Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN, ILO 10. AVRUPA BÖLGE TOPLANTISINA KATILDI

GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN, ILO 10. AVRUPA BÖLGE TOPLANTISINA KATILDI

2 Ekim 2017 tarihinde açılışı gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkanları, uzmanlarımız, hukuk müşavirlerimiz, komite başkanlarımızın yanı sıra TÜRK-İŞ Başkanı Ergun Atalay, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk, ILO Genel Direktörü Guy Rider, ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ILO Avrupa Bölgesi içerisinde yer alan üye ülke hükümet, işveren ve işçi temsilcileriyle ILO Merkez ve Avrupa ofisleri yetkililerinin katıldığı ILO Avrupa 10. Bölge Toplantısı’nda, Alman delegenin önerisiyle başkan olarak seçildi.

Sarıeroğlu, başkan yardımcılarını ve gündem maddelerini oylamaya sundu.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Sarıeroğlu, ILO’nun 2019 yılında kuruluşunun 100. Yılını kutlayacağını belirtti.

ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı’nın 4 gün boyunca devam edeceğini bilgisini veren Sarıeroğlu, “Bu toplantı vesilesiyle ILO üçlü yapısının bir gereği ve özelliği olarak sosyal ortaklarımızın küresel istihdam ve iş gücü piyasası gündeminde olan öncelikli konulara ilişkin görüş ve önerilerini ilk ağızdan dinleme ve bunları karşılıklı değerlendirme fırsatı bulacağız” açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, toplantı için İstanbul’un tercih edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

“İNSANLARIMIZA ÇALIŞACAKLARI İYİ BİR İŞ İMKANI OLUŞTURMAK HER HÜKÜMETİN GÖREVİ OLMALIDIR”

Bölgenin ve ülkelerin huzuru, istikrarı ve toplumsal barışı için yapılması gereken tek şeyin vatandaşların sesine kulak vermek ve birlikte çalışmak olduğunu belirten Yıldırım, “Tüm değişim unsurlarını dikkate alarak insanlarımıza çalışacakları iyi bir iş imkanı oluşturmak her hükümetin görevi olmalıdır” diye konuştu.

Genç işsizliğin önüne geçmek için yeni hedeflerinin ulusal genç istihdam stratejisi olduğunu açıklayan Yıldırım, “Bu belge tamamlanmak üzere. Hükümet olarak istihdam alanındaki temel yaklaşımımız daha fazla ve daha nitelikli iş imkanı oluşturmaktır” diye konuştu.

Çalışma barışı ve çalışanların huzurlu olmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirten Yıldırım, “Bu amaca yönelik olarak bir yandan ekonomi büyürken, diğer yandan mevcut iş gücü potansiyelimizin niteliklerine uygun emek, alın teri ve istihdam dostu bir büyümeyi hedefliyoruz. İş gücü piyasasının daha etkin işlediği bir ortamda işsizliği kalıcı şekilde makul oranlara indirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı 5 Ekim 2017 Perşembe gününe kadar çeşitli oturumlarla devam edecek.