Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN: “HAK-İŞ OLARAK MÜCADELEYE, BÜYÜMEYE VE GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

ARSLAN: “HAK-İŞ OLARAK MÜCADELEYE, BÜYÜMEYE VE GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “1 Kasım 2020 tarihi HAK-İŞ’imiz ve sendikal mücadelemiz için yeni ve güçlü bir dönemin başlangıcıdır. Büyük bir onurla sürdürdüğümüz haklı mücadelemizi; büyük bir kararlılıkla, azimle, inançla daha da yükselteceğiz. HAK-İŞ olarak bu yeni dönem dayanışmamızı, kardeşliğimizi daha da güçlendirme dönemi olacaktır” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Sendikal hareketin önemli bir aktörü olan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, kutlu yürüyüşümüzde bize inanan, güvenen ve mücadele eden bütün emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini büyük bir kararlılıkla devam ettiren tüm HAK-İŞ teşkilatına ve HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz.

Kasım ayının ilk gününden itibaren 696 sayılı KHK’nın yeni bir uygulamasının hayata geçirildiği bir günü yaşıyoruz. Üyelerimiz kanun zoruyla sendikalarımızdan koparılarak başka sendikalara kaydırılmaktadır. Bilindiği gibi; HAK-İŞ hep zoru ve doğruyu başarmıştır. Üyelerimiz zorla başka Konfederasyonlara kaydırılsa da HAK-İŞ işçileri tekrar çatısı altında toplamaya devam edecektir.

Geçtiğimiz süreçte haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde önümüze konulan tüm engellere rağmen sendikal mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürdük, yeni bir anlayışla sürdürmeye de kararlıyız. Bize dayatılanlara teslim olmadan, geri çekilmeden, asla vazgeçmeden bu mücadeleye devam edeceğiz.

HAK-İŞ olarak işçilerin güvenini kazanarak istikrarlı büyümemizi sürdürmekteyiz. Tüm işkollarında örgütlü olan 21 sendikası ile Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük Konfederasyonlarından birisi olmayı sürdürüyor.

HAK-İŞ’i ve sendikalarımızı büyüterek sahada aynı heyecanla, aynı kararlılıkla ve aynı inançla mücadelemizi sürdüreceğiz. HAK-İŞ olarak, bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz. Duruşundan, kimliğinden ve ilkelerinden asla taviz vermeyen bir Konfederasyon olarak; daha büyük ve daha güçlü HAK-İŞ için çalışmaya, sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz.”