Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ, EĞİTİM SEMİNERİMİZİN SON GÜNÜNE KATILDI

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ, EĞİTİM SEMİNERİMİZİN SON GÜNÜNE KATILDI

Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Mehmet Keskin, 3 Kasım 2021 tarihinde İstanbul 10 ve 11 No’lu Şube Yöneticilerimizi, işyeri sendika temsilcilerimizi ve komitelerimizi kapsayan eğitim seminerimizin son gününe katıldı.

Tüm şube ve il başkanlıklarımızı kapsayacak olan eğitim seminerlerimizin ilk etabı Genel Başkan Yardımcılarımızın Şube ve İl Yöneticilerimiz, işyeri sendika temsilcilerimiz ve komitelerimize hitapları ile son buldu.

Yıldız: “Nezaket ve Sabrın Olduğu Her İletişim Başarılı Olacaktır”

İşyeri sendika temsilcilerimizin sendikamız için çok kıymetli olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Yıldız, “İş yerlerinde sorunlarla ilk karşılaşanlar sizlersiniz. Temsilcilerimizin yükleri ağır, farkındayız. Sizlere teşekkür ediyoruz. Temsilcilerimiz hem üyelerimizle, hem de iş verenlerimizle diyalog halindeler. O yüzden iletişim kurma becerisi temsilcilerimiz için çok önemli bir konu. Tüm paydaşlarımızla iletişim kurarken iki önemli nokta üzerinde durmak gerekiyor: Birincisi nezaket, ikincisi de sabır. Nezaket ve sabrın olduğu her iletişim başarılı olacaktır” dedi.

“Bizim Tarihimizde Emekçilere İhanet Etmek Yok”

HAK-İŞ’in değerlerinin iyi bilinmesi gerektiği söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Yıldız, “HAK-İŞ’i savunmak için değerlerini iyi öğrenmemiz gerekiyor. Bizi diğerlerinden ayıran en önemli özelliğimiz, söylediklerimizi yapma iradesini göstermemizdir. Birtakım sendikalar gibi söyledikleri ile yaptıkları farklı olamayız. Biz hiçbir zaman işçiye zarar verecek işlerin içinde olmadık. Doğrularımız, yanlışlarımız olabilir ama biz asla emekçilere ihanet etmedik. Bizim tarihimizde emekçilere ihanet etmek yok, bundan sonra da olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Özdemir: “Devasa Bir Örgütüz”

Pandeminin sendikacılığı olumsuz etkilediğini söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, “İşimiz gereği emekçilerle iç içeyiz. Gönlümüz istememesine rağmen emekçilerden mahrum kaldık. Bu yüzden Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bey’e ve emeği olan herkese teşkilatımız adına teşekkür ediyoruz. Sendikamız çok büyük bir aile. Türkiye’nin 65 ilinde şubesi, 10 ilinde de il başkanlığı olan devasa bir örgüt. Temsilcilerimiz mücadeleleriyle HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’i ayakta tutuyor. Bu yüzden sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HAK-İŞ’e Yakışan Bir Mücadele Gösteriyorsunuz”

İstanbul’da sendikacılık yapmanın zor olduğunu söyleyen Özdemir, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Bizleri fitne ve fesatla birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı sizlerin duruşu takdire şayan. Sizler, HAK-İŞ’e yakışan bir mücadele gösteriyorsunuz. Sizlerden ricamız birliğimize ve beraberliğimize sahip çıkmanızdır. Bizim sorumluluğumuz var. Sadece üyelerimizin sorumluluğunu değil, tüm çalışanların ve mazlumların sorumluluğunu taşıyoruz.”

Keskin: “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Her Zaman Emekçilerin Yanındadır”

Sendikamızın  İstanbul’da yerel seçimlerden sonra verdiği mücadeleyi anlatan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “İstanbul’da işten atılan emekçiler için 208 gün eylem yaptık. Ekmeğinden edilen işçiler sadece bizim üyemiz değildi ama emekçilere tek destek veren HAK-İŞ’ti. Elhamdülillah, o eylem süresince yanımızda duran 207 arkadaşımızı işlerine geri aldırdık. Mücadele edersek oluyor. Ama şunu iyi bilmelisiniz ki, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ her zaman emekçilerin yanındadır” dedi.

Temsilcilerimizle gerçekleştirilen eğitimi değerlendiren Genel Başkan Yardımcımız Keskin, katkı sunan, katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Seminerin son gününde İstanbul 10 No’lu Şube Başkanımız Ahmet Şimşek ve İstanbul 11 No’lu Şube Başkanımız Ahmet Göktürk de birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen eğitim semineri Sendikamız Kurumsal İletişim Dairesi Sosyal Medya Birimi’mizin verdiği sosyal medya eğitimi ile  son bulurken, katılımcılara katılım belgesi takdim edildi. Seminerin sonunda yapılan değerlendirme sınavında başarılı olan temsilcilerimize de ödüller verildi.