İETT ŞOFÖRLERİNE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTENLER HAKKINDA HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, geçtiğimiz gün (1 Temmuz 2020) Yeniçağ, Cumhuriyet, Odatv ve bazı haber sitelerinde “İETT’de skandal iddia”, başlığıyla verilen bir haber ilgili “Kimliği belirsiz kişiler üzerinden İETT şoförlerinin aleyhine algı çalışması yapılarak, İETT emektarı şoförler yönetimle karşı karşıya getirilmeye, birlik ve beraberlikleri parçalanmaya çalışılmaktadır” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

“Karalama kampanyasında, kimliği belirsiz bir özel halk otobüsü şoförü olduğu iddia edilen kişi tarafından, AK Parti döneminde işe giren İETT şoförlerinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu halkın gözünde küçük düşürmek için hizmet vermedikleri, bazı durakları yolcu almadan pas geçtikleri, araçları boşa çalıştırarak mazot harcadıkları ileri sürülmektedir.

Bu iddia ve buna yer verilen haber, başlığından da anlaşılacağı üzere bir iddiadan ibarettir, yalandır, kurgudur.

İETT otobüsleri dijital ortamda an be an takip edilmekte, herhangi bir durakta fazla bekleme yapıldığında sistem hemen devreye girerek şoförü uyarmaktadır. Yine, duraklara uğramadan gidince de sistem uyarı vermekte ve şoför uyarılmaktadır.

Dolayısıyla bu iddiaların doğru olması mümkün değildir; yalandır, iftiradır.

İETT şoförlerinin karalanmaya çalışıldığı açıktır, iddianın gerçek dışılığı, basitliği ve taşıdığı mesaj trajikomiktir.

AK Parti döneminde işe giren işçiler vurgusu yapılarak, geçmiş dönemlerde işe giren işçilerin ekarte edilmesinin hedeflendiği açıktır.

Belli ki, hala birileri, İETT şoförlerinin dürüst ve fedakârca çalışmalarını içlerine sindirememekte, onları siyasal bir tercihe zorlamak istemektedir.

Enteresandır, tam bir yıl önce, geçtiğimiz Temmuz ayında da, İETT şoförlerinin klimaları çalıştırmamak suretiyle Sayın Ekrem İmamoğlu’nu karalama kampanyası başlattıkları iddia edilmiş, ancak bunun söz konusu dahi olmadığı ortaya çıkmıştı.

Ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ne üyelerimiz ne de halkımız bu iddiaların doğru olmadığını iyi bilmektedir.

İETT çalışanları 15 milyon insanı taşımakta, İstanbul’un en zor işini, en zor şartlarda yapmaktadır. Gece-gündüz demeden cefakârca çalışmaktadır. Ulaşımın aksamadan sürdürülmesi, İETT çalışanlarının cefakâr ve fedakâr çalışmalarının sonucudur.

İstanbul halkı İETT çalışanlarından memnundur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, İETT çalışanlarından memnundur.

İETT, İETT şoförlerinin ekmek teknesidir. İETT emekçileri her zaman ekmek teknesine ve ekmeğine sahip çıkmıştır. Uzun yıllardır İstanbullulara hizmet eden İETT şoförleri, bu tür partizanca saldırıları hak etmemektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, kendi çalışanlarına yönelik bu tür algı operasyonlarına itibar etmemektedir.

Emekçiler üzerinden algı çalışması yapılmasını kınıyor, yalan bilgilerle hareket edilmesini ve iftira atılmasını kınıyoruz.

Bu tür provokasyonlara girişen ve malzeme oluşturanları dürüst davranmaya davet ediyoruz.

HİZMET-İŞ Sendikası olarak, üyemiz İETT şoförlerine yapılan algı operasyonlarını maksatlı saldırı olarak değerlendiriyoruz.

HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerine yönelik algı operasyonlarına karşı sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır. İftira atanlar ve bunu yayanlar hakkında hukuki süreci başlatmıştır.”