Ana Sayfa » Haberler » ÇANAKKALE ŞUBEMİZİN GENEL KURULU ÇOŞKU İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇANAKKALE ŞUBEMİZİN GENEL KURULU ÇOŞKU İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 13 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı genel kurula; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Şube Başkanımız Vedat Yılmaz, Manisa Şube Başkanımız Turan Karafil, Trakya Şube Başkanımız Aykut Aktemur, Bursa Şube Başkanımız Mustafa Yavuz,  Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Öz Sağlık-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Elif Sağlam, Öz Sağlık-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Recep Esen,  Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan, HAK-İŞ’e bağlı Sendikaların Çanakkale İl Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının Çanakkale Temsilcileri, Çanakkale Şube delegelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurul, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir’in divan başkanlığında yapıldı.

“Zorlu Bir Süreçten Geçtik”

Genel kurula hitaben video konferansla bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çanakkale şubemizi gösterilen başarıdan dolayı kutladı.

“İlk Örgütlülüğümüz Biga Belediyesinde”

HİZMET-İŞ Sendikamızın Çanakkale’de ilk örgütlülüğü Biga Belediyesinde gerçekleştirdiğini kaydeden Arslan, Evreşe, Ezine, Geyikli, Gümüşçay, Lapseki, Terzialan, Umurbey ve Eceabat belediyelerinde çalışan emekçilere sendikamıza teveccühlerinden dolayı teşekkür etti.

“Çanakkale’de Destan Yazdık”

2019 yerel seçimlerinden sonra bir kısım belediyelerde üyelerimizin baskı ve tehditle istifa ettirildiğini hatırlatan Arslan, “Çanakkale Bayramiç Belediyesi’nde bir destan yazdık. Arkadaşlarımız mücadeleyi destanlaştırdılar. İstifaya direndiği için işten atılan üyelerimizin davalarını kazandık, bir bölümü işlerine geri döndüler” dedi.

“Üyelerimiz Baskı ve Tehdit Altında”

HAK-İŞ’e bağlı sendikalara yönelik baskı, haksızlık, adaletsizlik ve mobbinglerin hala devam ettiğini belirten Arslan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütün birimlerinde üyelerimiz her gün baskı ve tehdit altındalar. Bu düpe düz, işçilerin demokratik örgütlenme hakkına yönelmiş bir saldırıdır. HAK-İŞ’e bağlı sendikaları tasfiye operasyonudur. Sendikal değerlerle uyuşmayan akıl ve ahlak dışı baskılar, emekçi kardeşlerimiz nezdinde karşılık bulmamaktadır. Nitekim karşılık bulmadığı için tehdit ve yıldırma operasyonlarına başvuruyorlar. Tüm tehdit, baskı ve yalan vaatlere aldanmayarak dik duran emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Emekçi kardeşlerimizin yanındayız, arkasındayız, beraberiz” dişe konuştu.

“Kit’lerdeki Taşeron Emekçiler İçin Mücadelemizi Sürdürüyoruz”

HAK-İŞ’in taşeron emekçilerine sorununu çözen bir Konfederasyon olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Arslan, “Nasıl ki 1 milyona yakın arkadaşımızı kamuda ve belediyelerde kadrolarına kavuşturduysak, KİT’lerdeki yaklaşık 80 bin arkadaşımızı da kadrolarına kavuşturmak için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

“15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

Bu yıl 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin 5. yılına ulaşıldığını belirten Arslan, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. HAK-İŞ olarak bütün üyelerimizle ve milletimizle 15 Temmuz’u anmaya ve o gece yaşananları milletimize ayrıntılı bir şekilde hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.

“15 Temmuz’da En Ön Saflarda Yer Aldık”

“15 Temmuz, milletimizin bir direnişi, bir mücadelesi, bağımsızlığına, özgürlüğüne, devletimizin bütünlüğüne sahip çıkan tarihte emsali ve benzeri görülmemiş bir halk hareketidir” diye konuşan Arslan, şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesi HAK-İŞ mensupları en ön saflarda yer aldı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. HAK-İŞ olarak her türlü teröre karşı milletimizin, devletimizin yanında, ülkemizin birlik ve beraberliğinin yanında mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. HAK-İŞ’i HAK-İŞ yapan en önemli değerlerden birisi de milletimizin kendisi olmaktır. Tarih boyu yürüyüşümüzün bize kazandırdığı müktesebatımız, tarihi değerlerimiz, inançlarımız, kültürümüz, medeniyetimizin bütün unsurlarını sendikal hareketin içerisine dahil etmek ve modern sendikal kültürden de yararlanarak yeni bir sendikal anlayış inşa etme çalışmamızı devam ettireceğiz.”

