurmanın, ülkemizin ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in adını sanat camiasına duyurmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Emeği ve Toplumsal Sorunları Beyaz Perde Aracılığıyla Bir Kez Daha Gördük”

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kısa film yapımcı ve yönetmenlerinin HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışmasına büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Odabaşı, “Dünyanın dört bir yanından kısa film yapımcı ve yönetmenleri “Emeğe Saygı” teması altında yarışmamızda buluştu. Hepimizin verdiği emeği ve yaşadığımız toplumsal sorunları beyaz perde aracılığıyla bir kez daha gördük. Emeğin ne kadar yüce bir değer olduğunu sanatın etkili gücüyle anlatan filmlerle büyülendik. Bütün dünyada can yakıcı bir sorun olarak karşımıza çıkan göçmenlerin yaşadıkları dramı, çocuklara, hayvanlara ve doğaya karşı işlenen suçları mercek altına alan filmlere kayıtsız kalamadık” ifadelerini kullandı.

“Her Filmi Titizlikle İnceledik”

“Emeğe Saygı” temasıyla çıktıkları yolda emeğin çok geniş bir boyutta yorumlanması gerektiğini gördüklerini vurgulayan Odabaşı, “Emeğin sadece üretmekle sınırlı olmadığına, her türlü toplumsal sorunla hemhal olmak ve dertlenmek olarak algılanması gerektiğine bir kez daha tanık olduk. Bize emanet edilen her filmi büyük bir titizlikle inceledik. Her bir filmin içindeki emeği gördük. Ulusal ve uluslararası alandan katılan bütün yarışmacılarımıza, sinemanın değerli emekçilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Odabaşı, “Emeğin elinden tutan, onu başrole oturtan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sizler emek kadrajından bakmaya devam ettikçe, emekçiler daha güçlü olacaktır” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından ‘Emeğe Saygı’ temalı HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında ödüle layık görülen eser sahipleri ödülleriyle buluştu. 119 ülkeden 4 bin 46 filmin başvuru yaptığı yarışmada ulusal ve uluslararası alanda 11 kategoride ve ayrıca Sendikacı Gözünden kategorisinde ödül verildi.

“Sizlerle Birlikte Olduğum İçin Çok Mutluyum”

Uluslararası alanda En İyi Film Birincilik Ödülünü İran’dan “The Pains of The Sea” filmi aldı. Filmin yönetmeni Mohammed Reza Masoudi’ye ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy takdim etti. Masoudi yaptığı konuşmada, “Bu yarışmada sizlerle birlikte olduğum ve böyle bir ödül kazandığım için çok mutluyum. Ben savaş çocuğuyum. Ben her zaman savaşa karşı filmler yaptım. Savaştan en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklardır. Umarım, dünyada ve yeryüzünde hiçbir zaman savaşlar yaşanmaz” diye konuştu.

“HAK-İŞ Sanata ve Sanatçıya Önem Veriyor” 

En İyi İkincilik Ödülü’nü ise Hindistan’dan “Flight of Freedom” filmi ile Aarti Bagdi kazandı. Bagdi’nin ödülünü Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici verdi. Destici, “HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı ve konfederasyon çalışanlarını tebrik ediyorum. 8’inci Kısa Film Ödül Törenini gerçekleştiren HAK-İŞ, emeğe ve işçiye hizmet etmenin yanında demokrasi, milli kültür ve değerlerimizin de yanında duruyor. Bugün de sanat ve sanatçıya verdiği önem ve değerle ortaya çıktı. Kendilerini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Uluslararası alanda En İyi Film Üçüncülük Ödülü Uganda’dan “Eighty Plus” filmine verildi. Lucky Lora Atwiine’e ödülünü İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bircan Akyıldız’dan aldı. Atwiine, “Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmanız bizler için büyük bir onur. Dünyanın daha iyi ve güzel bir yer olması için hem kadınların hem erkeklerin birlikte konuşması ve dünyayı güzelleştirmesi gerekiyor. Bu filmde bunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bircan Akyıldız, “Sendikacılık üyelerin haklarını korumak ve geliştirmek olarak ifade edilir. Toplum değerlerinin buluştuğu nokta sanattır ve bunda emeğin olması gerekir. Sendika olarak bu faaliyetlerin içinde bulunmasından dolayı HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı tebrik ediyorum” dedi.

