Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKANVEKİLİMİZ ÖZ, FAS’LI HEYETLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

GENEL BAŞKANVEKİLİMİZ ÖZ, FAS’LI HEYETLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanvekilimiz ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, HİZMET-İŞ ile Fas Ulusal Yerel Yönetimler Sendikası arasındaki ortak sendikal eğitim programı için Türkiye’de bulunan Fas Ulusal Yerel Yönetimler Sendikası heyetiyle 12 Eylül 2019 tarihinde yemekte bir araya geldi.

Programa Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz, Fas Ulusal Yerel Yönetimler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Said Faddouli ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

2 gün boyunca süren eğitim programından memnun kaldıklarını belirten Fas’lı heyet, düzenlenen eğitim programı sayesinde HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in bilgi birikimi ve deneyimlerinden önemli ölçüde faydalandıklarını ifade ettiler.

Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz, Fas’lı heyeti 2014 yılında HAK-İŞ/HİZMET-İŞ öncülüğünde başlatılan ve 2018 yılının sonunda başarıyla taçlandırılan taşeron işçilerin kadrolarına kavuşturulmaları konusunda heyeti bilgilendirdi.

Taşeron konusunda sahada uzun soluklu bir mücadele verildiğini belirten Öz, büyük bir mücadele sonucunda 1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya alındığını söyledi.

Öz, taşeron işçilerin kadro alması için verdikleri mücadeleyi sağduyulu bir şekilde, kavga etmeden, kırıp dökmeden, sosyal diyalog yöntemiyle yürüttüklerini anlattı.

Fas Ulusal Yerel Yönetimler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Said Faddouli, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ’in taşeron işçilerin kadro alması konusundaki başarısını takdirle karşıladıklarını belirterek, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ heyetinin Fas’ı ziyaret ederek taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda verdikleri mücadeleyi ayrıntılı bir şekilde dinlemek istediklerini söyledi.