Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ YILDIZ VE KESKİN, MUŞ, GAZİANTEP 1 VE 2 NO’LU ŞUBELERİMİZİN EĞİTİM SEMİNERİNDE KONUŞTU

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ YILDIZ VE KESKİN, MUŞ, GAZİANTEP 1 VE 2 NO’LU ŞUBELERİMİZİN EĞİTİM SEMİNERİNDE KONUŞTU

Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız ve Mehmet Keskin, Sendikamızın ‘bölgesel eğitimler’ kapsamında Muş, Gaziantep 1 ve 2 No’lu Şubelerimizle yönelik gerçekleştirdiği eğitim seminerinde katılarak, iş yeri sendika temsilcilerimizle bir araya geldi.

Amasya’da 26 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen programa Genel Başkan Yardımcılarımızın yanı sıra; Muş Şube Başkanımız Yaşar Kalır, Gaziantep 1 No’lu Şube Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver, Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanımız Ahmet Hoşaf, Şubelerimizin Başkan Yardımcıları, komite başkanları, iş yeri sendika temsilcileri ile Sendikamız uzmanları katıldı.

Yıldız: “Örgütlü olursak, sınıf bilincimiz olursa haklarımızı elde ederiz”

Programda temsilcilerimizle hitaben konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız KHK ile kadro kapsamına alınan belediye çalışanlarının sorunlarına değindi. Yıldız: “Belediye çalışanları kamunun emekçileridir. Birkaç toplu sözleşme döneminden sonra KHK öncesi kadrolu çalışanlarla, belediyelerin şirketlerinde çalışan 696 sayılı KHK ile kadro alanlar aynı ücret ve sosyal haklara sahip olacaktır. Birlikte mücadele ederek aradaki farkları ortadan kaldıracağız. Örgütlü olursak, sınıf bilincimiz olursa haklarımızı elde ederiz. Örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eğitimin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yıldız, küresel ekonomik krizden ülkemizin de etkilendiğini ifade ederek, devletimizin krizden etkilenen emekçileri mağdur etmeyeceğine inandıklarını söyledi.

Keskin: “Temsilcilerimiz işçi arkadaşlarımızın sözcüsü ve öncüsüdür”

Belediye çalışanlarının pandemi döneminin kahramanları arasında olduğunu söyleyen Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “Temsilcilerimiz işçi arkadaşlarımızın sözcüsü ve öncüsüdür. Sendikamızı temsil ettiğiniz iş yerlerimizde emekçilerin sorunlarıyla ilk siz muhatap oluyorsunuz yani zor bir görev yapıyorsunuz. Sizler görevlerinizi iyi yapmasaydınız sendikamız şuan Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olamazdı. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Sendikamızın her alanda olduğu gibi sosyal medya paylaşımlarımda da nezaket çerçevesinde hareket ettiğini söyleyen Keskin, Kurumsal İletişim Dairemiz bünyesinde üyelerimize hizmet veren Çağrı Merkezimiz, Sosyal Medya Birimimiz hakkında bilgiler verdi. Mobil uygulamamızın Türkiye Sendikal hayatında bir ilk olduğunu söyledi.

Eğitim semineri öğleden sonra; Sosyal Medya Birimi Personelimiz Hatice Yiğit, Eğitimci-Yazar Vural Çakır ve Eğitim Daire uzman yardımcımız Av. Bensu Hilal Özdemir alanlarında ki eğitim sunumlarıyla devam etti.