Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ, DÜZCE’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ, DÜZCE’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

Sendikamız HİZMET-İŞ ile Düzce Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.

8 Temmuz 2019 tarihinde Sendikamız ile Düzce Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı. İmza törenine Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz’ün yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Sakarya Şube Başkanımız Mehmet Mesut Gökdemir, Şube Yönetimimiz, Düzce Belediyesi personelleri ve basın mensupları katıldı. 3 yıl geçerli olacak sözleşmede taban ücretlerine iyileştirmeler yapıldı.

Uzun bir süreçten sonra böyle bir noktaya gelindiğini belirten Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz. “Örgütlenme sürecinde görev alan ve mücadele etmiş olan sabırla yanımızda duran arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Düzce’de bugüne gelebilmek adına epeyce sabırla yürümek zorunda kaldık. Bu sözleşme ve bundan sonraki sözleşmeler sayın başkanımıza kısmetmiş. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. Allah kendisine Düzce’ye hayırlı işler yapmayı nasip etsin” dedi.

Toplu iş sözleşmesine iyi diyebilmek için bazı kriterlerin olduğunu belirten Öz, “Bir toplu iş sözleşmesi çalışanların iş güvencesini sağlıyor mu, ücretleri zamanında ödeniyor mu ve çalışanlar arasında iş barışını sağlıyor mu? Biz bunlara bakıyoruz. Bunlar sağlanıyorsa bir sözleşme iyi bir toplu iş sözleşmesi diyebiliriz. Bizim Düzce’de istediğimiz budur. Biz başkanımızın dönemi içerisinde huzurlu bir şekilde iyi sözleşmelerin olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

BİZLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR

Çalışanlara da büyük görev düştüğünü hatırlatan Öz, “Bizlere de büyük bir görev düşüyor, çalışanlar olarak işimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Rızkımızı helalinden kazanmak adına en güzel çabayı da ortaya koyarsak yönetimin işini kolaylaştırırız. Yönetim de kendi yapması gerekenleri en güzel şekilde yapabilir ve bu sayede hep beraber rahat ederiz diye düşünüyorum. Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye, Belediye Yönetimine, Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli’ye, sizlere sendikamız adına teşekkür ediyor, bu sözleşmenin hayırlı olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

BİRBİRİMİZİ KIRMADIK

Süreci başından beri takip ettiğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Hem sendika tarafı olarak sizler hem de belediye tarafı olarak bizler birbirimizi kırmadan toplu iş sözleşmesini tamamladık. Bu sözleşmenin tamamlanmasından mutluluk duyuyoruz. Başkan olarak belediye personellerinin performanslarının artması için elimden geleni yapacağım. Hüseyin Öz’e,  Şube başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza ayırı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki sözleşmede daha güzel şartlarda birbirimizi anlayarak imzalarız. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sakarya Şube Başkanımız Mehmet Mesut Gökdemir de sözleşme töreni öncesi bir açılış konuşması yaptı.