Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİMİZİN AÇILIŞ TOPLANTISINA KATILDI

ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİMİZİN AÇILIŞ TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Kasım 2021 tarihinde Şube ve İl Yöneticilerimiz, işyeri sendika temsilcilerimiz ve komitelerimize yönelik düzenlenen eğitim seminerimizin açılış toplantısına katıldı.

Toplantıya; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, İstanbul 10 No’lu Şube Başkanımız Ahmet Şimşek, İstanbul 11 No’lu Şube Başkanımız Ahmet Göktürk, şube başkan yardımcılarımız, işyeri sendika temsilcilerimiz ve komitelerimizin başkanları katıldı.

Düzenlenen eğitim seminerinin önemine dikkat çeken Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz eğitim semineri, sürekli hale getirdiğimiz eğitim modelimizdir. HİZMET-İŞ olarak eğitimin sürekliliğinden yanayız. Yapacağımız eğitimlerle teşkilatımızın her bir ferdinin potansiyellerini fark etmelerini ve enerjilerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“İnsan Ne Kadar Çok Öğrenirse, Bilmediğinin Farkına Varır” 

Eğitimin sonunun olmadığını ifade eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bu toplantıları iyi değerlendirin lütfen. Ben bu toplantılarda kendimizi yenilemek için fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Bu eğitimlerin sonu yok. Hani derler ya, ‘İnsan ne kadar çok öğrenirse, bilmediğinin farkına varır.’ Bizim yitik bir malımız var; ilim. Nerde olsa arayacağız ve bulacağız. Bunun sonu yok. Her daim daha çok şeye ihtiyacımız var, yeni bilgilere ihtiyacımız var, yeni yaklaşımlara ihtiyacımız var. Yeni sendikacılık bizden ne bekliyor? Yeni kavramlar var. Bunları nasıl topluma aktaracağız, iletişimi nasıl sağlayacağız? Bunlara ayak uydurmamız gerek” diye konuştu.

“Küremizin Mağdur ve Mazlumlarına Borcumuz Var”

HAK-İŞ’in hem ulusal hem de uluslararası alanda pek çok başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Arslan, “Coğrafyamızda, Balkanlarda, Kafkaslarda, Türk Cumhuriyetleri’nde, Orta Doğu’da, Afrika’da, Asya’da pek çok sendikayla da ikili işbirliğimiz var. Somali’ye kimse gitmedi, biz gittik. Savaşta olduğu için zorluklar var, hiçbir konfederasyon gitmiyor, HAK-İŞ gitti. Oradaki konfederasyonlarla binalarını yaptık. Fakir, yoksul diye kimse yüzlerine bakmıyor, biz gittik. Yemen’deki savaşa biz bir itfaiyeci gibi ateşi söndürmek için gittik. Filistin’deki izolasyonlara karşı direnen Filistinli kardeşlerimize gittik. Suriye’deyiz, Afganistan’dayız. Sadece Müslüman dünyası için değil, dünyanın neresinde ne olursa, Haiti’de bir deprem olsa HAK-İŞ oradadır. Dolayısıyla konfederasyonumuzun böyle bir sorumluluğu var. Hani demin söyledik ya, bölgemizin, ülkemizin, küremizin mağdur ve mazlumlarına borcumuz var. Onun için Afrika’dayız, onun için Asya’dayız, onun için dünyanın öbür tarafındayız. HAK-İŞ’in imkânlarını sonuna kadar kullanıyoruz. Sendikalarımızdan Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

“HİZMET-İŞ , HAK-İŞ’in Amiral Gemisidir”

