Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, ÜYEMİZİN İFTAR SOFRASINA KONUK OLDU

ARSLAN, ÜYEMİZİN İFTAR SOFRASINA KONUK OLDU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Mayıs 2019 tarihinde, Türkiye Merkez Bankası’nda işçi olarak çalışan üyemiz İbrahim Sağlamyürek ve ailesinin iftar sofrasına konuk oldu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Recep Dere ile Ankara 2 No’lu Şube  Kadın Komite üyelerimiz eşlik etti.

Sağlamyürek ailesi tarafından sevinçle karşılanan Arslan ve beraberindekiler, kurulan yer sofrasında hep birlikte iftar yaptılar.

İbrahim Sağlamyürek’in 696 sayılı KHK ile sağlanan kadroda kapsam dışı kaldığını öğrenen Arslan, üzüntülerini dile getirdi.

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in uzun yıllar vermiş olduğu mücadele sonunda 1 milyona yakın taşeron işçinin sürekli işçi kadrosuna alındığını ve bunlardan 300 bininin HAK-İŞ üyesi olduğunu belirten Arslan, kapsam dışı kalan taşeron emekçilerin 40 bininin HAK-İŞ üyesi olduğunu anımsattı.
Kapsam dışı kalan taşeron emekçilerin sürekli işçi kadrosuna kavuşmaları için bir yol haritası oluşturduklarını ve mücadeleye aynı şekilde kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Arslan, “696 sayılı KHK kapsamı dışında kalan KİT’lerdeki arkadaşlarımızın kadro almaları için mücadelemizi devam ettireceğiz. Kadro onların da hakkıdır. Bütün taşeron emekçilerin kadrolarına kavuşacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Arslan, emekçi İbrahim Sağlamyürek’in çocuklarıyla yakından ilgilenerek, günün anısına hediye takdim etti.

Arslan, Sağlamyürek’e Türk bayrağı işlemeli Kur-an’ı Kerim hediye etti. Sağlamyürek ise Arslan’a Türkiye haritası görünümünde bir isimlik hediye etti.