Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, ANKARA 1 VE 4 NO’LU ŞUBELERİMİZE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Ocak 2022 tarihinde Sendikamızın ‘Bölgesel Eğitimler’ kapsamında Ankara 1 ve 4 No’lu Şubelerimize yönelik gerçekleştirdiği eğitim seminerine video konferans yöntemiyle katıldı.

Bolu’da koronavirüs önlemlerine uygun gerçekleştirilen eğitim seminerine Arslan’ın yanı sıra; Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Mahmut Tosun, Ankara 4 No’lu Şube Başkanımız Yusuf Güler, Genel Merkez Teşkilatlanma Uzmanımız Ahmet Beğendi, Şubelerimizin Başkan Yardımcıları, komite başkanları ve iş yeri sendika temsilcileri ile Pursaklar Belediyesi, Akyurt Belediyesi ve ETİ Maden İşletmeleri temsilcilerimiz  katıldı.

Genel Başkan’ımız Mahmut Arslan, eğitim programında HAK-İŞ’in ilke ve değerlerine vurgu yaptı.

“HAK-İŞ, Yerli ve Milli Bir Sendikal Yapıyı İnşa Etmek İçin Kurulmuştur”

HAK-İŞ’in büyük fedakârlıklarla kurulduğunu ifade eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ 21 sendikası ile 81ilde örgütlü, Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerindendir. HAK-İŞ onlarca konfederasyonun ve binden fazla sendikanın olduğu dönemde yerli ve milli bir sendikal yapıyı inşa etmek için kurulmuştur. HAK-İŞ sendikal mücadeleyi bu toprakların değerleri üzerinden yürütmektedir. HAK-İŞ aynı zamanda evrensel sendikal hakları içinde barındırmaktadır. Onun için HAK-İŞ sadece bir sendika değil, HAK-İŞ aynı zamanda bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini de savunan önemli bir sivil toplum örgütüdür” dedi.

“Demokrasiye Uzanan Ellerin Kırılması İçin Her Zaman Milletimizin Yanında Yer Aldık”

Ülkemizin yaşadığı zorluklarda HAK-İŞ’in her zaman milletten ve milli iradeden yana tavır aldığını belirten Genel Başkanımız Arslan, “HAK-İŞ 12 Eylül’de de, 28 Şubat Süreci’nde de, 15 Temmuz’da da demokrasiye uzanan bütün ellerin kırılması için her zaman milletimizin yanında yer almıştır. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız ve HAK-İŞ’in çağırısıyla milletimiz ve tüm teşkilat mensuplarımız darbecilere karşı canlarını ortaya koymuşlardır. Nasıl ki 12 Eylül’de meydanları darbecilere bırakmadıysak, nasıl ki 28 Şubat sürecinde saldırılara karşı göğsümüzü siper etmişsek, 15 Temmuz’da demokrasimiz, cumhuriyetimiz ve milletimizin geleceği için canlarımızı feda etmişsek, bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Taşeron İşçilikle Mücadele

HAK-İŞ’in taşeron işçilikle mücadelesi sonunda bir milyona yakın arkadaşımız hem kamu çalışanı olmuş, hem de sendikal mücadeleyi kazanmıştır, diyen Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Taşeron işçiliğin bitmesi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın desteği ve büyük HAK-İŞ ailesinin çalışmaları neticesinde gerçekleşmiştir. Taşeron işçilere kadro verilmesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformlarından bir tanesidir. 450 bin arkadaşımız belediyelerimizin taşeron şirketlerinden belediyelerin bünyesine alındı” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ Dünyada Özgün ve Etkin Bir Yerde”

HAK-İŞ’in sadece bir konfederasyon olmadığını belirten Arslan, “HAK-İŞ sadece ülkemizin değil, dünyanın da en güçlü ve en etkin konfederasyonlarından bir tanesidir. Yaklaşık 160 ülkede 365 Konfederasyonun üye olduğu ve 220 milyona yakın üyesi olan ITUC’da Genel Başkan Yardımcılığı görevi sadece HAK-İŞ’tedir. Çünkü HAK-İŞ dünyada da özgün ve etkin bir yerdedir. Dünyanın pek çok bölgesel örgütleriyle iş birliği halindeyiz. Hem ülkemizin hem de dünyanın en güçlü örgütlerinden bir tanesiyiz” şeklinde konuştu.

“KİT’lerde Çalışan Emekçilerin Kadro Alabilmesi İçin Çalışmalar Yürütüyoruz”

KİT’lerde çalışan emekçilerin kadro alabilmesi de çalışmalar yürüttüklerini belirten Genel Başkanımız Arslan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla KİT’lerde çalışan işçilerin kadro alması için görüştük. İnşallah 2023 yılına kadar bu meseleyi çözeceğiz. HAK-İŞ olarak örgütlülüğümüzü geliştirmeliyiz. Türkiye’de 15 milyon sigortalı çalışanın sadece 2 milyonu sendikalı. Sendikasız kardeşlerimiz sendikalı olmak istiyorlar ama engellerle karşılaşıyorlar. Mevzuat değişikliği ile bu engelleri ortadan kaldıracağız ve onları HAK-İŞ bünyesine katacağız. Bugün 750 bin üyesi olan HAK-İŞ’i 7 milyon yapmak zorundayız” dedi.

“Şartlar Ne Olursa Olsun Sendikamızı Büyütmeye Devam Edeceğiz”

Hizmet-İş Sendikamızın büyük mücadeleler sonucu bugün Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduğunu belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün burada olmamızın arakasında inanç, kararlılık, azim ve dürüst mücadele var.  En büyük işçi sendikası olmak çok önemli ama en büyük olarak kalmak daha da önemlidir. Şartlar ne olursa olsun Sendikamızı büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Arslan’ın konuşması sonrası İletişim Uzmanı Rahim Aladağ bir eğitim sunumu gerçekleştirdi.

Eğitim seminerimiz, katılım sertifikası takdimi ve toplu fotoğraf çekimi sonrası son buldu.