Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN GİRESUN’DA TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN GİRESUN’DA TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Giresun İl Temsilciler Toplantısı’na katıldı.

HAK-İŞ Giresun İl Başkanı Mustafa Çakır saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir açılış konuşması yaptı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın AK Parti Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu, Sendikamızın Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, HAK-İŞ Giresun İl Başkanı Mustafa Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ Ordu İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikamız Ordu İl Başkanı Nevzat Acu ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Giresun İl ve Şube Başkanlıkları, işyeri sendika temsilcilerimiz, komitelerimizin başkanları ve pek çok üyemiz ile basın mensupları katıldı.

Temsilciler Toplantısında yaptığı konuşmada HAK-İŞ’in Giresun’da tarihi bir ilke imza attığını ifade eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ’in kurulduğu günden bugüne, emeğin ve emekçinin yanında olan yerli ve milli bir sendika” olduğunu söyledi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ örgütlendiği her iş yerinde sorumluluk sahibi, hak ve hukuku gözeten, ülkemizin bütünlüğünü ve bekasını en az kendi geleceği kadar önemseyen, bir yönüyle yerli ve milli, bir yönüyle de evrensel bir sendika anlayışı temsil eden bir emek konfederasyonudur” dedi.

“HAK-İŞ EŞİTTİR ÜLKEMİZİN GELECEĞİ”

Hakiş bir sivil toplum örgütüdür, bir emek örgütüdür diyen Arslan, “ HAK-İŞ eşittir ülkemizin geleceği, HAK-İŞ’in büyümesi demek Türkiye’nin büyümesi demektir, HAK-İŞ’in güçlenmesi adaletin güçlenmesi demektir. Konfederasyonumuz olarak her zaman işçinin, emeğin, emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz. HAK-İŞ üyesi olan kardeşlerimiz, milletimize karşı, başınızı öne eğdirecek bir ihanetimiz olmamıştır, olmayacaktır. Sizin ve sizin emeğinizin sonuna kadar arkasındayız ve asla onu yedirmeyeceğiz. Mücadelemizi hak doğrultusunda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

31 MART SEÇİMLERİ BİR REFERANDUMA DÖNÜŞTÜ

31 Mart Yerel seçimleri yerel seçim olmaktan çok uzaklaşıyor. Seçimler bir referanduma doğru götürülüyor. Bu referandumun iki ayağı var birisi Cumhur ittifakı diğeri millet ittifakı. Biz milletin geleceğinin güvencesi olmak zorundayız. Ülkemizin içinden geçtiği zor süreçte milletimiz olarak etrafımızdaki tehlikeleri, içeriden ve dışarıdan bize yapılan operasyonları bertaraf etmek için karşı bir duruş sergilememiz gerekiyor. Bu duruş 15 Temmuzla beraber başlayan yeni bir duruştur. Biz bu duruşu önemsiyoruz. İkincisi, HAK-İŞ’e güvenen, HAK-İŞ’e inanlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz. HAK-İŞ’İN tutumu açık ve nettir. Demokrasi, özgürlükler, haklar, milli irade, ülkemizin bekası ve geleceğidir. O yüzden yerel seçimlerde önemli olan bu ülkemizi, terör örgütlerinin kontrolüne bırakmayacağız ve teröristlere karşı mücadele eden bunlara karşı savaşanların yanında yer alacağız. 15 Temmuz’da olduğu gibi milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yaşam tarzınız, inançlarınız siyasi görüşünüz ne olursa olsun milletle beraber olmaya, milletimizin bekası için dayanışma içerisinde olmaya sizleri davet ediyorum. Ak Parti Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu’na başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in emekçiler adına vermiş olduğu emek mücadelesi ayrıdır diyen AK Parti Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu, “HAK-İŞ’in kritik dönemlerde neler yaptığını hepimiz iyi biliyoruz. Allah onlardan razı olsun. Biz de göreve geldikten sonra emeğin, emekçinin hakkınızı yedirmemek için elimizden geleni yapacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HAK-İŞ’in 43 yılık mücadelesinde çok fazla operasyona maruz bırakıldığını ifade eden AK Parti Giresun milletvekili Kadir Aydın “HAK-İŞ’i bugünlere getiren genel başkanımız Mahmut Arslan’a ve konfederasyonun yöneticilerine teşekkür ediyorum. Toplantınız hayırlara vesile olsun” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin de yaptığı kısa konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, seçim çalışmalarında adaylara başarılar diledi.