“Gelecek ve Medeniyet Mücadelesi Veriyoruz”

HAK-İŞ mücadelesinin sadece sendikal mücadele olmadığını vurgulayan Arslan, “Mücadelemizin bir gelecek mücadelesi, bir medeniyet mücadelesi, değerler mücadelesi ve bu değerlerimizle birlikte erdemli bir sendikal inşa gayretidir” dedi.

Genel Başkan Vekilimiz Öz: “Çanakkale Tarihe Not Düşmüş Bir Şehirdir”

Genel Kurulu hitaben konuşmalarını gerçekleştiren HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “Çanakkale dünümüzün, bugünümüzün ve yarınımızın teminatı olan bir şehirdir. Ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz açısından tarihe not düşmüş olan Çanakkale’nin geçilemez olduğunu, bu ülkenin evlatlarının kanlarıyla dünyaya gösterdiği bir beldedeyiz, bir bölgedeyiz” dedi.

“Çanakkale Dünün, Bugünün ve Yarının Teminatıdır”

Çanakkale’yi dünün, bugünün ve yarının teminatı olan bir şehir olarak nitelendiren Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Böylesine güzel topraklarda bulunmaktan duyduğumuz mutluluğu huzuru paylaşmak isterim. Ülkemiz ve milletimiz açısından kıymetli olan bu şehirde sendikamızın Şube Başkanlığı’nın oluşturulmuş olmasından ve bugün 1. Genel Kurulu’nu gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

2019 seçimlerinin hemen arkasından ortada hiçbir neden yokken Bayramiç Belediyesindeki üyelerin işten çıkarıldıklarını anımsatan Öz, “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ açısından Çanakkale’de bu günlere gelmek, bugün gerçekleştirdiğimiz 1. Olağan Genel Kurulumuzu yapmak kolay olmadı” dedi.

“Nerede Haksızlığa Uğrayan Birisi Varsa Yanındayız”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak nerede haksızlığa uğrayan zulüm gören birisi varsa onun yanında olmalıyız diyen Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “Bu anlayışla Bayramiç Belediyesinde çalışan arkadaşlarımız için hep beraber mücadele ettik. Bu yeryüzünde bu ülke var oldukça hakkın yanında olanlarla haksızlık yapanlar hep karşı karşıya gelecekler. Önemli olan bizim teşkilat mensupları olarak hep hakkın yanında olmamızdır” sözlerine yer verdi.

Öz, “Çanakkale’de Biga Belediyesi örgütlenmesinden itibaren görev alan ve yeni yönetimde görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Çanakkale İl Başkanlığımızın kuruluşundan itibaren katkı veren bütün teşkilatımıza, çalışanlar adına hizmet veren bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2 gün sonra 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün 5’inci yıldönümü olduğunu anımsatan Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Bu vesileyle Çanakkale şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesi ülkemizin birliği, beraberliği, milletimizin bağımsızlığı için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Özdemir: “HAK-İŞ ile Çalışmak Bir Ayrıcalıktır”

Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin önemine dikkat çekti.

Şehit kanları ile sulanmış, ülkemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren zaferlerin kazanıldığı topraklarda Genel Kurul yapmanın gurur verici olduğunu belirten Özdemir, “Çanakkale her türlü övgüye değer bir şehir. Bu şehirde şube genel kurulu yapmak bizim için bir onur kaynağıdır. Amacımız Çanakkale’deki tüm emekçileri HAK-İŞ çatısı altında toplamaktır. HAK-İŞ ile çalışmak bir ayrıcalıktır. HAK-İŞ’in olduğu yerde birlik olur, kardeşlik olur, huzur olur. HAK-İŞ’ kurulduğundan beri amacı tektir; emekçilere hizmet etmektir” dedi.

Genel Kurulda Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Şube Başkanımız Vedat Yılmaz, Bayramiç Belediyesi’nden haksız ve hukuksuz şekilde işten atılan üyemiz İsmail Can ve Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da birer konuşma gerçekleştirdi.

Şube Başkanlığımıza Vedat Yılmaz Seçildi

Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda Çanakkale Şube Başkanlığına Vedat Yılmaz seçilirken, Şube Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Davut Aydın ve Fatih Mehmet Onat seçildiler.