Ana Sayfa » Haberler » BİGA BELEDİYESİ İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

BİGA BELEDİYESİ İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Biga Belediyesi Kent Hizmetleri A.Ş. ile HİZMET-İŞ arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz ile Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan arasında imzalandı.

7 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkan Vekilimiz ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale İl Başkanımız Vedat Yılmaz, iş yeri sendika temsilcilerimiz, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Törende yaptığı konuşmada ülkemizin son günlerde zorlu ve üzücü hadiseler yaşadığını hatırlatan Genel Başkan Vekilimiz Öz, “İki farklı duyguyu hep beraber bir arada yaşıyoruz. Bir taraftan bizi derinden sarsan haberler vesilesiyle yüreğimiz acıyor, içerimiz kan ağlıyor, üzüntüsünü hep birlikte yaşıyor, diğer taraftan Biga Belediyemiz ile sendikamız arasında sizlerin geleceğini, istikbalini, ekmeğini, kazancını ilgilendiren önemli bir akşamı birlikte yaşıyoruz. HİZMET-İŞ Sendikası olarak Biga’da yeni değiliz, 15 yıldır Biga’da örgütlüyüz. 2014-2019 yılları arasında belediyemizin yönetiminin el değiştirmesi neticesinde ne yazık ki arkadaşlarımız sendikamızdan ayrılmak zorunda bırakıldı. Ancak 31 Mart seçimlerinden sonra tekrar bir araya geldik. Bunun için de Cenabı Allah’a Hamd ediyorum, sizlere çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’deki 14 Milyon Çalışanı Kucaklamayı Ümit Ediyoruz

Biga’da üyelerimiz ile yeniden birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz, “Bu birlikteliği sağlamış olmamız bizim açımızdan çok önemlidir. Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. 14 milyon çalışanımızı kucaklamayı amaç edinmiş bir konfederasyonun üyesiyiz. Ülkemizin dört bir yanında her bir emekçi kardeşimiz HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın çatısı altında yer alsın istiyoruz” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesiyle hem kadrolu hem de Biga Belediyesi’nin personel şirketinde çalışan emekçilerin ücretlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde artışlar sağlandığını belirten Öz, şöyle konuştu: “Bu toplu iş sözleşmelerinin gerçekleştirilmesinde ve imza aşamasına gelinmesindeki emeğinden dolayı Biga Belediye Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Biz 300 binden fazla üyesi olan büyük bir aileyiz. Evlatlarımızda, çocuklarımızla beraber yaklaşık 3 milyon kişilik bir aileyi temsil ediyoruz. Biga’da böylesi güzel bir sözleşmeye imza atmaktan, sizin evinize huzurla gitmenize vesile olmaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Toplu iş sözleşmesinin Biga Belediyesi ve bütün arkadaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Taşeron Sorunu Türkiye’de Ortadan Kaldırıldı

Taşeron sisteminin ortadan kaldırılması için Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikamızın çok büyük mücadele verdiğini hatırlatan Öz, şunları kaydetti: “Türkiye’de taşeron sorununun ortadan kaldırılması için çok büyük bir mücadele verdik. Özellikle 2013 yılından başlamak üzere, Konfederasyonumuzun ve Sendikamızın öncülüğünde kamuda ve yerel yönetimlerde çalışan taşeron firmaların kaldırılması, kamuda ve yerel yönetimlerde çalışan kardeşlerimizin kamunun ve yerel yönetimlerin sürekli işçi pozisyonlarına geçilmesi için çok yoğun bir mücadelenin içerisinden geçtik. 2014 yılında Ankara’da büyük bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıdan sonra kardeşlerimizin üye olması için büyük bir çaba ortaya koyduk. Bu çabaların neticesinde ilk olarak taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımızın kıdem tazminatlarının, yıllık izinlerinin, ücretlerinin garanti altına alındığı, toplu iş sözleşmesi özgürlüğünün ve sendikalı olma haklarının getirildiği ilk yasal düzenlemenin getirilmesine vesile olduk. 6552 sayılı kanunun çıkmasında Konfederasyonumuz ve sendikamızın takdirin ötesinde büyük bir emeği olduğunu sizlere ifade etmek istiyorum. 2014 yılından sonra, kamuda ve yerel yönetimlerde arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmelerini hep beraber imzaladık. 2017 yılının Aralık ayında sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada taşeron uygulamasına son verildiğini ilan etti. 6 Aralık’tan itibaren işleyen süreçte taşeronda çalışan yaklaşık 1 milyon arkadaşımız hem kamuda hem de yerel yönetimlerin kadrolarında 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile yerlerini aldılar. Böylece kamuda ve yerel yönetimlerde büyük bir rahatlamanın önü açılmış oldu. Bu düzenlemeden istifade edemeyen arkadaşlarımız var ve biz, sendika ve konfederasyon olarak onların da kadroya geçmesi için mücadelemizi devam ettiriyoruz.”

Taşerondan kadroya geçen emekçilerin ücretleriyle ilgili olarak iki yıl geçiş süreci öngörüldüğünü belirten Öz, “Bu geçiş süreci içerisinde emekçi kardeşlerimiz Yüksek Hakem Kurulu’nun ilke ve prensip kararlarını içeren toplu iş sözleşmesine tabiler. Ancak bugün burada, geçiş sürecinden çok daha önce sizlere ücret ve sosyal hakları tanımış olması vesilesiyle belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizleri tekrar konfederasyonumuz adına ve sendikamız adına saygıyla, hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da belediyede çalışan işçiler için güzel bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Çanakkale İl Başkanımız Vedat Yılmaz da bir teşekkür konuşması yaptı. Yılmaz, toplu iş sözleşmesinin sendikamız, belediye ve üyelerimiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.