Ulusal kategoride En İyi Film Birincilik ödülü “Babalar ve Oğullar” filmiyle Ömer Çolak’a verildi. Çolak, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan aldı.

En İyi Film İkincilik Ödülü’ne ise “Düğme” filmiyle Bülent Olgun layık görüldü. Olgun’a ödülü MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından takdim edildi. Olgun konuşmasında “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, sanatçıya ve emekçiye gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, “HAK-İŞ’in bu çalışmasını önemli bulduğumuzu ve tebrik ettiğimizi MEMUR-SEN olarak ifade etmek istiyorum. HAK-İŞ yarım asra yakın sürede toplum üzerinde oluşturduğu saygınlığı ile Türkiye’nin ve emek hareketinin en saygın kuruluşlarındandır. Emek ve ekmek mücadelesi verirken aynı zamanda sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekmektedir. Kültür sanat dalında yaptığı bu yarışma ise tüm dikkatleri ulusal ve uluslararası alanda üzerine çekmektedir” dedi.

En İyi Film Üçüncülük Ödülü ise “İkame” filmi ile Erkan Orasan’a verildi. Orasan ödülünü HAK-İŞ Eski Genel Başkanı ve TBMM Eski İdare Amiri Salim Uslu takdim etti. Orasan konuşmasında, ödüle layık görüldüğü için bütün jüri üyelerine ve HAK-İŞ’e teşekkür etti.

Uslu konuşmasında, “HAK-İŞ Konfederasyonu giderek çeşitlendiren ve artan faaliyetlerinde büyük bir ivme kazandı. Sayın Başkanımıza, çalışanlara, film çeken ve gönderen herkese buradan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne ise “Hayat” filmi layık görüldü. Yönetmen Harun Sağlam ve oyuncu Hüseyin Boz’a ödülünü TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç verdi. Koç, “Aranızda olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a şükran ve tebriklerimi sunuyorum” dedi.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise “Hülya” filmiyle Hülya Cezveci’ye ve filmin yönetmeni Didem Boztaş’a TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş tarafından takdim edildi. TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş konuşmasında çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Sadece çalışmak yetmez ayrıca yetenek de gerekir. Çok güzel emekler verilmiş, çok güzel çalışmalar yapılmış. HAK-İŞ Konfederasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları ödülle taçlandırdığı için HAK-İŞ Konfederasyonumuza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi. Filmin Yönetmeni Didem Boztaş ise “HAK-İŞ kısa film yolculuğunda Öz-İplik-İş Sendikası olarak aldığımız 3. Ödülü almanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hülya’nın hikâyesinde ve bu filmin arkasında güçlü bir kadın dayanışması var. Dayanışmada bulunan kadınlara ve bu dayanışmayı gören gözlere sonsuz teşekkürler” dedi. Cezveci, “Bu ödülü aldığım için gerçekten çok mutluyum. Sendikamıza ve konfederasyonumuza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

En İyi Yönetmen Ödülü ise “Sendika Amca” filmi ile Nurgül Vural ve Emrah Çılgı’ya verildi. Ödülünü Danıştay Üyesi Av. Muharrem Özkaya’nın elinden alan Vural, “Bizlere bu ödülü layık gören Sayın Başkanımız Mahmut Arslan’a ve komite üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Özkaya yarışmada ödül alanları kutlayarak “Emeğin ve emekçinin mücadelesinin sanat tarafından taçlandırılmasını çok önemli buluyorum” diye konuştu.

