Ana Sayfa » Haberler » EMEKÇİLERİN HAKLARINI GASP EDEN HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİNE KARŞI OTURMA EYLEMİ BAŞLATTIK

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan emekçilerin geriye dönük alacaklarını ödemeyen hastane yönetimine karşı oturma eylemi başlattık.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde yapılan basın açıklaması ile başlatılan oturma eylemine; Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Recep Dere, Ankara 5 No’lu Şube Başkanımız Murat Demirtaş, Ankara 7 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Genç, Hukuk Müşavirimiz Av. Hacer Türk Albayrak, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi emekçileri ve basın mensupları katıldı.

Yıldız: “Sesimize Kulak Verin”

Hacettepe Üniversitesi’nin Türkiye’nin gözde kurumlarından biri olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, “Derdimiz asla Hacettepe Üniversitesi Hastanesi yöneticileri ile bir sorun yaşamak değil. Bizim buradaki amacımız; imzalanmış toplu iş sözleşmemizden doğan hakların emekçilere eksiksiz verilmesidir.  Hacettepe Üniversitesi Hastanesi yöneticileriyle defalarca görüşmemize rağmen bir sonuç alınamıyor. Pandemi döneminde ülkemizin göz bebeği sağlık çalışanlarına reva görülen bu uygulama kabul edilemez. Hacettepe yönetimine buradan bir kez daha sesleniyoruz: Sesimize kulak verin ve mağdur olan bu arkadaşlarımızın mağduriyetini bir an önce giderin” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız’ın açıklamaları sonrası basına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde 2017, 2018 ve 2019’da örgütlü ve yetkili sendikaydı. Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde çalışan emekçiler adına o dönem yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi, Yüksek Hakem Kurulu’ndan 25 Şubat 2020 tarihinde çıkmıştır. Toplu iş sözleşmesi, geriye dönük olarak 15 ayı (Ocak 2017-Nisan 2018 dönemi) kapsamaktadır.

Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan toplu iş sözleşmesi gereği, emekçi arkadaşlarımızın 15 aylık geriye dönük ücret alacakları bulunmaktadır. Ancak Hacettepe Üniversitesi yönetimi, toplu iş sözleşmesinin gereklerini yerine getirmemektedir.

Arkadaşlarımızın 15 aylık geriye dönük alacaklarını ödemediği gibi ödeme yönünde de olumlu bir adım atmamaktadır.

Hakları ödenmediği için mağduriyet yaşayan arkadaşlarımız, Koronavirüsün ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren gece-gündüz demeden, evinden, eşinden, çocuklarından ayrı kalarak özveriyle çalışan emekçilerdir. Aynı özveriyi hayatlarını riske atarak devam ettirmektedirler. Öyle ki bu arkadaşlarımızın pandemi sürecindeki çalışmaları sınırlarımızı aşarak tüm dünyaya örnek olmuştur. Pandemi sürecinde canla başla çalışarak milletimizin takdirini kazanan bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Maalesef, arkadaşlarımız emeğinin, fedakârlığının ve içinde bulunduğu riskin karşılığında ödüllendirilmeyi beklerken, hakları gasp edilmiştir. Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde çalışan bini aşkın emekçi arkadaşımız, aylardır, toplu iş sözleşmesinden doğan haklarının hayalini kurmaktadır. HİZMET-İŞ Sendikası olarak Hacettepe Üniversitesi Rektörümüz, rektör yardımcılarımız ve ilgili yöneticilerimiz ile konuyla ilgili olarak defalarca görüştük ama çözüme yönelik tavır göremedik.

Ülkemizin önemli ve başarılı sağlık kuruluşlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi’nin, emekçi arkadaşlarımıza yönelik haksız tutumdan vazgeçmesini istiyoruz.

Hacettepe Üniversitesi yöneticilerine buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz:

Emekçi arkadaşlarımızın geriye dönük haklarına gözlerinizi kapamayın.

Onları hayal kırıklığına uğratmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Çünkü onlar, ücret ve sosyal hakların en güzelini fazlasıyla hak etmektedirler.

HİZMET-İŞ Sendikası olarak, emekçi arkadaşlarımızın sözleşmeden doğan haklarının alınması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Haklı davamızdan kesinlikle vazgeçmeyeceğiz.

Hakları gasp edilen işçi arkadaşlarımız birlikte, OTURMA EYLEMİ’mizi başlatıyoruz.

Eylemimiz, arkadaşlarımızın hakları ödenene kadar devam edecektir.

Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın haklarının ödenmesi için her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”