Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ, EPSU ÜYESİ TÜRK SENDİKALARLA GERÇEKLEŞTİRİLEN İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, 7 Ocak 2021 tarihinde EPSU Genel Sekreteri Jan Willem ve EPSU üyesi Türk Sendikalar ile online gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

İstişare toplantısında HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikasının PSI ve EPSU’ya üyeliği müzakere edildi. TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK’e bağlı EPSU ve PSI üyesi sendikalar görüşlerini ifade etti.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Öz Sağlık-İş Sendikasının PSI ve EPSU’ya üyeliklerinin kabul edilmesine ilişkin HİZMET-İŞ Sendikamızın desteğini iletti.

“Öz Sağlık-İş’in PSI ve EPSU’ya üyeliğini destekliyoruz”

Toplantıda Öz Sağlık İş’in 2020’de EPSU’ya usulüne uygun olarak üyelik müracaatında bulunduğunu hatırlatan Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “Bu müracaatın üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra HİZMET-İŞ Sendikamızın hatırlatması ile birlikte EPSU sekretaryası tarafından üyelik başvurusunun değerlendirme süreci başlatılmış oldu. EPSU İcra Kurulu gerekli yazışmaların ardından Öz Sağlık-İş’in EPSU üyesi olarak kabulü yönünde bir karar oluşturdu. HİZMET-İŞ Sendikası olarak Öz Sağlık-İş’in PSI ve EPSU’ya üyeliğini destekliyoruz” dedi.

“Ortak sorunlarımıza PSI ve EPSU’nun çatısı altında ortak ortak çözümler üretmeliyiz”

HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK’in son yıllarda giderek ivmesi artan bir düzeyde ikili ve üçlü işbirliği yaparak sorunlara ortak çözümler ürettiklerini hatırlatan Öz, “Sorunlar konuşarak çözülür. Türkiye’de birlikte aynı platformda çalışan konfederasyonlar ve konfederasyonların temsilcileri olarak aynı zamanda Avrupa’da PSI ve EPSU’nun çatısı altında çalışmamız, ortak sorunlarımıza ortak çözümler üretmemiz gerekiyor. EPSU Tüzüğüne göre, ETUC üyesi konfederasyonlara bağlı sendikalar üyeliğe hak sahibidir. Bu nedenle biz HAK İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası olarak, bu prensip karara saygı duymakta ve yapılan üyelik başvurularına, karşı görüş bildirmemekte, aksine desteklemekteyiz. Biz Türkiye’deki işbirliğini Avrupa’da EPSU ve PSI çatısı altında da en üst düzey noktaya çıkartmak ve sorunlarımızın beraberce çözümü için bir yol haritası belirlemek istiyoruz” diye konuştu.

Öz, EPSU Genel Sekreteri Willem’i bilgilendirdi

Genel Başkan Vekilimiz Öz, toplantıda ayrıca EPSU Genel Sekreterine Türkiye’deki sendikal gelişmeler, taşeron işçilikle mücadele, işkolu düzenlemeleri ve bunun sonucunda gerçekleşen üye sayısı değişikliklerine ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda Uluslararası İlişkiler Daire Başkanımız Hamide Yüsra Erilli Kurumlu ve Uluslararası İlişkiler Daire Uzman Yardımcımız Burhan Yıldız’da yer aldı.