Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ, DARBELERLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ SEMPOZYUMUNA KATILDI

GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ, DARBELERLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ SEMPOZYUMUNA KATILDI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, 11 Eylül 2021 tarihinde, ’27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a Darbelerle Mücadele Sempozyumu’na katıldı.

İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde bu sene altıncısı düzenlenen sempozyuma Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Av. Yasin Şamlı, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Cahit Özkan, Türkiye Hukuk Platformu Genel Sekreteri Av. Ahmet Akcan, konuşmacılar, katılımcılar ve basın mensupları katıldı.

Sempozyumda Darbelerle Mücadele Medya’nın, TBMM’nin, Hukukun ve Sivil Toplumun Kuruluşlarının rolleri ile ilgili oturumlar düzenlendi.

Sempozyumun ‘Darbe ile Mücadelede Sendikaların Rolü’ oturumunda konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “Darbeler neticesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Konfederasyonumuzun ve Sendikamızın çeşitli kademelerinde çalışan arkadaşlarımızın vatanımız için şehit ve gazi olduğunu kaydetti.

Darbeler döneminde en ağır faturayı her zaman işçilerin ödediğini belirten Öz, “1980 darbesinin hemen öncesi kurulan HAK-İŞ, darbeciler tarafından kapatıldı. Darbe dönemlerinde çıkarılan yasalar bugün itibarıyla değiştirilmiş olsa da getirdikleri tahribatları aşabilmiş değiliz” dedi.

Genel Başkan Vekilimiz Öz: “Hakkın ve Hukukun Yanında Olduk”

Demokrasimizin güçlendirilmesi için Türkiye’de yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini belirten Genel Başkan Vekilimiz Öz, “2010 referandumu başta olmak üzere 2017’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan referandum dahil olmak üzere bütün demokratik çalışmalara sonuna kadar destek verdik, sahada olduk. Bu anlamda toplantılar ve mitingler organize ettik. Hakkın ve hukukun yanında olmak adına bunları gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“Meydanlara İnen Vatandaşlarımız Korkulardan Arınmış Bir Şekilde Darbeye Karşı Durdu”

15 Temmuz günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu sayesinde darbe girişiminin sonuçsuz kaldığını belirten Genel Başkan Vekilimiz, “Cumhurbaşkanımızın darbe günü yaptığı açıklamalarla hem Ankara’da hem İstanbul’da bütün vatandaşlarımız Cenabı-ı Allah’ın bir lütfu ve ikramı olarak meydanlarda yerini aldı ve nihayet milletimiz, bu darbeyi bertaraf etti. O gece meydanlara inen vatandaşlarımız korkulardan arınmış bir şekilde darbeye karşı durdu. Cenab-ı Allah bir daha benzeri durumları yaşatmasın” dedi.

Genel Başkan Vekilimiz Öz’den, Darbelere Karşı Devlet ve Sivil Toplum İşbirliği Önerisi

Darbeleri önlemek için Devlet ve Sivil toplum kuruluşları arasında bir kanal oluşturulması gerektiğini belirten Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Devlet ve STK’ların bir diyalog ile yürümesi lazım. Bütün sivil toplum örgütlerinin arasında sağlıklı bir diyalog mekanizması olması lazım. Şüphesiz bu ülkede darbe yanlısı insanlar olabilir ama darbe karşıtı ve hukuka bağlı birçok insan var. Bu kanal açılmadığı müddetçe, bu kanal işletilemediği müddetçe, böl parçala yönet taktikleri sonunda galip geliyor. Dolayısıyla bu kanalı açabildiğimiz ve iyilerle, ülkesini ve milletini sevenlerle işbirliği yapabildiğimiz oranda başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Demokratik Gelişmeye İhtiyacımız Var”

Sorunların çözümü için demokrasimizin geliştirilmesi gerektiğini belirten Öz, “Demokratik gelişmeye kesinlikle ihtiyacımız var. Biz demokrasiyi bir yerlere hapsettiğimiz müddetçe sonuç alamıyoruz. Nihayetinde demokrasi işlemediğinde bunun bedelini hem ülke hem de millet olarak hep beraber ödüyoruz” şeklinde konuştu.