Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN’DAN BAKAN AKAR’A DESTEK ZİYARETİ

ARSLAN’DAN BAKAN AKAR’A DESTEK ZİYARETİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da aralarında bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyeti 1 Aralık 2020 tarihinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı ziyaret etti.

Ziyarete, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, TOBB, TESK, KAMU-SEN, MEMUR-SEN, TİSK, TÜRK-İŞ başkan ve temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Alpaslan Kavaklıoğlu, Şuay Alpay ve Muhsin Dere katıldı.

“Milletimiz Sizinle Beraber”

Ziyarette konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Mustafa Kemal Atatürk’ün “İç cepheyi sağlam tutmalıyız” sözünü anımsatarak, “Ne yapıp edip içerideki dayanışmayı, birlikteliği sağlamamız gerekiyor. Böyle bir anda, ordumuzun ve Bakanlığımızın hak etmediği ifadelerden dolayı gerçekten çok üzgünüz. Milletimiz inanıyorum ki asla kabul, tasvip etmiyor. Bunun için zat-ı aliniz, komutanlarımız hiç moralinizi bozmayın. Milletimiz sizinle beraber” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, heyetin Türkiye’deki örgütlü sivil toplum meslek kuruluşlarının tamamını temsil ettiğini belirterek, her zaman TSK’ye müteşekkir olduklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, kendilerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Dayanışma içinde olunmasının önemine değinen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İyi işlerde birbirimizi teşvik edecek, destekleyeceğiz. Elimizden gelen yardımı sağlayacağız. Amacımız, görevimiz bu, millet dediğimiz bu. İleri gidenler hep bu şekilde çalışanlardır” şeklinde konuştu.

Ayrımcılığın zafiyete neden olacağını vurgulayan Bakan Akar, “Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmamamız, bu konularda dayanışmamızı her zamankinden daha fazla sürdürmemiz gerekmektedir” dedi.

“Şiddetle Kınıyor, Reddediyoruz”

Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhindeki ifadelere tepki gösteren Akar, şu ifadelere yer verdi: “Hangi sebeple olursa olsun, birilerinin çıkıp da Silahlı Kuvvetleri, orduyu özne olarak kullanıp onu ‘satılmış’ kelimesi ile yan yana koymaları gerçekten akla ziyan bir husus. Amacı, maksadı, nasılı, nedeni ne olursa olsun. Böyle bir şey konuşulamaz, bunu şiddetle kınıyor, reddediyoruz. Böyle bir şey olamaz. TSK mevcut çerçevede hukuk nizamı içinde yapılması gerekeni yapıyor. Şeffaflık had safhada. Her şeye açık. Devletin ilgili, yetkili kurumları her an gelip her şeyi denetleyebilir. Her şey açık, saklı-gizli bir şey yok. Fakat buna rağmen bu şekilde ifadelere muhatap olmak gerçekten bizi üzüyor.”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de destek ziyaretinden dolayı heyete teşekkür etti. Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Güler, şu ifadelere yer verdi: “Türk Silahlı Kuvvetleri, karada, denizde ve havada kendisine verilen her görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiştir. Bundan sonra da aynı şekilde canı pahasına başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bir milletvekilinin Silahlı Kuvvetlerimiz için ‘satılmıştır’ gibi bir ifadeyi kullanması hiç hoş olmamıştır, çok yanlıştır. İnanıyorum ki hukuk da bunun gereğini yerine getirecektir. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz.”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve TİSK Başkanvekili Celal Koloğlu da Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhindeki söylemleri kınayarak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a desteklerini ifade ettiler.