En İyi Senaryo Ödülünü “Krampon” filmiyle Abdullah Şahin aldı. Şahin’e ödülü HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız tarafından takdim edildi. Şahin, “Film çekmek emek ve fedakârlık gerektiren bir iştir. Bu ödülü 18 kişilik ekibim adına alıyorum” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız konuşmasında, “HAK-İŞ olarak yeni işler yapmanın kıvancını duyuyoruz. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a yeni ufuklar açtığı için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

En İyi Kurgu ödülü ise “Eksik” filmine verildi. Ödülü Volkan Budak adına Merve Polat’a HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz takdim etti. Polat, “Filmin adı Eksik, ama gönlümün bir parçası eksik. Filmimizle çok güzel bir hikâyeyi anlatmaya çalıştık” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, “Emek ve emekçiye saygı adına bizimle birlikte olan sanatsever dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Konfederasyonumuzun Kültür-Sanat ekibini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

En İyi Müzik Ödülü “100. Gül” filmi ile Meryem Sena Metin’e verildi. Metin’e ödülü oyuncu Yusuf Sezgin tarafından takdim edildi. Metin yaptığı konuşmada, “Film müziğimizi yapan Ali Saran abimize teşekkür ediyorum. Ben 100’üncü gülü buldum ve filmini yaptım” şeklinde konuştu.

Oyuncu Yusuf Sezgin, “Arkadaşımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

En İyi Görüntü Yönetmeni ödülü “Emek” filmine verildi. Görüntü yönetmeni Çağdaş Yenidede’ye ödülü oyuncu Hacı Ali Konuk tarafından takdim edildi. Yenidede, “Ödüle layık görüldüğüm için teşekkür ediyorum” dedi. Oyuncu Hacı Ali Konuk konuşmasında “Sanat yönetimi emek ve özgürlüğün çığlığıdır. Bu çığlığı duyan ve emeği sanatla birleştiren HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sendikacı Gözünden dalında ise “Zirve” filmi ödüle layık görüldü. Yönetmen Nihat Ayaz’a ödülünü oyuncu Berat Yenilmez takdim etti. Ayaz, “Bana bu değeri veren HAK-İŞ Konfederasyonu ailesine, HAK-İŞ Kültür-Sanat Komite Başkanımıza ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a çok teşekkür ediyorum. Bolu’daki emekçilerin yaşadıklarını gördüm ve onların hayatlarını anlatan bir film çektim. Ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum” dedi. Oyuncu Berat Yenilmez, ödül vermekten duyduğu mutluluğunu dile getirerek, “HAK-İŞ, işçileri ve işverenleri bir araya getiren bir kurum olmasının dışında çok özel bir iş üstlenmiş ve 8 senedir bunu başarıyla yürütüyor. Bunun için Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve Kültür-Sanat Komitesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Necati Çelik Özel Ödülü’ne Uluslararası kategoride İspanya’dan “I Have Just A Dream” filmiyle Javi Navarro adına Pedro Herrero Garcia, ulusal kategoride ise “Bir Emek Mücadelesi” filmi ile Sami Sandal layık görüldü. Ödüller Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Merhum Genel Başkanımız Necati Çelik’in eşi Sermin Çelik, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, Öz İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Birdoğan, Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Yiğit, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu’nun sahnede katılımlarıyla takdim edildi.

Pedro Herrero Garcia yaptığı konuşmada, “Sizlerin sinemaya verdiğiniz destekten dolayı ben buradayım. Kısa filmimize vermiş olduğunuz ödülden dolayı ve jüriye bu hikâyeyi gerçekleştirdiği için yönetmenimize teşekkür ediyorum. Filmimiz çok fazla ödül aldı ve bütün dünyayı dolaştı. Kısa filmimiz birçok insanın gözünden ruhuna ve kalbine işledi” sözlerine yer verdi.

“Bir Emek Mücadelesi” filminin yönetmeni Sami Sandal yaptığı konuşmada, “HAK-İŞ Kısa Film Yarışması 8’inci yılını doldurdu. HAK-İŞ Kısa Film Yarışması bu alanda önemli bir boşluğu doldurdu ve önemli bir yere sahip oldu. Gelecekte de HAK-İŞ Konfederasyonumuzun önemli bir yere sahip olacağını düşünüyorum. Kısa film Yarışmasında emeği geçen başta Genel başkanımız Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyelerine ve HAK-İŞ ailesine teşekkür ediyorum. Bu ödülü, merhum Genel Başkanımız Necati Çelik adına aldığım için ekibimiz adına gurur duyuyorum. Filmimizde bir kısım belediyelerde emekçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdik. Bu ödülü emeğe saygı adına, belediyelerde haksız ve hukuksuz yere işten çıkarılan emekçi arkadaşlarımıza armağan ediyorum” şeklinde konuştu.