Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ, KKTC’Lİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ, KKTC’Lİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Sendikamız HİZMET-İŞ ve KKTC Türkiye Büyükelçiliği ile organize edilen kültür gezileri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu öğrencileri 9 Ağustos 2018 tarihinde Sendikamız HİZMET-İŞ’in Sosyal tesisi olan Emek Konukevi’nde Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz ile kahvaltı da bir araya geldi.

Programa, Genel Sekreterimiz Ali Rıza Yılmaz, Proje Koordinatörümüz Fatih Mehmet Bakırtaş ve Dış İlişkiler Uzmanımız Burhan Yıldız da katıldı.

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz konuşmasına, “Dedelerinizin, babalarınızın anavatanı olan Türkiye topraklarına hoşgeldiniz” diyerek başladı.

“HİZMET-İŞ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SENDİKASI”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız HİZMET-İŞ’in Türkiye’deki konumunu anlatan Öz, “Biz HİZMET-İŞ olarak Türkiye’de faaliyette bulunan en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ’e bağlı 22 sendikadan biriyiz. HİZMET-İŞ Sendikası olarak biz hem HAK-İŞ’in hem de Türkiye’nin en fazla üyeye sahip işçi sendikasıyız. 286 bin 356 üye sayısına sahibiz. Öte yandan Kıbrıs’ta bulunan KKTC Kamu-Sen Sendikası da Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı bir sendika” dedi.

“BİZLER İKİ ÜLKENİN VATANDAŞLARI OLARAK BİR ANNENİN İKİ EVLADI GİBİYİZ”

“Sizleri ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diyen Öz, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın sizlere çok selamı var. Genel başkanımız da aslen Karamanlı ama aynı zamanda KKTC vatandaşlığı da bulunuyor. Bizler iki ülkenin vatandaşları olarak bir annenin iki evladı gibiyiz. Ayrı ülkelerde ikamet etsekte geçmişe baktığımız zaman köklerimizin aynı olduğunu görüyoruz. Dilimiz, dinimiz, örf ve adetlerimiz aynı. Sizin dedeleriniz Türkiye’den ayrılarak Kıbrıs’a yerleştiler. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC hem sizin hem de bizim vatanımız iki vatanın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Kıbrıs ve Türkiye birbirinin ayrılmaz parçası. Bu iki parça tarih boyunca ayrılmadı bundan sonrada ayıramayacaklar. Sizler de bu bilinçle yetişmeli ve yaşantınızı buna göre sürdürmelisiniz. Bu açıdan da eğitim hayatı hem sizler hem de ülkemiz çocukları açısından önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ KESKİNDAĞ: ANAVATAN VE YAVRU VATAN OLARAK BİZ AYRILAMAYIZ

KKTC Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu Müdürü Erdoğan Kıvanç Keskindağ da yaptığı konuşmasında, “Bize bu imkanı sağladığınız için öğretmen ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu tür gezilerin devamını bekliyoruz. Bizler Türkiye’nin güzelliklerini gördük sizleri de KKTC’de görmek ve misafir etmek istiyoruz. Anavatan ve yavru vatan olarak biz ayrılamayız, et ve tırnak gibiyiz” dedi.

Kahvaltı sonrası Öz, öğrencilere sendikamızı hatırlamaları adına hediyeler verdi.