Başkan Arslan, Sendikamızın Türkiye’nin en büyük sendikası olması nedeniyle konfederasyonumuzun amiral gemisi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Hizmet-İş Sendikası da HAK-İŞ’in en büyük sorumluluğunu taşıyan amiral gemisidir. Çünkü Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıyız, HAK-İŞ’in de en büyük sendikasıyız. Dolayısıyla bize de HAK-İŞ’in bütün bu sorumluluklarını üstlenmek düşüyor. HAK-İŞ’i çekin kenara, hiçbir ifadeniz olmaz, hiçbir anlamınız kalmaz. HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş’in başkanı olarak söylüyorum. Bize anlam veren HAK-İŞ’tir. Rabbim bize öyle fırsat vermiş ki, kuruculara bir kez daha minnettarım. Hak, aynı zamanda adalettir. Düşünebiliyor musunuz? Bir konfederasyonun ismi adalet. Ne kadar kıymetli. O yüzden HAK-İŞ, deminden beri ifade etmeye çalıştığım tarihi yürüyüşündeki o şanlı tarihi, şanlı duruşu, bizi diğerlerinden farklı kılar. Toplum da böyle görüyor.”

“Toplumun Bütün Değerlerini Kendi Değerlerimiz Kabul Etmek Zorundayız”

“HAK-İŞ olarak toplumun bütün değerlerini kendi değerlerimiz kabul etmek zorundayız” diyen Arslan, “Bu topraklarda bağımsız, özgür, güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Bunun için de biz çaba sarf etmeliyiz. Hem yerli ve milli olacağız, hem de bu ülkenin geleceği için elimizi gerektiğinde taşın altına koyacağız” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Keskin: “Şartlar Ne Olursa Olsun, Eğitimlerimizi Devam Ettirdik”

Sendikamızın eğitimi önemli bir fonksiyon olarak gördüklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, “43 yıldır aksatmadan, kesintisiz sürdürdüğümüz eğitim seminerlerimizi Covid-19’dan dolayı maalesef yüz yüze gerçekleştiremedik. Ancak yer, zaman ve şartlar ne olursa olsun, eğitimlerimizi devam ettirdik. Tek tek, fakat birlikte olmanın yol ve yöntemlerini oluşturduk; online eğitimler yaptık. Teşkilat mensuplarımız ve üyelerimizin sağlığı için tedbir ve taleplerimizi hayata geçirdik” dedi.

“Eğitimlerimiz Hem Bilgi Hem İnsan Merkezlidir”

Sendikamızın güçlü bir çınar olduğunu belirten Keskin, “HİZMET-İŞ, 238 bin üyesiyle ülkemizin, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ve işkolumuzun en büyük sendikasıdır. Uluslararası sendikal hareket içerisinde de güçlü ve etkin bir sendikadır. Sendikamıza bu gücü sağlayan önemli etkenlerden biri, hiç kuşkusuz, eğitime verdiğimiz önemdir. Malumunuz, sendikamızın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da diğer sendikalarla mukayese edilemeyecek bir önceliği ve duyarlılığı vardır. Biz, eğitime ayırdığımız kaynak, zaman, yer ve uzmanlarımızla kalitemizi ve farkındalığımızı ortaya koyuyoruz. Bu açıdan bizim eğitimlerimiz hem bilgi hem insan merkezlidir” şeklinde konuştu.

“Sendikamız Emeği En Kutsal Değer Kabul Eden Mücadele İnsanlarıyla Bugünlere Gelmiştir”

Temsilcilerimizin önemine değinen Genel Başkan Yardımcımız Keskin, “Sizler sendikamızın topluma ve üyelerimize dönük yüzlerisiniz. İşyerlerimizde HİZMET-İŞ’i yansıtan aynalarsınız. Onun için sizin göreviniz meşakkatlidir, önemlidir, önceliklidir ve bir o kadar da anlamlıdır. Sizler, doğrudan sendikal mücadelenin içerisindeki arkadaşlarımız olarak hem örgütlenmenin, hem de eğitimin ne olduğunu bilen, şubelerimizin çeşitli kademelerinde görev yapan arkadaşlarımızsınız. Sendikamız emeği en kutsal değer kabul eden mücadele insanlarıyla bugünlere gelmiştir. Yarınlara da sizler taşıyacaksınız” dedi.

Eğitim Seminerimizde Davranış Bilimleri Uzmanı Ceren Doğan, Hukuk Müşavirimiz Av. Kürşat Kaya ve Toplu İş Sözleşmesi Uzmanımız Özgürcan Kumral da kendi alanlarında eğitim verdi.