Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ KESKİN, ANKARA 2 NO’LU ŞUBEMİZİN TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, 9 Kasım 2019 tarihinde, Ankara 2 No’lu Şubemizin temsilciler toplantısına katıldı.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi içerisindeki toplantı salonunda gerçekleştirilen temsilciler toplantısına Keskin’in yanı sıra, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Recep Dere, Keçiören Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sefa Uslu, Keçiören Park Bahçeler Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Hukuk Müşavirimiz Av. Kürşat Kaya, Ankara 2 No’lu Şube yönetim kurulu üyelerimiz ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

Temsilciler toplantısında konuşan Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “Sendikacılık, özünde kolay gibi görünen ancak yapılmaya başlandığında zorlukları anlaşılan bir iştir. Özellikle temsilci arkadaşlarımız iyi bilir ki, sendikacılık görünenin aksine zor bir mücadeledir. Bizlere göre sendikacılığın en önemli yapı taşlarından biri temsilciliktir. Çünkü herhangi bir işyerinde yaşanan sorunu ilk olarak işyeri sendika temsilcilerimiz göğüsler. Yaptığınız hizmetlerden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Her toplantıda dile getirdiğimiz gibi sizler mağduriyet yaşayanların sorunlarını çözdüğünüzde hayır duası alıyorsunuz. Bunun karşılığı maddi manevi hiçbir şeyle ödenemez” dedi.

Keskin: “İBB’de Çalışan Emekçilere Yapılanlar, Birlikte Mücadelemiz Sayesinde Bertaraf Edilecektir”

31 Mart yerel seçimleri sonrası yönetimi değişen belediyelerde birçok problem yaşandığını belirten Keskin, “CHP’li ve HDP’li bazı belediye başkanları daha mazbatalarını almadan üyelerimizi sendikamızdan istifa ettirmeye başladı. Bu yapılanlara karşı asla boyun eğmedik. Türkiye’nin neresinde bir haksızlık varsa orada olduk.  127 gün süren Bolu mücadelemiz bunun bir kanıtıdır. Bolu Belediyesi’ndeki üyelerimiz seçimlerden sonra ilk iş olarak sendikamızdan istifa ettirildi. Sonra 97 emekçinin iş akdi hiçbir gerekçe gösterilmeden feshedildi. Durum emekçiler adına vahim bir haldeyken onların yanında olduk. Emekçilerin işlerine geri dönmesi için 127 gün boyunca Bolu Belediyesi önünde oturma eylemi yaptık, Ankara’ya yürüdük ve sonunda emekçilerin işlerine geri dönmesini sağladık. Şimdi de İstanbul’da işten çıkarılan 1400 emekçi arkadaşımız için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

İşten çıkarılan emekçilerin hiçbir suçu olmadığını belirten Keskin, “İşlerinden edilen emekçiler kamuoyunda söyledikleri gibi bankamatik memuru değildir. Bunlar yerleri süpüren, çöpleri döken, sabahtan akşama İstanbullulara hizmet için alın teri döken, ailesinin rızkını çıkarmaya çalışan emekçilerdir. Seçimlerden önce verilen sözlere rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan emekçilere bu yapılanlar birlikte mücadelemiz sayesinde bertaraf edilecektir. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İstanbul’da işlerinden edilen emekçilerin işlerine geri dönmesi için hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerde bulunuyor. İnşallah bu görüşmeler ve mücadelemiz sonuç verir ve emekçilerimiz işlerine geri döner” şeklinde konuştu.

“Sendikamız dün olduğu gibi bugün ve yarında emekçilerin en büyük destekçisi olacaktır”

HİZMET-İŞ Sendikası olarak yıllardır işçilerin dertleriyle dertlendiklerini belirten Genel Başkan Yardımcımız Keskin, “Emekçilerin sorunlarını çözmek için büyük mücadeleler veriyoruz. Emekçiler de bu yapılan mücadele karşılığında bizlere üye olarak Sendikamızı Türkiye’nin en büyük işçi sendikası durumuna getirdi. Buradan bizlere üye olan, üye olmak isteyip baskılar yüzünden olamayan tüm emekçilere selamlarımızı iletiyoruz. 81 ilde örgütlü sendikamız dün olduğu gibi bugün ve yarın da emekçilerin en büyük destekçisi olacaktır. Bu toplantıyı düzenleyen Ankara 2 No’lu Şube Yönetimimize sonra da katılımlarınızdan ötürü siz temsilcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Programda Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Recep Dere de katılımlarında dolayı Genel Başkan Yardımcımız Keskin’e teşekkürlerini iletti.