Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ: AĞIT YAKMAK YERİNE ÇABA SARF ETMELİYİZ

GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ: AĞIT YAKMAK YERİNE ÇABA SARF ETMELİYİZ

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, 6 Ocak 2019 tarihinde Mobbing Eğitim, Yardım ve Araştırma Derneği (MEYAD) İzmir Temsilciliği tarafından İzmir Kız Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘İzmir Buluşması’ seminerine katıldı.

Seminere Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz’ün yanı sıra, MEYAD Genel Başkanı İsmail Akgün, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, MEYAD İzmir Temsilcisi Oktay Üşümez, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, İzmir İl Başkanımız Bürhanettin Barbak, Manisa Şube Başkanımız Turan Karafil ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, seminerde, kadroya geçen taşeron emekçilerin geçiş sürecinde yaşadıkları sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“İŞKOLU 2020’YE KADAR STABİLDİR”

Geçiş sürecinde işkolu meselesi tartışmasının halen devam ettiğine dikkat çeken Öz, “Sendikanın biri geliyor, iş kolunuz bende bana üye olacaksınız’, öbürü geliyor farklı bir şey söylüyor. Arkadaşlarımız şunu bilsinler, 31 Ekim 2020 tarihine kadar herkesin işkolu stabildir. Herkes bulunduğu işkolunda 31 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Hiçbir sorun yok, bunun aksini söyleyen kendini inkâr ediyor demektir. Bizans oyunlarıyla işkolu değiştirilemez. Kimse işçinin mülkiyetini kendinde görmesin. İşçi arkadaşlarımız kendi iradelerine sahip çıktıkları müddetçe bu tür oyunlara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

İşçilerin kadroya geçtikten sonra bazı memurların tacizine uğradığını belirten Öz, Türkiye olarak bunun aşılması gerektiğini ifade etti.

GEÇİŞ SÜRECİNDE YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ORTAK KOMİSYON ÖNERİSİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile HAK-İŞ olarak görüşme yaptıklarını kaydeden Öz,  görüşmelerde, 2 Nisan 2018’de kadroya geçen işçilerin gerek ücret ve sosyal hakları yönünden gerekse çalışma ilişkisi içerisinde karşılaştıkları olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek için ortak komisyon oluşturulması gerektiğini ilettiklerini aktardı.

Komisyon için çalıma yapıldığı bilgisini paylaşan Öz, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bir komisyon oluşturulduğu takdirde inanıyorum ki, buradan hareketle atılacak adımlar dalga dalga bütün Türkiye’ye yayılacak ve bugün karşılaştığımız birçok sorunu beraberce çözmüş olacağız” diye konuştu.

“AĞIT YAKMAK YERİNE ÇABA SARF ETMELİYİZ”

Sorunların çözümü için çalışanlara da önemli görevler düştüğünü belirten Öz, şu ifadeleri kullandı: “Var olduğunuz yerde devam ederseniz, mücadeleyi başkaları kazanır. Var olduğunuz yerde durmadan, yerinizde saymadan, hep önünüze bakarak ileriye yürümek ve bu mücadeleyi ileriye taşımak zorundasınız. Bu mücadelenin ileriye taşınması için de üzerimize düşeni her zaman yapmak gerekiyor. Çalışan arkadaşlarımız açısından söylemek gerekirse, biz ağıt yakmak yerine çalışmalıyız, çaba sarf etmeliyiz, kendimizi geliştirmeli, performansımızı yükseltmeliyiz. Bilgi dağarcığınızı artırmak aynı zamanda sizin performansınızı da yükseltecektir. Bununla beraber o müessesinin, kamu kurumunun, işletmenin vazgeçilmezi olacaksınız. Buradaki bütün arkadaşlarımız şüphesiz bizim teşkilatımızın yereldeki liderleri ve önderleridir. Bu hareket bir işçi hareketi ise, bu hareketin başarısı hareketin içinde bulunan insanların başarısıyla ortaya çıkacak. Siz ne kadar güçlüyseniz bu hareket de o kadar güçlü. Siz ne kadar zayıfsanız bu hareket de o kadar zayıf. Biz birbirimize kenetlenmeli ve inanmalıyız. En zayıf halkamızın gücünü en yukarıya çıkaracak bir irade ortaya koyarak, geleceğe hep beraber yürümeliyiz.”

“ASGARİ ÜCRETİN BİLİNMESİ GEREKİYOR”

Asgari ücrette yapılan zamma da değinen Öz, “Asgari ücretin açıklanmasından sonra, asgari ücret dışında çalışanlar hakkında yeni yeni şeyler ortaya atıldı. Asgari ücretin bilinmesi, asgari ücret altında kimsenin çalıştırılamayacağının anlaşılması lazım. Açıklanan rakamın üzerine geçim indirimi eklenecek, bunun üzerine Yüksek Hakem Kurulu’nun yüzde 4 zammı uygulanacak, 1 Temmuz’da bir yüzde 4 daha uygulanacak” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARIMIZLA YÜZLEŞMEK ZORUNDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik’ sözlerini hatırlatan Öz, “Hükümet çalışanları enflasyona ezdirmemek için olumlu bir politika izledi. Bugün de ezdirmeyeceğine inanıyoruz, ama sadece inandıklarımızla kalırsak belki de ezileceğiz. Böyle bir sorunumuz var, bu sorunumuzla çalışanlar olarak yüzleşmek zorundayız. O nedenle inandıklarımızla kalmadan, kendi hakkımızı teslim etmek adına, kadroya geçen ve KİT’lerde kadro kapsamı dışında kalan işçilere enflasyon oranında zam yapılmaması için bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanyaya bütün arkadaşlarımızın destek vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.