Ana Sayfa » Haberler » BAYINDIR BELEDİYESİ İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ’ÜN KATILIMIYLA İMZALANDI

Sendikamız ile İzmir’e bağlı Bayındır Belediyesi iştiraki BYNDR A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezinde, 26 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkan Vekilimiz ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, İzmir Şube Başkanımız Gültekin Şimşek, BYNDR A.Ş. Genel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Akgün, BYNDR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ekeroğlu, Bayındır Belediye Başkan Yardımcıları, iş yeri sendika temsilcimiz ve üyelerimiz katıldı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını dileyen Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “Koronavirüs’ün ülkemizde görülmeye başlandığı günden itibaren HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak, gelişmeleri an be an yakından izledik. Tedbir ve taleplerimizi süratle hayata geçirdik. Ürettiğimiz çözümlerle, üyelerimize rehberlik eden yönlendirmelerle, önde olduk, öncü olduk. Online toplantılarla, tek tek, fakat birlikte olmanın yol ve yöntemlerini oluşturduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nda yer aldık. Bakanlarımızla Koronavirüs istişare toplantılarına katıldık. İşten çıkarmaların yasaklanması için, ücretli izin uygulamasına gidilmesi için, İdari izinlerin ayrım yapılmaksızın kullandırılması için verdiğimiz mücadele, emekçiler lehine önemli bir kazanıma dönüştü. Üyelerimizi yalnız bırakmadık, sorumlu davrandık” dedi.

Öz: “Emekçilerin Pandemi Sürecinde Hak Kaybı Yaşamamaları için Yoğun Çalışmalar Yürüttük”

Ek ödemenin işçi-memur ayrımı gözetilmeksizin, sağlık sektöründe hizmet veren bütün alışanlara eşit şekilde uygulanmasını talep ettiklerini Belirten Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Çalıştıkları belediyelerde tüm risklere rağmen görevlerini başarıyla devam ettiren kardeşlerimiz, salgın sürecinde ülkemizin başarısı adına üzerine düşeni yapmış, normalleşme döneminde de fazlasıyla yapmaya devam etmektedir. Güçlü Türkiye’nin en büyük destekçisi olan sizlerin bu süreçte yaptıkları, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadele gibi, tıpkı 15 Temmuz hain darbe girişiminde verilen mücadele gibi gelecek nesillere örnek olacaktır. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak bizler de bu paha biçilmez özveriyi gösteren değerli kardeşlerimizin sıkıntılarını, dertlerini gerekli makamlara iletmek ve salgından dolayı hak kaybına uğramamaları için yoğun çalışmalar yürüttük” şeklinde konuştu.

“Ücretler ve Sosyal Haklarda %18.35 Oranında Artış Sağlanmıştır”

İzmir emekçileriyle büyük bir aile olduklarının altını çizen Öz, “İzmir’de HAK-İŞ olarak 15 bin, HİZMET-İŞ olarak 6 bine yakın üyemiz var. İzmir’i önemsiyor ve değer veriyoruz. Ayrıca Bayındır ilçemizinde kıymeti harbiyesi ise bizim için her daim yüksek olmuştur. Belediye Başkanımız Uğur Demirezen’i, Koronavirüs sürecinde yürüttüğü çalışmalardan ötürü hepinizin önünde bir kez daha gönülden kutluyorum. Bugün burada imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle ulaşılan rakamlar, sözleşmenin başarısının önemli göstergelerinden olmakla birlikte, adil bir sözleşme olmuştur. Sözleşmeyle arkadaşlarımızın ücret ve sosyal haklarında ortalama yüzde 18,35 oranında artış sağlanmıştır. Enflasyon oranının üstünde gerçekleştirilen artışın emekçilerimiz için bereketli olmasını diliyorum. Başta Bayındır Belediye Başkanımız ve İzmir Şube Başkanımız olmak üzere, sözleşmede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Demirezen: “Sıkıntılı Sürece Rağmen Çalışanlarımızın Ücretlerini ve Sosyal Haklarını  İyileştirdik”

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Bayırdır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ise, “Önce insan, önce emek dedik. HİZMET-İŞ Sendikamız ve çalışanlarımızla toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Bulunduğumuz sıkıntılı sürece rağmen çalışanlarımızın ücretlerini ve sosyal haklarını  iyileştirdik. Rabbimize şükürler olsun. Alınan ücretleri çalışanlarımız aileleriyle birlikte sağlık, sıhhat ve ağız tadıyla yesinler. Toplu iş sözleşmemiz hayır ve uğurlu olsun” dedi.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinde konuşan İzmir Şube Başkanımız Gültekin Şimşek ise, “Toplu iş sözleşmemizin imzalamasında emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zor günlerde imzalanan toplu iş sözleşmesi tüm emekçilerine hayırlı olsun” şeklinde konuştu.