Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI’NIN 3. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI’NIN 3. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI’NIN 3. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık- İş Sendikası’nın 3. Olağan Genel Kurulu 20 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız ve Mehmet Keskin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız ve Yunus Değirmenci, Kurucu Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, Öz Sağlık-İş Sendikası’nın delegeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Divan Kurulu, Kurucu Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi’nin başkanlığında, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz, HAK-İŞ Aydın İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Aydın Şube Başkanı Nefise Şahin, Öz Sağlık-İş Niğde Şube Başkanı Kevser Çevik tarafından oluşturuldu.

Genel kurula hitaben konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası’nın 3. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Arslan: “Asgari Ücretin Belirlenmesinde Ortak Hareket Edeceğiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, çalışma hayatının önemli gündem maddelerinden biri olan asgari ücret konusuna değindi.

Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işbirliği yapmak amacıyla HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK başkanları olarak dün bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldıklarını belirten Arslan, toplumun büyük bir kesimini doğrudan ilgilendiren asgari ücretin beklentileri karşılayacak bir rakam olmasını için çalıştıklarını söyledi. Arslan, “HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK olarak ortak hareket edeceğiz. Belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda asgari ücret ile çalışan tüm emekçileri rahatlatacak bir ücretin belirlenmesi için çalışacağız. Rakamları değil ilkeleri esas alarak bu mücadeleyi yürütmemiz gerekiyor.”

Arslan’dan Asgari Ücretin Doğru Tespiti İçin 5 Talep

Asgari ücret tespitinin kapsam bakından, yapılan en büyük toplu iş sözleşmesi olduğunu vurgulayan Arslan, sağlıklı bir rakama ulaşılabilmesi HAK-İŞ’in beş talebi olduğunu söyledi. Arslan, taleplerini şöyle sıraladı, “Bir, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısının değişmesini istiyoruz. İki, bağımsız ve aynı zamanda güvenilir bilim insanlarının da içinde bulunduğu bir yapının objektif kriterleri belirleyip asgari ücretin buna göre belirlenmesini istiyoruz. Üç, asgari ücretin, çalışan bir emekçi üzerinden değil, evli ve iki çocuklu bir aile üzerinden değerlendirilmesini istiyoruz. Dört, belirlenecek olan asgari ücretin dört kişilik bir ailenin asgari ihtiyaçlarını karşılayabilecek oranda olmasını istiyoruz. Beş, asgari ücret ve ücretler üzerindeki vergi yükünün büyük ölçüde azaltılması ve kaldırılmasını istiyoruz.”

HAK-İŞ’in beş talebinin uygulanabilmesi için çalışmaların, geniş katılımlı bir uzlaşma ile sürdürülmesi gerektiğini belirten Arslan, “Emek örgütleriyle HAK-İŞ’in bu talepleri ışığında birlikte çalışacaklarını ve bu talepleri dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

“İşverenlere Verilen Teşvikler İşçiler İçin de Getirilmeli”

Arslan, işletmelere ve işverenlere geçmiş yıllardan bu tarafa yapılan teşviklerin işçiler için de getirilmesini talep etti. Arslan, “Sosyal güvenlik primlerinin bir bölümü Hazine tarafından karşılanıp işçilerin daha fazla ücret alması sağlanmalı, asgari ücret miktarındaki bütün vergi gelirleri devre dışı bırakılmalı, ücretlilerin vergi dilimi de yüzde 10’dan dan başlatılmalı” önerisinde bulundu.

Arslan, gelir adaletsizliğinin sosyal dalgalanmaya fırsat vermeden bir an evvel giderilmesini gerektiğini söyledi.

Arslan, İşverenleri Fedakarlığa Çağırdı

‘Emekçi kesimin her dönem risk aldığını hem de fedakârlık yaptığını söyleyen Arslan, “Ülkeyi geleceğe taşıyan emekçiler olarak, ihracat ve büyümeye yaptığımız katkı ölçüsünde hakkımızı istiyoruz. Fedakarlık zamanı artık işverenlerdedir. İşverenlerin de hükümetimizin de bu dönem daha fazla fedakarlık yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikasını Tebrik Etti

Öz Sağlık-İş Sendikası’nın kuruluşunun yedinci yılında Türkiye’nin üçüncü büyük sendikası konumuna ulaşarak büyük bir başarışa imza attığını belirten Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası’nı gösterdiği başarı ve HAK-İŞ’e karşı sorumluluklarını yerine getirdiğinden dolayı tebrik etti.

Covid-19 ile mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile çalıştıklarını, önemli başarılara imza attıklarını, bütün Türkiye’nin de sağlık çalışanlarını alkışlayarak destek verdiğini anımsatan Arslan, “Bir kez daha buradan sizleri, sağlık çalışanlarını hep birlikte alkışlayalım” dedi.

HAK-İŞ’in 46 yıllık onurlu bir mücadeleye sahip olduğunu ifade eden Arslan, “15 milyon işçinin çalıştığı bir ülkede 750 milyon üyeyi yeterli göremeyiz. Biz, ‘ülkemizin, bölgemizin ve küremizin tüm mağdurlarının, bütün mazlumlarının bizden alacağı var’ anlayışıyla hareket ediyoruz. HAK-İŞ, yeryüzünün bütün mazlumlarına borçludur. Borcumuzu ödemek mecburiyetindeyiz. Ülkemizin maalesef 12 milyondan fazla çalışanı sendikasız ve toplu sözleşmesiz olarak çalışıyor. Bu arkadaşlarımıza ulaşmamız, onları mücadelemize katmamız gerekiyor” dedi.

Taşerondan kadroya geçen işçiler için verilen mücadeleye de değinen Arslan, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

“Alın Terinin Kıymetinin Farkına Varanlarız”

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Öz Sağlık-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu’na göstermiş olduğunuz samimi ve sıcak ilgiye, mutlu günümüzde bizimle birlikte olmak isteğinize, katılımlarınıza şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi. Öz Sağlık İş Sendikası’nın henüz yedi yaşında genç bir sendika olduğunu ifade eden Sert, Fatih Sultan Mehmet’in izinde, Fetih Ruhuyla azimle, inançla, “Olmaz denileni, yapamazsınız denileni, imkansız denileni yaptık. 200 Bin Üye sayımızla; Sağlık ve Sosyal Hizmet İş Kolunun lideri Türkiye’nin en büyük 3. İşçi sendikası olduk” dedi.

Öz Sağlık İş Sendikası’nın, 200 bin üyesi olan bir sendika, aynı zamanda çok büyük, güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Sert, “Çözdüklerimiz, çözemediklerimiz, süreci devam eden sorunlarımız var. Hep olacak. Temsilcimizin çözemediğini, il başkanımız-şube başkanımız, onların çözemediğini Genel Merkez Yöneticilerimiz, onların çözemediğini Genel Başkan, onun da çözemediği sorunu çözecek Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve onun İşçi Babası Genel Başkanı Mahmut Arslan var. Bu işçi, bu emekçi hiçbir zaman sahipsiz değil, teşkilatı var, Genel Merkezi var, Konfederasyonu var. Arkasında kocaman bir ailesi var. Emeğin bir gücü, alın terinin bir kıymeti var. İşte biz o gücün, o alın terinin kıymetinin farkına varanlarız” diye konuştu.