Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » ARSLAN, İSTANBUL 7 NO’LU ŞUBEMİZE VE TRAKYA ŞUBEMİZE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Aralık 2021 tarihinde İstanbul 7 No’lu Şube’miz ile Trakya Şube’mize yönelik gerçekleştirilen eğitim programımıza katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin’in koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitim programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İstanbul 7 No’lu Şube Başkanı’mız Nizamettin Yurul, Trakya Şube Başkanı’mız Aykut Aktemur, komitelerimizin başkanları ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

“TÜM ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİNİN YILLIK 60 BİN TL’LİK KISMININ VERGİ DIŞI KALMASINI SAĞLADIK”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, asgari ücret konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücretin açıklanmasından sonra ortaya çıkan tartışmaların sona ermesi için yoğun mesai harcadıklarını kaydeden Arslan, “Cumhurbaşkanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız başta olmak üzere yoğun müzakere trafiği yürüttük. Bu çalışmaların sonucu sadece asgari ücretlilerin değil, tüm çalışanların ücretlerinin yıllık 60 bin TL’lik kısmının vergi dışı kalmasını sağladık” dedi.

“ÜCRETLERDEKİ VERGİ YÜKÜNÜN AZALTILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

HAK-İŞ olarak vergi dilimleri arasındaki makasın açılmasını istediklerini belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak birinci vergi diliminin %10 olmasını istiyoruz. HAK-İŞ’in talebi budur. Çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması için gerekli çalışmaları dikkatle yürütüyoruz” dedi.

“ASGARİ ÜCRET KOMİSYONUNDA İŞÇİ KONFEDERASYONLARI ÜYELERİ ORANINDA TEMSİL EDİLMELİ”

Asgari ücret komisyonunda işçi konfederasyonlarının üyeleri oranında temsil edilmesi talebini yineleyen Arslan, “Bunun gerçekleşmesi durumunda komisyonda daha güçlü bir işçi temsili olacağı kanaatindeyiz. Fakat bunu henüz sağlayabilmiş değiliz” dedi.

“MÜCADELEMİZİ SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDALIĞIYLA YÜRÜTÜYORUZ”

HAK-İŞ’in, mücadelesini büyük sorumluluklar taşımanın farkındalığıyla yürüttüğünü belirten Arslan, “HAK-İŞ’li olmak zordur. Mücadelemizi sorumluluklarımızın farkında olarak yürütmek zorundayız. Yaptığımız işi, mücadelemizi, ortaya koyduğumuz gayretlerimizi, enerjimizi, heyecanlarımızı, hayallerimizi diri tutacağız. Doğru olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HİZMET-İŞ OLARAK 1250’NİN ÜZERİNDE İŞYERİMİZ VAR”

Genel Başkanımız Arslan, HİZMET-İŞ Sendikamızın da Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmanın sorumluluklarını taşıdığını söyledi.

Arslan, şunları kaydetti: “HİZMET-İŞ Sendikası olarak Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıyız. Bin 250’nin üzerinde işyerinde örgütlüyüz. HAK-İŞ’in de, Türkiye’nin de en büyük sendikasıyız. Bu bizim için büyük bir gururdur, aynı zamanda büyük bir sorumluluk da getiriyor” dedi.

İşyeri sendika temsilcilerinin mücadeleci olması gerektiğini belirten Arslan, “Ciddiye almanın yolu birlikten geçiyor. Dayanışmamızı, gücümüzü, imkânlarımızı birleştireceğiz ve sorunları çözeceğiz” dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ KESKİN: “SOSYAL MEDYADA DAHA İYİ ÖRGÜTLENMEMİZ GEREKİYOR”

Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmanın beraberinde sorumluluklar getirdiğini belirten Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “Sorumluluklarını bilen öncü bir sendikayız. Sendika olarak eğitmenlerimizi kendimiz yetiştiriyoruz. Sosyal medyanın olmadığı dönemlerde sesimizi duyurmak için alanlara inerdik. Şimdi dijitalleşen dünya ile birlikte sorunlarımızı yükseklere ulaşması için sosyal medyayı kullanıyoruz. Sosyal medyada daha iyi örgütlenmemiz gerekiyor. Bu amaçla sendikamız bünyesinde sıkı çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

“UYGULAMAMIZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ”

Sendikacılık alanında ilklerden biri olan Çağrı Merkezimize gelen soruların Sendikamız uzmanları tarafından cevaplandırıldığını altını çizen Keskin, “Mobil uygulamamızı hayata geçirdik. Uygulamamızın içerisinde üyelerimiz kendilerine özel bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor.  Uygulamamız dijital marketlerde üyelerimizin kullanımına sunulmasından sonra büyük ilgi gördü. Uygulamamızın daha iyi olması için sizlerden geri dönüşleri bekliyoruz. Sendikamızı ileriye taşıyacak her önerinizi önemsiyor ve temsilcilerimizin fikirlerini merakla bekliyoruz. Yoğun programlarına rağmen üyelerimizi yalnız bırakamayan Genel Başkanımız Mahmut’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim Sosyal Medya Birimi Personelimiz Hatice Yiğit’in Sosyal Medya sunumu ile sona erdi.