Ana Sayfa » Haberler » GENEL-İŞ’TEN ÜYELERİMİZE SALDIRI

GENEL-İŞ’TEN ÜYELERİMİZE SALDIRI

Dikilitaş Mahallesi Yeşilçimen Sokak’ta bulunan İSPARK’a ait otoparkta görev yapan üyemiz B.S., 3 Ekim 2019 tarihinde görev esnasında 5 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Üyemize saldırarak darp edenlerin Genel-İş Sendikası üyesi oldukları belirlendi. Üyemize sendika değiştirmesi yönünde baskı uygulayan ve daha sonra darp eden saldırganların bir an önce yakalanması için Sendikamız hukuki süreç başlattı.

Her zamanki gibi görevini ifa ederken, sendikal örgütlenme bahanesiyle üyemize yaklaşan Genel-İş üyesi Volkan Karagöz, Mithat Arslan ve Ertuğrul Yurdakul, üyemizi Sendikamız HİZMET-İŞ’ten istifa ederek DİSK’e bağlı Genel İş’e üye olması için tehdit ettiler. Tehdit ve baskıya rağmen sendikamızdan memnuniyetini dile getiren üyemiz, adı geçen üç kişi tarafından darp edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki üyelerimizi işveren baskısıyla sendikalarına geçirmeye çalışanlar istediklerini elde edemeyeceğini anlayınca zorbalıklara başvurmuşlardır. Ancak zorbaların baskı ve tehdit girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış, emekçinin özgür iradesi kazanmıştır. İstanbul emekçisi üyelerimiz yeni örgütlenme sürecinde de Sendikamız HİZMET-İŞ’i tercih ederek zorbalara gereken cevabı en iyi şekilde vermiştir.