Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » ARSLAN, BURSA ŞUBEMİZİN EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

ARSLAN, BURSA ŞUBEMİZİN EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

ARSLAN, MARMARA BÖLGE 3. GRUP EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Kasım 2021 tarihinde Bolu’da Bursa Şubemize yönelik devam eden Marmara Bölge 3. Grup Eğitim Semineri’ne katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin’in koordinatörlüğünde yürütülen eğitim seminerine Bursa Şube Başkanımız Mustafa Yavuz, şube başkan yardımcıları, işyeri sendika temsilcileri ve komite başkanları katıldı.

ARSLAN: “ASGARİ ÜCRET 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN GEÇİM ÜCRETİ OLARAK BELİRLENMELİ”

Eğitim seminerinde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Asgari ücretin bir kişilik çalışan için değil, işçinin ailesi de hesaba katılarak 4 kişilik bir ailenin geçim ücreti olarak belirlenmesini istiyoruz” dedi.

“Asgari ücret uygulanan en düşük ücret olarak değil, Türkiye’de imzalanan en büyük sözleşme olarak kabul edilsin istiyoruz” diye konuşan Arslan, “Özel sektördeki çalışanların yarısı asgari ücrette çalışıyor. Asgari ücret belirlenirken devlet hem işçileri düşünmek, hem de bu ücretleri veremeyecek durumda olan işverenlere vergi, sigorta ve benzeri teşvikler yapmak zorunda. Denge zor bir iştir, hükûmet dengeyi kurmak durumunda. HAK-İŞ olarak asgari ücret geçim ücreti olsun, 4 kişilik bir aile esas alınarak belirlensin istiyoruz” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRET MİKTARINDAKİ BÜTÜN GELİRLER VERGİ DIŞI BIRAKILMALI”

Asgari ücret miktarındaki bütün gelirlerin vergi dışı bırakılmasını talep eden Arslan, işletmelere ve işverenlere geçmiş yıllardan bu tarafa yapılan teşviklerin işçilere verilmesini istedi.

“ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENMESİNİN USUL VE ESASLARI KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ”

HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK’in asgari ücretin tespiti çalışmaları için bir araya geldiğini hatırlatan Arslan, “Asgari ücretin belirlenmesinin usul ve esasları konusunda 3 konfederasyon olarak ortak deklarasyon hazırlığı başlattık. İlkeler üzerinde çalışıyoruz. Bunu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Avrupa’daki yoğun vaka sayısı henüz ülkemizde yaşanmasa da Türkiye’nin yeni bir dalgayla karşı karşıya olduğunun altını çizen Arslan, aşılama konusunda belli bir aşamaya gelindiğine ancak hâlâ istenen düzeyde olmadığına değindi. Arslan, aşı ve pandemi kurallarına uyum konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

İşyeri sendika temsilcilerini sendikamızın işyerlerindeki kılcal damarları olarak tanımlayan Arslan, işyeri sendika temsilcilerimize görevlerinde başarılar diledi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ KESKİN: “TEMSİLCİLERİMİZ MÜCADELEMİZE OMUZ VERİYORLAR”

Eğitimin içeriği ile bilgilendirme yaparak konuşmalarına başlayan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “Pandemi sürecinde üyelerimizden uzun bir süre ayrı kaldık. Eğitim seminerlerimiz de bu ayrılıktan nasibini aldı.  Ancak yeni normalleşme adımları ile birlikte bu süreci arkamızda bırakmaya başladık.  250 bine yakın üye sayımızla hem konfederasyonumuz HAK-İŞ’in, hem de Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıyız. Bu büyüklüğün sorumluluklarını iyi bilmemiz lazım. Temsilcilerimiz bu büyük sorumluluğun farkında olarak mücadelemize omuz veriyorlar” dedi.

“EĞİTİM ALANINDA KADROMUZU DAHA DA GÜÇLENDİRDİK”

Sendikamızın eğitim projelerini üç ayrı gruba ayırdığını ifade eden Keskin, “Birincisi kurum içi eğitimlerimiz, ikincisi iş yeri eğitimlerimiz, üçüncüsü ve sonuncusu bugün gerçekleştirdiğimiz bölgesel eğitimlerimizdir. Eğitim alanında kadromuzu daha da güçlendirdik. Bundan sonra daha sık bir şekilde eğitimlerimizi planlayacağız” şeklinde konuştu.

“ÖRNEK BİR SENDİKAL MODEL OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kurumsal İletişim Dairemiz bünyesinde oluşturulan çağrı merkezi sayesinde üyelerimizin sendikamıza ulaşmasını kolaylaştırdıklarını söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “Çağrı merkezimize gelen her soru uzman arkadaşlarımız tarafından cevaplandırılıyor. Çağrı merkezimizle birlikte üyelerimizle olan iletişim mekanizmamızı geliştirmiş olduk. Bu uygulama sendikal hayatta ilklerden biridir. HİZMET-İŞ olarak örnek bir sendikal model oluşturmak için çalışıyoruz. Ülkemizde sendikalar üzerine yapışan kötü algıları değiştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim programının ilk günü, İletişim Uzmanı Rahim Aladağ ve Kurumsal İletişim Dairesi Personelimiz Zeynep Kaya’nın sunumlarıyla tamamlandı.