Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ, ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, 28 Ekim 2020 tarihinde, Sendikamız ile Zeytinburnu Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesi törenine Genel Başkan Vekilimiz Öz’ün yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Av. Ömer Arısoy, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Öz, Zeytinburnu Belediyesi iştiraki Emek A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Dağ, MİKSEN Genel Sekreteri Zekeriya Sancı ve Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışan üyelerimiz katıldı.

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, örgütlenme sürecinde görev alan üyelerimize teşekkür etti.

Toplu iş sözleşmesinin 696 sayılı KHK ile kadro alan Zeytinburnu çalışanları adına imzalanan ilk toplu iş sözleşmesi olduğunu belirten Öz, ”Taşerondan işçiliğinden kadroya uzanan süreci başarıyla tamamladıklarını belirterek, “Bugünlere gelmemiz 17 yıl sürdü. Sonnuda bütün arkadaşlarımızı kadroya kavuşturduk” dedi.

Genel Başkan vekilimiz Öz, sözleşmeye katkılarından dolayı Zeytinburnu Belediye Başkanı Av. Ömer Arısoy ile İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat’a teşekkür etti.

“İnsan Onuruna Yakışır İş Yaşamını Birlikte İnşa Edebiliriz”

Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dieyen Öz, “Çalışan üyelerimize de işlerini en iyi şekilde yapmak düşüyor. Rızkımızı helalinden kazanmak adına en güzel çabayı ortaya koyarsak hem belediye yönetiminin hem de halkımızın işini kolaylaştırmış oluruz. Bu sayede insan onuruna yakışır iş yaşamını birlikte inşa edebiliriz” dedi.

Çalışma huzurunun önemli olduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Av. Ömer Arısoy da, “Geçmiş dönemden hiçbir çalışanımıza borcumuz yok, fark ödemelerini Kasım ayı sonunda yapacağız. Bütün çalışanlarımızla bir aile olduğumuzu düşünüyoruz. Sözleşmemizin Zeytinburnu’nda çalışan arkadaşlarımıza, Belediyemize ve Sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sözleşme çalışma hayatımıza huzur katacaktır.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat ise sözleşme hakkında bilgi vererek, sözleşmenin hayırlı olmasında temennisinde bulundu.